‘Haye wordt door iedereen in Hilversum uitgekotst’

Geplaatst op Mon 13 Nov 2017 om 17:44

Haye van der Heyden wordt door heel Hilversum uitgekotst. Dat zegt de oud-schrijver van Kinderen Geen Bezwaar in de Privé. Van der Heydens imago liep in 2012 een flinke deuk op toen hij openlijk zijn sympathie uitsprak voor de PVV. “In het vak wordt me mijn mening bijzonder kwalijk genomen. Ik kreeg onlangs nog een bericht van een filmproducent. Hij zei: ‘Jij wordt door iedereen in het vak uitgekotst en ik moet zeggen dat ik dat uiterst vermakelijk vind. Jij krijgt nooit meer ergens werk!’

Wie die uitspraak deed wil Van der Heyden nu nog niet zeggen, maar: “Ik heb het berichtje bewaard zodat ik het wellicht nog eens met de buitenwereld kan delen, maar leuk is het niet.”

De VARA heeft hem destijds gedumpt vanwege zijn PVV-sympathieën, maar Ivo Niehe heeft hem recentelijk wel weer aan het werk gezet. “Ik heb nu net de regie mogen doen van het theaterstuk Drs. Down. Voordat ik daar aan de slag kon, wilden de verantwoordelijken eerst met mij praten over de achtergrond van mijn uitspraken over de politiek.

Het lijkt alleen nog over zijn politieke voorkeuren te gaan, aldus Van der Heyden. “Wat ik ook merk, is dat mensen met wie ik jaren gewerkt heb en met wie ik dacht een goede band te hebben nu doen alsof ze me nooit hebben gekend en niets meer van zich laten horen.”

Hij voelt zich een outcast. Net zoals hij zich vroeger voelde als de zoon van een NSB’er. “Ik was een kind van een vader die fout was in de oorlog en je weet wat er dan gebeurde: je werd met de nek aangekeken. Ik hoorde nergens bij en veel kinderen mochten niet met me spelen.”

Kijk, als stemmers van de PVV stelselmatig als fout worden weggezet, is dat ook een vorm van discriminatie. Als je bijvoorbeeld opkomt voor donkere mensen in Amerika die slecht worden behandeld, ben je een toffe peer, en terecht. Kom je op voor stemmers van de PVV, dan ben je fout. Dat lijkt me niet met elkaar stroken.”

Het Privé-interview met Haye van der Heyden kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: ‘Talpa heeft minder moeite met PVV-sympathisanten’ (november 2016)

Foto: BNNVARA
49 Reacties op “‘Haye wordt door iedereen in Hilversum uitgekotst’”


 1. Joop Draai

  ach wat zielig. boehoe.

 2. Sven L.

  Ik was het alweer vergeten, nu begint ‘ie er zelf over in de Privé…zucht.

 3. shrink

  Volkomen terecht natuurlijk. Wie zulke waandenkbeelden koestert, dient ver van de serieuze media te blijven. Dat vinden we van sekspredatoren als Gosschalk toch ook?

 4. Momo

  Hij heeft absoluut gelijk. Zo schijnheilig zijn ze nu eenmaal in Hilversum.

 5. Willem

  Dat geloof ik best. Pas wanneer het achterbakse gutmenschvolk het slachtoffer wordt is het huis te klein. Misselijke lui.

 6. Bep

  Liever Haye op de koffie dan Job.

 7. Master

  Hij liegt. Zijn werk bij de VARA was al voorbij voordat hij de PVV ging ophemelen. Check de tijdlijn maar. Maar ja, liegen is wat PVV-аdepten graag doen. In navolging van hun grote “blonde” leider die nog nooit iets voor elkaar heeft gekregen in Den Haag. Maar o, wat is hij goed!

 8. Schommelstoelwaanzin

  Haye? Spreek je dat uit op z’n Engels als ‘Hee’ of is het gewoon ‘Hajje’ of is het ‘Haaie’?

 9. JoeyW

  Als je stratenmaker of winkelier of schoonmaker bent, dan doet je politieke voorkeur er niet zo toe. Maar als je als PVV-man in dienst bent van de linkse Vara, dan is het wel een issue.

 10. Stimрy

  Logisch dat de zoon van een NSВ’er een PVV’er is. Allemaal landverrаders!

 11. Stimрy

  Logisch dat de zoon van een NSВ’er een PVV’еr is. Allemaal landverrаders!

 12. Calimero

  ZIjn hoofd heeft de vorm van een ei.

 13. Marry Hens

  Haye is een zelfingenomen zak die zijn “loopbaan” heeft verprutst. Hij moet vooral een outcast blijven. Wat een loser.

 14. Otto Groeneveld

  Watbis er mis met de PVV? De enige partij die de waarheid durft te zeggen.

 15. Hohoho

  Allemaal linkse schijnheilige gekkies!
  leeghoofden die hun ogen sluiten voor de mislukte multiculturele samenleving!!

 16. Graaf Volkert

  Partij Van Verraders. PVV.

 17. animo

  Otto jou waarheid de mijne niet

 18. Karel

  De waarheid wordt niet geaccepteert bij de NPO

 19. Graaf Volkert

  De levensgevaarlijke ve.ganisten-, isl.am- en klimaatpropaganda moet verkondigd worden bij de npo.

 20. Graaf Volkert

  Vuile islamknuffelbende in dit land

 21. arie

  Ja verzet je in dit land niet tegen de linkse elite grachtrengordel kliek, die de politiek en de media in handen hebben.

  De mening van anderen , o ja 1.5 miljoen mensen dacht ik, telt niet in dit sombere, intolerante, haatdragende land.

 22. W

  PVV. Partij van Vrijheidsstrijders en echte Vaderlanders. Volgens mij hebben AVRO/TROS en RTL hem vooral gedumpt. Mag hopen dat de man die Kinderen Geen Bezwaar heeft aangekocht, niet meer bij de VARA werkt.

 23. Graaf Volkert

  Wat er mis is met de PVV, Otto?
  Nou bijvoorbeeld dat m.n. Geert Wilders aan het roeptoeteren blijft zonder met concrete oplossingen te komen. Geert Wilders die tegen de politieke elite ageert, maar daar zelf het langste deel van uitmaakt…

 24. Fox Mulder

  PVV of niet het is een hele nare man.

 25. Lies

  Heb een aantal keren zijn column rubriek bij Harry Mens gezien. Hij maakte een wereldvreemde indruk op mij. Zijn politieke voorkeur is gebaseerd op vooroordelen en niet op ervaringen. ik vermoed dat meneer bang is dat de WOZ waarde van zijn woning daalt zodra er een Marokkaan in de straat komt wonen.

 26. Arnoud Tempelman

  De geschiedenis herhaalt zich. De boze witte zoon van een boze witte vader sluit zich aan bij het genootschap van boze witte mensen. En het is allemaal de schuld van die anderen. De horden!

 27. tv kijker

  welkom in Nederland. ns b land linkse ho nden zijn het allemaal

 28. Graaf Volkert

  W.
  Echte Vaderlanders. Lolbroek.
  De Grote Blonde Leider heeft zelf roots in het land met de grootste moslimpopulatie ter wereld.
  Getrouwd met iemand uit het Oostblok, die een dubbel paspoort heeft.
  Geert is zo consequent. n Ware leugenachtige politicus pur sang.

 29. Huib

  Het vereist lef om tegen de stroom in te roeien.

 30. Otto Groeneveld

  18.50 nee gelukkig niet. Jouw waarheid ligt in SA.

 31. T.E.D.

  Het kind van een NSBer is een PVV stemmer, verrassend hoor ;)

 32. Erik

  Ontzettend veel Nederlanders hebben bij de laatste verkiezing op de PVV gestemd en als iemand er openlijk voor uitkomt is het weer niet goed.

  Wat snap ik niet?!? Wat een hypocriete mensen in dit land.

 33. Lies

  Je werkgever is de laatste persoon waar mee je je politieke voorkeuren deelt. Dat hou je gescheiden.

 34. Lies

  Voor zover dat kan, ben ik er vrijwel zeker van dat mijn vader niet antisemitisch was. Wel heeft hij als hoofd van de Landwacht in Zuid-Holland indirect meegewerkt aan deportaties. Hij zei niet op de hoogte te zijn geweest van de machinale vernietiging die in het oosten plaatsvond, ik geloof hem daarin.

  ‘Ik heb hem leren kennen als een man met rechte rug, die onvermurwbaar vasthield aan zijn principes. Hij was een overtuigd katholiek. Antisemitisme paste daarin niet.’

  Quote. Beste Haye wil je een quote van mijn opa die kamp Amersfoort heeft overleefd en honderden paspoorten voor de Joden heeft vervalst?

  En als protestant werd verborgen in de katholieke kerk? Heeft geen drol met geloof te maken maar met medemenselijkheid. Ik zou me kapot schamen.

 35. Daniel

  De tirannie van de meerderheid.

 36. Joop

  @Lies

  Je maakt zelf een nogal wereldvreemde indruk. Jij woont dus duidelijk niet tussen de Marokkanen. Of heb je zaterdagavond ook lekker meegedaan?

 37. Geenitalie...

  Hij is dos naar de Haaie – nu huilie huilie ach toch…

 38. Quake

  En terecht!

 39. @Arie

  Nederland telt 17 miljoen inwoners en die achterlijke 1.5 miljoen PVV proleten doen alsof zij in de meerderheid zijn. Ze zijn niet relevant het is niet voor niets dat deze partij door zowat elke partij wordt uitgesloten… en het is niet voor niets dat je scheef wordt aangekeken als je er op stemt.

  Maar goed die laag opgeleide domme PVV stemmers willen dat maar niet begrijpen.

 40. Nun te preoccupa

  Tja dit land zit nu eenmaal vol nuttige kaffirs die banger zijn voor Wilders dan voor de zieke ideologie die Islam heet.

 41. Ano Nymous

  Wilders is een enge man die de samenleving probeert te ontregelen…

 42. Bas

  Haye jokt. Wij wachten nog steeds op zijn bijgewerkte voorstellen voor de NPO. Nooit meer iets van hem gehoord, had het vast te druk met andere zaken, ook niet na het verzoek van de producent. Als iemand ineens besluit niets meer te doen zonder overleg , dan houdt het op. En in alle gesprekken is zijn politieke voorkeur nooit een onderwerp geweest.

 43. Gerdien

  HvdH was al uit de gratie vóor zijn openbaarmaking van zijn PVV-sympathieën. Niet vanwege zijn politieke voorkeuren maar omdat hij synoniem was geworden voor oubollig, achterhaald, beetje muffig jaren ’50 amusement. Is niet erg, heeft iedereen wel eens zo’n dip en een beetje flinke vent pakt zichzelf bij de nekharen en begint met fris elan opnieuw. Zo niet onze Haye: doet niet aan zelfkritiek, blijft hangen in zelfbeklag, het is allemaal de schuld van hunnie, huilie, huilie, huilie. De beste manier om kritikasters de mond te snoeten is om met een geweldige serie te komen waar niemand om heen kan. Steek daar je energie eens in plaats van dat voortdurende gezanik en gezeur.

 44. Wolter

  Gelukkig doet Veronica het beter

 45. hemeltje

  hij moet in volendam gaan wonen daar zijn ze gek op de pvv…….

 46. echtwaar

  Haye van der Heyden, beetje eng mannetje met enge standpunten.

 47. Joop

  @Arie

  Ze zijn de tweede partij van Nederland, dus ze hebben duidelijk recht van spreken.

 48. Joop mét verstand

  Nee, ze hebben geen recht van spreken.

 49. Shadow1100

  Tsja die linksche gutmenschen, die ALTIJD hun bek open hebben over vrijheid van meningsuiting en democratie, mogen richting het eerlijkere rechts liegen, schelden, bedreigen, geweld gebruiken en desnoods vermoorden. Ik schijt op die nederlandse propaganda omroep, bah

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.