‘Hart weet beter dan NOS en RTL wat in ons land speelt’

Hart van Nederland weet beter wat er in ons land speelt dan de concurrerende nieuwsprogramma’s NOS Journaal en RTL Nieuws. Dat stelt presentatrice Sandra Schuurhof in de Avrobode. Schuurhof begrijpt wel waarom haar programma zo veel kijkers trekt naar SBS 6: de dosis binnenlands nieuws is enorm hoog. “Ik merk dat mensen graag willen weten wat er in ons land gebeurt. Het NOS Journaal of RTL Nieuws bestaat toch voor een groot deel uit buitenlands nieuws.”

De presentatrice bericht over uiteenlopende onderwerpen. “Naast de harde nieuwsonderwerpen laten we ook zien wat zich in Noordoost-Groningen of Zuid-Limburg afspeelt; dingen waar je anders geen weet van zou hebben.”

Hart van Nederland heeft zelfs koninklijke goedkeuring, aldus Schuurhof. “Niet voor niets heeft onze koning weleens gezegd: ‘Als ik wil weten wat er in Nederland speelt, kijk ik naar Hart van Nederland.’ Ook ik heb door Hart een completer beeld van Nederland en de Nederlanders gekregen.”

Soms mist Schuurhof het verslaggeven, wat ze deed voor RTL, nog wel eens. “Tegelijkertijd vind ik die verbindende rol in de studio, dat je met z’n tweeën het nieuws van de dag op een overzichtelijke manier naar de kijker brengt, ook wel weer mooi.”

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen