GVB straft trambestuurder na klacht Milouska Meulens

BNNVARA-gezicht Milouska Meulens heeft ervoor gezorgd dat de chauffeur van een Amsterdamse GVB-tram even goed op zijn kop heeft gekregen. Hij maakte namelijk een grapje waar ze niet om kon lachen. Dat laat ze weten op Twitter. Meulens twitterde donderdag vanuit de tram: “Zo naar, de GVB-trambestuurder net die over de Appeltjesmarkt schalde: ‘Als je niet kunt autorijden, moet je een kameel nemen.’ En toen nog eens, maar dan zonder speaker en met de deur open.

De presentatrice trok gelijk de racismekaart. “Hij sprak geen blonde automobilist aan. Had ie dan een koe erbij gehaald? Of sowieso gezegd?

GVB vroeg Meulens vervolgens om haar telefoonnummer, zodat ze een officiële klacht kon indienen. Dat heeft ze gedaan. “Niet verwacht, toch gekregen: GVB belt me net, heel prettig en correct, en neemt m’n klacht naar aanleiding van deze nare opmerking serieus. Trambestuurder wordt erop aangesproken. Netjes!“, zegt ze.

Het GVB laat weten: “Bedankt voor je telefonische toelichting. Je melding is neergelegd bij lijnmanagement zodat bewuste bestuurder kan worden aangesproken. Zoals jij het beschrijft is dit compleet niet volgens GVB-normen. Nogmaals excuses.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen