Gijp hoopt dat ook Champions League naar RTL komt

René van der Gijp hoopt dat RTL 7 vanaf volgend jaar niet alleen de Europa League, maar ook de Champions League kan gaan uitzenden. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. De Champions League wordt nu nog uitgezonden op SBS-zender Veronica. “We wachten af wat er de komende periode gaat gebeuren. Zowel de Europa League als de Champions League komt vrij. Als ze beide naar RTL gaan, hebben we in principe alles en kunnen we de hele week vooruit“, vertelt hij.

Maar wat gebeurt er als RTL de Europa League verliest en de Champions League bij SBS blijft? “Als er straks geen voetbal meer is bij RTL, ga ik Harry Mens’ programma Business Class kijken, dan haal ik daar stof vandaan”, zegt hij lachend.

Het binnenhalen van de rechten zal ook directe invloed hebben op het voortbestaan van Voetbal Inside, de enige tv-hit van RTL 7. Johan Derksen dreigt er al een tijdje mee te stoppen.

Van der Gijp: “Het gaat om Johan, hij is dadelijk 69 jaar, maar ik denk toch dat hij het nog wel leuk blijft vinden om zijn mening over dingen te geven op tv. Het wordt op een gegeven moment ook verslavend.”

Je rijdt iedere maandag en vrijdag naar de studio, dan heb je toch iets om handen. Hij moet niet zeven dagen per week in zijn huis in Grolloo zitten. Hij kan wel zeggen dat hij ermee wil stoppen, maar hij vindt het nog best leuk.”

Het Telegraaf-artikel ’Johan Derksen blijft bij VI’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen