Gezin NRC-recensent wordt blij van Oh Wat Een Jaar

Geplaatst op Mon 20 Nov 2017 om 13:17

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC heeft een recensie geschreven over de nieuwe Linda de Mol-show Oh Wat Een Jaar en die is niet zuur van toon. Hij is zelfs gematigd positief. Dat is te lezen in de kiosk. De weekendshow van RTL 4 wil het zaterdagavondgevoel (hele gezin voor de de buis met natte haartjes, etcetera) terugbrengen en slaagt daar volgens Fortuin heel aardig in. In elk geval bij hem thuis. “Drie van de vier gezinsleden paraat om op RTL 4 Oh Wat Een Jaar te beleven.

Fortuin spreekt van ‘het zaterdagavondgevoeligste programma van deze herfst’. Oh Wat Een Jaar gaat in elke aflevering terug naar een bepaald jaar. Daarbij wordt vooral gefocust op de positieve aspecten van het jaar, afgelopen zaterdag bijvoorbeeld 1996. “Het jaaroverzicht (…) werd niet tragischer dan de opheffing van de band Take That.

De Mol deed vrolijk mee en de imitatie van The Spice Girls leek goed, vindt Fortuin. Oh Wat Een Jaar is volgens hem net een pubquiz, met Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai als de melige teamcaptains. “Het resultaat is hoe dan ook geestiger dan bij veel collega’s die ‘het vak’ en ‘amusement’ werkelijk ernstig lijken te nemen.”

Een keihard kwaliteitscriterium vaststellen voor een zaterdagavondgevoel is wat veel gevraagd, maar feit is dat de minderjarigen ook op zondag nog enkele malen de ‘pepermolendans’ ten beste gaven die in Oh wat een jaar als gabberstijl was aangeprezen.

De tv-recensie ‘Oh, wat een jaar’ is een pubquiz, verkleed als zaterdagavondshow kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL
13 Reacties op “Gezin NRC-recensent wordt blij van Oh Wat Een Jaar”


 1. Roderick

  NRC aan deze, ja ze noemennhet een krant, is werkelijk niets meer serieus te nemen.
  Propoganda krantje voor Rutte.

 2. Ettekoven

  Waarom laat h ij zijn familie meebepalen waar hij over schrijft. Lekker profi

 3. kees de Vries

  Oh neeeeeeeeeeeee! Weer Jeroen van Koningsbrugge!

 4. Otto Groeneveld

  Wie in dit land leest een krant die probeerde massa aanrandingen in de doofpot te stoppen?

 5. Nancy

  De heer Fortuin is niet goed bij zijn hoofd.
  Televisie in het weekend is al jaren een grote wanvertoning.
  Zowel publiek als commercieel, maar met RTL voorop.

 6. Tom

  Nee, hij heeft gelijk. Gewoon een leuk programma. Azijnzeikers

 7. Wietse Bart

  Ik vind die 2 mannen hoogst irritant en vreselijk blij met zichzelf. Oh, wat een jaar zou voor hun kunnen zijn oh, wat ben ik toch leuk.Maar zijn ze dat? Nou nee, helemaal niet, wat een uitslovers, die 2 en Linda maar stikken van het lachen om ze, ik begrijp er helemaal niets van.

 8. Erik

  Linda staat gewoon veel geld te verdienen, door zichzelf leuk te doen.

  Natuurlijk rtl4, wat je ook weer iedere 5 minuten te horen krijg, wat een rot zender is dat geworden.

 9. Martijn

  Eng he, iemand gewoon gelijk geven. Je kan je er bij neerleggen dat het nou eenmaal simpelweg goedscorend tv-amusement is dat misschien nergens op slaat, maar prima in elkaar zit. (@bijna iedereen hierboven)

 10. Arjan krijgt zijn Fortuin van de familie de Mol

  Deze man is niet serieus te nemen. Past echt in de bruin werkers familie van de Mollen.

 11. Ruud

  En toch kijken er 2 miljoen naar deze zooi. Dusssss mensen zijn die van Koningsbrugge en Nicolai nog lang niet zat. En wat kan Linda het boeien als ik zoveel geld kon verdienen wil ik me zelf ook wel net als Linda voor schut zetten.

 12. klara

  Het gelach is te veel te irritant !!!!!

 13. Uit Het Vak

  Gewoon een goed programma.
  Een top format voor de gezellige zaterdag avond.
  Terug in de tijd met een knipoog.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.