Frederik Brom gechoqueerd door Job Gosschalk

Frederik Brom is gechoqueerd door alle verhalen die naar buiten komen over de walgelijke castings die Job Gosschalk hield bij Kemna Casting. Dat vertelt hij in de Volkskrant. Brom vindt tegelijk ook dat sommige media Gosschalk wel heel graag op de brandstapel gooien. “Ik ben geshockeerd door alle verhalen die naar buiten komen, maar ook door de manier waarop hij in de media door het slijk wordt gehaald. De Telegraaf plaatst foto’s van de boerderij waar hij zou zitten. Dat gaat veel te ver.

De acteur wist niet van de misdragingen. “Eén ding klopt niet in de kranten: niet iedereen wist ervan. Ik wist natuurlijk wel dat hij een promiscue leven leidt en dat hij weleens jongens mee naar huis nam, maar ik heb nooit acteurs erover horen klagen dat ze tijdens een casting hun kleren moesten uittrekken bij Job. Hij heeft me zelf ook nooit zoiets gevraagd.”

Toch gelooft Brom de aantijgingen wel. “Je moet ze wel geloven, het zijn er zoveel en er lijkt een vast patroon te zijn. Job heeft een deel ervan ook bevestigd. Maar ik heb het zelf nooit meegemaakt. Welnee, ben je besodemieterd. Ik doe heel veel audities en die zijn nooit bij iemand thuis, maar gewoon op vrijdagochtend in het kantoor van het castingbureau onder een lelijke knipperende tl-buis.”

Eén keer is me gevraagd mijn shirt uit te trekken, bij een auditie voor de serie Voetbalvrouwen. Ik vroeg: waarom? Nou ja, legde de castingdirector uit – niet Job overigens -, je speelt een voetballer, er zijn douchescènes, dan moet je een beetje atletisch zijn. Oké, helder. Ik trek mijn shirt uit. Ik heb de rol nooit gekregen, haha.”

Maar hoe kan het dat dit decennialang heeft voort kunnen duren? “Een paar jaar geleden ging Maria Goos met een aantal Nederlandse acteurs naar Londen, omdat Kevin Spacey daar haar stuk Cloaca in het theater bracht. Ik was daar niet bij, maar zelfs ík hoorde al, toen ze terugkwamen, hoe hij daar liep te rotzooien met jongens.”

Dat zoiets jarenlang niet naar buiten komt, zegt wel iets over het gebrek aan zelfreinigend vermogen van het vakgebied.”

Een groot interview met Frederik Brom kunt u dit weekend lezen in Volkskrant Magazine (via Blendle).

Foto: SBS/Elvin

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen