Filemon Wesselink: ‘Ik was uit de gratie bij BNN’

Filemon Wesselink raakte twee jaar geleden uit de gratie bij BNNVARA. Dat vertelt de presentator vandaag zelf in het AD. Twee jaar geleden besloot de omroep het contract van Wesselink niet te verlengen, waardoor hij tegenwoordig op freelance-basis voor hen werkt. Achteraf gezien was dat maar goed ook, omdat de werkdruk te hoog was, aldus de tv-ster. “Ik zat vast in een soort systeem. Ik was in dienst en moest er in een jaar vier programma’s doorheen jassen om declarabel te blijven.

Als voorbeeld noemt hij het dagelijkse De Social Club uit 2014. Dat was een verplicht nummer, zegt Wesselink. “Ik ben niet het type dat dan minder inzet toont, maar het was meer: ‘laten we er maar wat van maken’.”

Het ging allemaal een beetje bergafwaarts, vertelt hij. “De programma’s scoorden ook niet. Ik was uit de gratie geraakt en ze wisten niet meer wat ze met me aan moesten. Ik heb wel eens aan stoppen gedacht, ja. Want ik moest dit niet alleen blijven doen om mijn hypotheek te kunnen betalen.

Toen kreeg Wesselink een aanbod om creatief directeur te worden bij een productiebedrijf. “Maar ik wilde ook niet stoppen na een paar mislukkingen. Ik wilde toch nog een keertje Wimbledon winnen, als je begrijpt wat ik bedoel.”

Nu is hij freelancer. “Daar krijg ik ook meer energie van. Ik was toch een beetje in slaap gewiegd. Dat kan nu niet meer.”

Het AD-interview met Filemon Wesselink kunt u lezen via Blendle.

Foto: Michel Schnater, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen