Esquire-baas: ‘Marokkanen voeden Nederlanders op’

Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van het oppervlakkige mannenblad Esquire, denkt dat Nederlandse mannen op modegebied worden opgevoed door Marokkanen. Dat zegt de ijdele bladenmaker in gesprek met Het Parool. Volgens Kantelberg willen Nederlandse mannen niet graag nichterig overkomen. “Mode werd lange tijd door mannen als iets nichterigs gezien. Mede door de multiculturele samenleving verandert dat langzaamaan. Vooral Marokkanen zijn ijdele baasjes“, zegt hij.

Marokkaanse mannen besteden veel aandacht aan hoe ze eruitzien, aldus Kantelberg. “Net als Italianen zijn zij niet bang om nichterig over te komen, omdat homoseksualiteit in hun cultuur gewoonweg niet bestaat. Nederlandse jongens nemen dat over.”

Overigens is het nog maar de vraag of de modebewuste Nederlandse man geassocieerd wil worden met Esquire, aangezien het toch een vrij ordinair en oppervlakkig blad is. Momenteel sieren artikelen als ‘Dit is de wetenschappelijke reden waarom wij zo van orale seks houden!’ en ‘Alles weten over anale seks? Een high-class escort onthult alles!’ de voorpagina van de Esquire-site.

Het klinkt allemaal wel heel erg hetero, merkt Het Parool op. Kantelberg:  “Omdat we een blad maken voor heteromannen. Homo’s en vrouwen mogen meelezen, maar zijn niet onze doelgroep.”

Tot slot schept Kantelberg in het interview ook nog op over zijn maatpak van 2.000 euro. “Dit is een doublebreasted made-to-measure jasje van Orazio Luciano, gemaakt door mijn vaste kleermaker in Napels. Kijk hoe die lijnen van alle panden op elkaar aansluiten.

Ook geeft hij aan dat hij nooit meer serieuze journalistiek wil bedrijven. “Dan zou ik verslaggever moeten worden bij Het Parool, daar kan ik mijn twee hypotheken niet van betalen.

‘Laat staan uw maatpakken’, merkt Het Parool op. Kantelberg: “Precies.

Het Parool-interview met Arno Kantelberg kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen