‘Er werd gevreesd voor zelfmoord Job Gosschalk’

Op de dag dat Job Gosschalk met zijn verklaring over zijn ongepaste gedrag naar buiten kwam, 7 november, heerste er de angst dat hij zichzelf van het leven zou beroven. Dat schrijft de Story. Dat Gosschalk veel te ver is gegaan wordt inmiddels door iedereen beaamd, maar op zelfmoord zit natuurlijk niemand te wachten. Harry Klooster, de voormalige ‘castingkoning van Nederland’ bij wie Job Gosschalk begin jaren negentig begon als casting director, beaamt dat die angst er toch was.

Klooster denkt dat Gosschalk er volledig doorheen zit. “Het gaat niet goed met Job. Dat heb ik ook gehoord. Op de dag dat alles naar buiten kwam, zijn er ook verschillende vrienden naar zijn boerderij in Friesland gereden om bij hem te blijven.

Is de media-aandacht niet te excessief geweest? “Natuurlijk is het tragisch – ook voor hem. Maar wat was het alternatief? Het wéér in de doofpot stoppen? Uiteindelijk is er één iemand verantwoordelijk en dat is Job zelf.”

Klooster was al jaren op de hoogte van Gosschalks imago. “Om die reden heb ik Job ook ontslagen. Er waren geruchten maar van de betrokken acteurs mocht ik niets zeggen. Bewijzen had ik niet. Maar omdat de verhalen aanhielden en Jobs contract afliep heb ik hem laten gaan.

Ik vind het nu ook goed dat veel acteurs hun verhaal hebben gedaan. Ik vind het alleen niet goed te praten dat actrices als Katja Schuurman zeggen dat hij openbaar wordt terechtgesteld. Dat dit in de rechtbank moet plaatsvinden. Zelfs al hadden ze tot een rechtszaak gewacht, dan was de berichtgeving erover net zo intens geweest.”

Op 7 november, de dag dat Gosschalk door druk van onder meer Nieuwe Revu met zijn verklaring kwam, stond RTL Boulevard bijna volledig in het teken van casting director. De showrubriek liet meerdere slachtoffers aan het woord (foto).

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Het Story-artikel Vrees voor zelfmoord Job Gosschalk kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen