‘Er werd gevreesd voor zelfmoord Job Gosschalk’

Geplaatst op Mon 20 Nov 2017 om 13:00

Op de dag dat Job Gosschalk met zijn verklaring over zijn ongepaste gedrag naar buiten kwam, 7 november, heerste er de angst dat hij zichzelf van het leven zou beroven. Dat schrijft de Story. Dat Gosschalk veel te ver is gegaan wordt inmiddels door iedereen beaamd, maar op zelfmoord zit natuurlijk niemand te wachten. Harry Klooster, de voormalige ‘castingkoning van Nederland’ bij wie Job Gosschalk begin jaren negentig begon als casting director, beaamt dat die angst er toch was.

Klooster denkt dat Gosschalk er volledig doorheen zit. “Het gaat niet goed met Job. Dat heb ik ook gehoord. Op de dag dat alles naar buiten kwam, zijn er ook verschillende vrienden naar zijn boerderij in Friesland gereden om bij hem te blijven.

Is de media-aandacht niet te excessief geweest? “Natuurlijk is het tragisch – ook voor hem. Maar wat was het alternatief? Het wéér in de doofpot stoppen? Uiteindelijk is er één iemand verantwoordelijk en dat is Job zelf.”

Klooster was al jaren op de hoogte van Gosschalks imago. “Om die reden heb ik Job ook ontslagen. Er waren geruchten maar van de betrokken acteurs mocht ik niets zeggen. Bewijzen had ik niet. Maar omdat de verhalen aanhielden en Jobs contract afliep heb ik hem laten gaan.

Ik vind het nu ook goed dat veel acteurs hun verhaal hebben gedaan. Ik vind het alleen niet goed te praten dat actrices als Katja Schuurman zeggen dat hij openbaar wordt terechtgesteld. Dat dit in de rechtbank moet plaatsvinden. Zelfs al hadden ze tot een rechtszaak gewacht, dan was de berichtgeving erover net zo intens geweest.”

Op 7 november, de dag dat Gosschalk door druk van onder meer Nieuwe Revu met zijn verklaring kwam, stond RTL Boulevard bijna volledig in het teken van casting director. De showrubriek liet meerdere slachtoffers aan het woord (foto).

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Het Story-artikel Vrees voor zelfmoord Job Gosschalk kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
21 Reacties op “‘Er werd gevreesd voor zelfmoord Job Gosschalk’”


 1. Stiekske

  @Ettekoven interesse in onderzoek naar Friese boerderij van Job?

 2. Ettekoven

  Dus je eerst vergrijpen aan 100en jongens en dan heel laf zelfmoord plegen. Wat een loser die Job

 3. Stiekske

  heb je dit gezien @Ettekoven? https://2no.co/2Z4t85.html

 4. Ettekoven

  Die boerderij is oud nieuws. Nu wachten op de tweede dader van KCast en nieuws over nieuwe Harveys

 5. PA

  Media toch te ver gegaan als men daar bang voor was.
  We leven in een rechtsstaat maar de media heeft daar lak aan.

  Niet alleen in deze kwestie.

 6. Stiekske

  hebje zin in een onderzoekje naar dit? @Ettekoven https://2no.co/2ZTt85.html

 7. Vriendje van Jоb

  Wij zijn naar zijn boerderij gereden en hebben daarna in een rondje staan rukkеn. Toen zag Job weer het mooie van het leven. Lekke zwelgen in het zaad.

 8. Ettekoven

  Ik ben benieuwd waar de nieuwe Kemna dader te horen zal zijn

  Boulevard
  Dwdd
  Pauw

 9. Otto Groeneveld

  Ja en? Man heeft misschien wel honderden levens verwoest.

 10. A van

  Had lekker opgeruimpd

 11. Nancy

  C-acteurs trekken vrijwillig hun broek naar beneden en gaan vrijwillig met open mondjes op hun knieën, hangen dit na 15 jaar aan de grote klok, als ze het al niet verzinnen, en verwachten zomaar een veroordeling.
  Zonder wettig bewijs is er überhaupt geen zaak.

 12. Anouk

  Job moet zich nooit meer ergens vertonen! Weg met die viespeuk

 13. Arnoud Tempelman

  Garry Glitter. Bill Cosby. Jimmy Savile. Woody Allen. Max Clifford. Roman Polanski. Mike Tyson. Rolf Harris. Michael Jackson.

 14. Frans

  Altijd al geweten dat de Grachtengordel een eng wereldje is…. echte mannen wonen in de provincie… die werken in de gewone economie en niet vreten uit de subsidie potjes…

 15. jdj2050

  Het gaat niet goed met Job. Hoe gaat het met zijn vele slachtoffers dan?????

 16. Jamai

  @Vriendje van Job; bel me voortaan even. Ben ik graag bij aanwezig.

 17. Mark2

  Niwt juist wat die man heeft gedaan maar de slachtoffers zullen daar heus niet de schade van hebben ondervonden zoals iemand die verkracht of aangerand is. Er is verschil!

 18. Maoam

  Ja de dader het slachtoffer gaan maken. Wereld op zijn kop. Totaal geen medelijden met die gast.

 19. aammehoela

  Moeten we nu medelijden met hem krijgen. Echt niet, laat gewoon zien hoe bepaalde homofielen zich gedragen. Niet voor niets baalt men als een stekker in bepaalde homokringen om alweer een schandaal vanuit die hoek. Er zijn er al zoveel geweest, pedofilie, kindermisbruik bij peuterscholen, dit weer en noem maar op.

 20. Annoniemus

  Gevreesd ? Gehoopt denk ik !!!!

 21. Dkk LL

  Gewoon sluiten die tent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.