DWDD-redactie liet Michel van Egmond niet toe

Het boek dat Michel van Egmond over De Wereld Draait Door zou gaan maken, is er niet gekomen omdat de redactie dat niet zag zitten. Dat heeft de schrijver van bestseller Gijp gezegd op Radio 10. Het lag niet aan Matthijs van Nieuwkerk, aldus Van Egmond. “Ik heb twee gesprekken gehad met Matthijs en hij had er zelf wel oren naar, maar nogmaals: je moet ook een beetje medewerking hebben van de redactie van het programma. Je gaat daar toch de hele dag rondhangen“, zegt hij.

De redactie was echter niet zo enthousiast. “Weet je wat het is met die boeken die ik maak? Ik ben heel intensief met mijn hoofdpersoon of hoofdpersonen bezig voor zo’n boek. Wat ik wel nodig heb is een beetje enthousiasme en medewerking aan de andere kant. Iemand moet zich wel open willen stellen.”

De DWDD-redactie had geen zin in Van Egmond. “Ik merkte toen bij De Wereld Draait Door dat met name op de redactie – waar ze toen heel druk waren met allerlei dingen – niet geneigd waren om alle deuren wagenwijd open te zetten. Sterker nog: alle deuren gingen ongeveer tegelijk dicht. Er was op dat moment zo’n aversie tegen. Het was ook een slechte timing.”

Het schiet niet zo op dat als ik daar binnen kom dat iedereen onder zijn bureau duikt. Ik heb wel gesprekken gevoerd, maar niemand stond echt te trappelen. Toen dacht ik: het gaat niet werken. Het is niet zo dat ik het heb afgezegd, maar het is een beetje doodgebloed op dat moment.”

De vrouw van Van Egmond, Antoinnette Scheulderman, is bekend als tafeldame van DWDD.

Lees ook: Michel van Egmond na Gijp toch niet met DWDD-boek (24 augustus)

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen