De Jong: ‘NPO 1 geeft de zaterdagkijker weg aan RTL 4’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt dat NPO 1 de zaterdagkijker wel heel makkelijk weggeeft aan RTL 4. Dat schrijft ze vandaag in de krant. De Jong is verbaasd over de NPO 1-programmering op zaterdagavond, die niet bepaald een kijkcijferkanon is. “Uitgerekend op dé avond waarop een normaal gezin z’n prépubers bij hoge uitzondering nog zover krijgt de iPad aan de kant te gooien“, schrijft ze. “Maar er is al weken weinig soeps. Waardoor je automatisch op RTL 4 uitkomt.

Linda de Mols Oh Wat Een Jaar is momenteel dé tv-hit op zaterdagavond. De Jong kijkt er ook graag naar, maar: “Het is nou ook weer geen format waartegen NPO 1 bij voorbaat kansloos is.

Er zijn geen goede alternatieven, vindt ze. “Circus Gerschtanowitz op SBS 6 is al helemaal geen alternatief.

NPO 1 had de afgelopen weken Het Beste Brein van Nederland op het menu staan. Een weinig sprankelende show, maar in elk geval wel inhoudelijk en dus typisch NPO, zegt De Jong.

Maar dat geldt volgens haar niet voor NPO 1’s nieuwste zaterdagavondshow Sorry Voor Alles met Jan Smit. “Een zoveelste verborgen cameraprogramma, waarbij er een maand lang een paar flauwe grappen worden uitgehaald met iemand.

Sorry Voor Alles is geen kijkcijferhit. De Jong: “Stel nou dat NPO 1 op die plek Mindf*ck zou uitzenden, of Ik Vertrek? Dan wil ik nog wel eens zien wie er wint.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen