Day After Tomorrow breekt drie jaar oud record Veronica

Geplaatst op Wed 15 Nov 2017 om 12:30

De apocalyptische film The Day After Tomorrow met Jake Gyllenhaal scoorde gisteren 549.000 kijkers en 9,3 procent marktaandeel op Veronica. Daar zaten zoveel mensen in de juiste doelgroep tussen, dat een drie jaar oud kijkrecord is gebroken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De film zette 14,1 procent marktaandeel neer in de doelgroep 20 tot 54-jarigen. “Hiermee is het de best scorende dinsdagfilm sinds de November Première Maand van 2014“, aldus de zender.

In die maand in 2014 scoorde de dinsdagfilm Harry Potter and the Order of the Phoenix 688.000 kijkers en 15,4 procent marktaandeel in dezelfde doelgroep.

Veronica zette nog een ander record neer met de film van gisterenavond. “In de doelgroep vrouwen van 35 tot 54 jaar haalde The Day After Tomorrow zelfs het grootste marktaandeel van 2017: 13,7 procent.

Over de hele avond gezien was Veronica dinsdagavond de vierde zender van het land in de algemene doelgroep, na NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Foto: SBS
6 Reacties op “Day After Tomorrow breekt drie jaar oud record Veronica”


 1. Ans

  WOLTER…..WOLTER….???? Waar blijf je nu?? Veronica doet het beter.

 2. De Leukste Thuis

  Wolter met stomheid geslagen ???

 3. Wolter

  ja hier ben ik, moest even de vlag buiten hangen en het wit van mijn plafond weghalen wegens vreugde

 4. OMG

  Hiermee wordt maar eens aangetoond hoe belangrijke je programmering is, kijkers weten je zender écht wel te vinden als je goede programma’s programmeert. Dit zijn doelgroepcijfers die normaal niet naar Veronica kijken.

 5. Mark

  Film Veronica had op SBS 6 vrijdag moeten komen. En Film van NET 5 afgelopen zondag ook. En wat doet SBS a.s. vrijdag? Wéér National Treasure. The Day After Tomorrow is een SBS première (tot nu toe alleen op RTL 5 en 7 geweest).

 6. Stefan

  Tijd dat sbs en RTL opgedoekt moeten worden. Voegen niks toe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.