Damesvoetbal is kijkcijferkanon: Veronica pakt zilver

Veronica scoort de pannen van het dak met vrouwenvoetbal: de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Ierland trok dinsdagavond vanaf acht uur ruim 1,1 miljoen kijkers (17 procent). Daarmee moest ze alléén NPO 1 voor te laten gaan op prime time. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Normaal gesproken moet Veronica zich tevreden stellen met enkele honderdduizenden kijkers op prime time, maar de Oranje Leeuwinnen doorbreken met gemak de miljoengrens.

Talpa TV maakte medio oktober bekend de uitzendrechten te hebben gekocht van de kwalificatiereeksen voor het WK in 2019 en het EK in 2021 én de vriendschappelijke thuisduels.

Sindsdien heeft Veronica drie damesvoetbal-wedstrijden uitgezonden. Het eerste WK-kwalificatieduel, Nederland – Noorwegen (1-0), trok op dinsdag 24 oktober in de vooravond 713.000 kijkers (13 procent).

Het tweede duel, Slowakije – Nederland (0-5), trok afgelopen vrijdag in de vooravond 365.000 kijkers (7 procent). De derde wedstrijd was dus gisteren te zien.

De volgende WK-kwalificatiewedstrijd is pas op 6 april 2018. Dan spelen de Oranje Leeuwinnen tegen Noord-Ierland.

De Oranje Leeuwinnen zijn binnengehaald door Veronica vanwege het kijkcijfersucces dat de NOS afgelopen zomer met hen behaalde. Bijna 5,4 miljoen mensen (85 procent) zagen in augustus op NPO 1 hoe ze gehuldigd werden tot Europees kampioen.

Foto: Talpa TV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen