Chantal Janzen: ‘Staatsloterij Live kwam te vroeg’

Chantal Janzen denkt dat de RTL 4-show Staatsloterij Live, waarmee ze in 2005 haar presentatiedebuut maakte, iets te vroeg kwam voor haar. Dat vertelt de tv-ster in TROS Kompas. Staatsloterij Live, waarin ze aan de zijde stond van Carlo Boszhard, was livetelevisie. “Mijn allereerst programma was Staatsloterij Live, live op prime time bij RTL 4. Ik werd direct in het diepe gegooid, zonder bandjes. De eerste ging goed, maar uit de uitzendingen daarna bleek dat het gewoon te vroeg was.

Ze had er slapeloze nachten door. “Ik heb in die tijd wel eens gewenst dat ik bij BNN was begonnen, of op zondagmiddag, met een programma dat niet live is en over kan. Op dat moment had ik wel even spijt. Maar achteraf is zoiets een goede leerschool; je ontdekt wat je niet met doen en waar je aan kunt werken.”

Nog altijd is Janzen wel eens onzeker. “Bij elke musicalrol, zoals Hij Gelooft In Mij, waarin ik de vrouw van André Hazes speelde. Ik dacht echt dat ze de verkeerde hadden en dat ik het niet kon. Ik ben in alle hoeken en gaten gaan graven om me de rol eigen te maken, want je wilt niet dat ze zeggen ‘Chantal in die rol, dat was een foutje’.

Maar het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren. In het theater, in de film en ook in mijn nieuwe programma. Dat is helaas zo in dit vak.”

Met haar nieuwe programma doelt Janzen op &Chantal, dat momenteel te zien is op de zondagavond van RTL 4.

Een fragment uit Staatsloterij Live:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen