BNNVARA’s Joop.nl woest over ‘racisme’ op RTL 5

De linkse BNNVARA-opiniesite Joop.nl is woest over een herhaling van De Grote Improvisatieshow die zaterdagavond te zien was op RTL 5. Dat is vandaag te lezen op de website van hoofdredacteur Francisco van Jole. Komediant Ruben van der Meer moest in de RTL-show improviseren met het gebruik van videobeelden die achter hem vertoond werden. Op die beelden was een of ander Afrikaans ritueel te zien en Van der Meer maakte de grap dat hij op het Kwaku-festival in de Bijlmer was.

Presentator Tijl Beckand en hoofdgast Loretta Schrijver moesten hartelijk lachen om deze absurde overdrijving, maar Joop.nl houdt de mondhoeken stijf omlaag. “Lekker lachen om racisme, het kan bij RTL“, briest de linkse opiniesite van BNNVARA.

Het Kwaku-festival in de Bijlmer is een jaarlijks feest in Surinaamse sferen. “Nog niet helemaal klaar met het uitkotsen van vooroordelen, improviseerde hij ook nog even een roti bij zijn zelfverzonnen ‘Surinaamse’ feestje. ‘Bon’, vond hij die, om er ook nog maar even een woord uit het Papiamentu bij te gooien. De taal die onder andere wordt gesproken op Curaçao en Bonaire. Maar ach, wat scheelt het“, aldus een woest Joop.nl.

Volgens Joop.nl is zij niet de enige die walgt van het fragment. “Op Facebook, waar de video vele malen is gedeeld wordt met afschuw gereageerd op het toneelstukje. ‘Echt een stomp in je maag dit,’ schrijft iemand. ‘Geïnstitutionaliseerd racisme…..tot in het diepste van de vezels….,’ reageert een ander.

De BNNVARA-site is teleurgesteld in RTL. “RTL zette vorig jaar een stap in de goede richting door als een van de eersten het racistische uiterlijk van de traditionele Zwarte Piet overboord te gooien. Met de Grote Improvisatieshow laat de omroep echter zien dat er nog een lange, lange weg te gaan is“, aldus Joop.nl.

Lees ook: Francisco van Jole ontkent misbruik 23-jarige vrouw (8 november)

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen