BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole

Geplaatst op Wed 08 Nov 2017 om 20:27

BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole nu hij door een vrouw is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De omroep ziet dit vooralsnog als een privékwestie, blijkt uit een verklaring van BNNVARA. De beschuldigingen hebben geen gevolgen voor Van Jole’s werk. “BNNVARA heeft kennisgenomen van de berichten over Francisco van Jole. Berichten die anoniem zijn geuit en zich niet in de werk- maar in de privésfeer zouden hebben afgespeeld.”

Het is een vervelende situatie, erkent de omroep. “Voor alle betrokken personen is dit een gevoelige en pijnlijke kwestie.”

De omroep vervolgt:  “Het zijn juist die specifieke omstandigheden die BNNVARA de stellige overtuiging geven dat, als direct betrokkenen menen daartoe over te willen gaan, dit door de daartoe geëigende instanties bekeken zou moeten worden. Dat past in de zorgvuldigheid die in zaken als deze noodzakelijk is.”

Van Jole ontkent niet dat hij de vrouw heeft ontmoet en dat hij haar tegen haar zin in heeft gekust – al wist hij dat naar eigen zeggen nog niet op het moment van kussen – maar ontkent wel dat hij op haar is gaan liggen.

Lees ook: Francisco van Jole ontkent misbruik 23-jarige vrouw (vandaag)

Foto: Mickey Hoyle, BNNVARA
33 Reacties op “BNNVARA neemt geen afstand van Francisco van Jole”


 1. Erik

  Hij ontkent overigens ook niet zichzelf uitgekleed te hebben.
  Ook nadat ze reeds nee heeft gezegd tijdens de eerste zoenpoging.

  Dat klinkt niet echt als iemand met pure bedoelingen.

 2. Tom

  We weten van nog veel meer zaken het fijne niet van en toen ging BNNVARA al wel behoorlijk op het orgel! En nu is het iemand uit eigen stal en blijft de rode haan op stok…

 3. Steve

  Uitermate zwak van BNNVARA.

 4. Jack Wolff

  Komt nog wel. Iets met een beerputje. Er gaan meer dames opstaan. Althans, daar ga ik vanuit. #eerstehand

 5. Momo

  Nogal schijnheilig.

 6. Ron

  Goed zo. Niet laten mee slepen in het hypocriete geneuzel.

 7. l0la

  volgende week moeten de katholieken er weer aan,
  en de gereformeerden van de bijbelbelt,

  mijn ouwe heer zei altijd,
  BETER DOOD DAN ROOD

 8. Otto Groeneveld

  Dat zijn nou de schijnheilige hufters pur sang. Wel iedereen de les lessen maar het misselijke achterbakse gedrag wat die ziekelijke gutmenschen negeren. Nou de VARA boycoten gutmensch.

 9. Lambert

  Hij kan toch ook gestruikeld zijn?

 10. Melissa

  Een linkse rat……niemand is verbaasd.

 11. Bears' den

  Hele enge linkse meneer..
  Luister vaak naar de nieuws bv op radio 1 en daar komt hij vaak langs op woensdagmiddag..

 12. tv kijker

  lol niet in de werk sfeer maar prive sfeer..ja dus????… wtf wat een dom volk bij BNNVARA!

 13. Jantje

  Oww In de privé sfeer mag je wel iemand verkrachten volgens BNNVARA.

 14. jan

  vies links tuig

 15. AFD

  Ik zou graag willen dat de AIVD bij dit soort schoften hun laptop nakijkt.

 16. Marry Hens

  Wellicht kan Job, Francisco casten voor een witte-onderbroeken commercial van de Hema.

 17. Achim

  Weinig verrassend van deze irritante eigenpijper.

 18. Chippa

  Dus, even voor de goede orde; BNNVARA bij monde van De Wereld Draait Door halen Jelle Brandt Corstius in de uitzending om zoveel mogelijk feiten uit zijn verhaal naar buiten te krijgen; BNNVARA bij monde van Pauw krijgt Gijs van Dam, vermeend verkrachter van Corstius in de uitzending om zijn kant van het verhaal te doen; BNNVARA laat Francisco van Jole gewoon vrolijk verderwerken.

  Het is triester gesteld met deze omroep dan ik dacht. Ze hebben er zelf gewoon écht geen weet van, hee.

 19. Ria Doesburg

  van Jole, direct kappen met haat-opmerkingen op NPOradio1, Joop.nl en Podcasts betreffende Wilders /PVV en Baudet /FvD! Er kan namelijk nog meer bij!
  Wat een waardeloze reactie van BNNVARA. Straatje schoonvegen en een tegenvaller voor de gutmensch.

 20. Annoniemus

  Ik stel voor het meldpunt #MENOT te openen vanaf nu !!!

 21. Diderick

  Oftewel de gehele problematiek rondom aanrandingen en verkrachtingen ziet BNNVARA gewoon als een nieuws itempje dat lekker uitgemolken kan worden voor de kijkcijfers… Wat een ziek commerciële zender is het geworden. Ik durf te wedden dat we slechts een klein stukje hebben gezien van wat er zich achter de schermen afspeelt. Even een paar mensen opofferen in de hoop dat het vanzelf wegwaait. Maar blijkbaar zijn er mensen zoals Van Jole die niet op het lijstje stonden om geofferd te worden.

 22. anna

  Beste VARA: dit kunt U toch niet menen?
  Meneer van Jole is nooit meer van onbesproken gedrag. Hij is crimineel of gestoord.
  Er is een duidelijke getuigenverklaring van dat meisje.

  Zo’n man moet U niet in uw midden willen hebben.

  Als dit waar blijkt te zijn, U blijft hem accepteren, dan beëindig ik mijn lidmaatschap van de vara.

  Aan verkrachters en schooiers heb ik een hekel n.l.

 23. Jos Ti

  @anna

  Gosschalk, Van Dam, Van Jole.
  Ze zijn allen onschuldig totdat het tegendeel is bewezen.
  Dom sIetje.

 24. anna

  @Jos Ti

  Alleen je pseudoniem geeft jouw niveau al aan ! LOL

  Maar ze hebben het zelf al bekend hoor, uit welk ei kom je ??

 25. Jos Ti

  @anna

  Men heeft niets bekend over het onder dwang laten uitkleden van wannabe acteurtjes. Dat kan ook niet worden bekend, want het is nooit gebeurd.

 26. Gerdien

  @anna @tvkijker: er is verschil tussen seksuele diensten eisen in ruil voor een rol of een baan of zoals in dit geval een welles/nietes discussie tussen twee mensen die met veel drank op vrijwillig op een hotelkamer belanden waar de een seks wil en de ander na wat gezoen bij nader inzien toch maar niet waarop die ander zonder problemen is vertrokken. Hoezo: verkrachting? Je zou eerder kunnen zeggen dat Van Jole hier een blauwtje heeft opgelopen. Merkwaardig is dat deze dame -naar nu blijkt met als doel geheime opnames te maken- aan Van Jole een bekentenis heeft geprobeerd te ontlokken en toen al excuses heeft gekregen voor eventueel wangedrag. Naar eigen zeggen was Van Jole geschrokken van haar reactie, dit heeft hij al voor dat dit naar buiten kwam verteld als voorbeeld van het grijze gebied tussen aandringen en aanranden. Iets dat iedereen van zekere leeftijd en met de nodige ervaring bekend voorkomt. Ik ben helemaal geen Van Jole-fan maar Geen Stijl speelt hier een heel vies spelletje.

 27. Bob

  Dronken viespeuk dat ‘ie er is. Heeft een voorkeur voor jonge Afrikaanse vrouwen die hij wel even hogerop zal helpen. De glibbert.

 28. Kirth Gersen

  Hypocriete ratten, dat linkse volk. Zie verschil aanpak Baudet (wat foute dingen gezegd) en van Jole (daadwerkelijke aanrander). Om te kotsen.

 29. ox

  op zijn site joop,worden al weken,mannen die beschuldigt worden van verkrachting of aanranding,aan de schandpaal genageld,nu gaat het over een vriendje en het blijft stil,zo hypocriet

 30. It Soj

  Daar bood hijzelf wel ruimte aan op Joop.nl :Lykele Muus.

 31. anoniem

  Het probleem is toch wel dat vrouwonvriendelijke typetjes, toch altijd de meeste meiden in bed krijgen. Als geëmancipeerde man sta ik al jaren droog.. :-)

 32. west

  @ anoniem 21.55 sta je al jaren droog???? ga eens naar de ho*ren kan ook eens lekker zijn hoor dikke ,dunne , blanke , negeringen vooral dikke negeringen zijn het lekkers dan kom je 3 x op klaar !!! doen hoor!!! vind je kleine Jan ook lekker!

 33. anoniem

  @west: haha nee, geen behoefte om voor het uitwisselen van wat sapjes mijn portemonnee te trekken.. :-D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.