Antoinette Hertsenberg: ‘Winston en Renate irritant’

Antoinette Hertsenberg vindt Winston en Renate Gerschtanowitz ongelooflijk irritant in hun radiocommercial voor Robijn. Dat heeft de Avrotros-ster gezegd in Goeiemorgen Lex op Radio 10. De Gerschtanowitzjes zijn samen met Ali B (Yarden) en Paul Haenen (Pricewise) genomineerd voor de Loden Leeuw voor meest irritante BN’er in een reclame. Die prijs wordt uitgereikt in haar programma Radar. Wie vindt ze zelf dat moet winnen? “Persoonlijk vind ik het echtpaar Gerschtanowitz.”

Hertsenberg hekelt de reclame met de Gerschtanowitzjes. “Met echt zo’n wasmiddelreclame. Daar krijg ik zo’n wegzakker van. Die mogen hem krijgen wat mij betreft. Maar luister: het is niet aan mij. De kijkers stemmen, zij bepalen en wij hebben niets te vertellen. Ik heb maar één stem.”

Wie vindt ze het irritantst: Winston, Renate of hun kind? “Als Renate dan zegt: ‘Hij heeft veel verstand van programma’s, maar niet van wasprogramma’s’, dan denk ik echt: hoooooooooooow, had daar nog even over nagedacht voordat je die zin uitsprak.”

Zelf wordt Hertsenberg nooit gevraagd voor tv-reclames. “Eigenlijk nooit, want ze weten al wat het antwoord zou zijn. Dat is heel prettig.”

Een reclame levert veel geld op. Wil ze het echt niet? “Welnee. Echt absoluut niet. Je kunt dat niet combineren met een consumentenprogramma, maar ik heb er ook geen enkele behoefte aan.”

De reclame van de Gerschtanowitzjes:

Foto: YouTube

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen