Angela de Jong: ‘Borsato-special RTLLN incestueus’

Geplaatst op Mon 20 Nov 2017 om 16:30

Angela de Jong, tv-recensent van het AD, vond de Marco Borsato-special van RTL Late Night behoorlijk incestueus. Dat schrijft de televisiekenner in het AD. De Jong begrijpt niet dat zo’n programma uitkomt op 1,2 miljoen kijkers, terwijl een kwaliteitsserie als Hollands Hoop genoegen moet nemen met 376.000 kijkers. “Aangezien daar moeiteloos 1,2 miljoen mensen bij bleven hangen, moeten twee of drie keer meer kijkers voor Hollands Hoop haalbaar zijn“, zegt de tv-kenner.

Hollands Hoop is volgens De Jong een ‘fantastische serie’, dus de relatief lage cijfers bevreemden haar. “Veel ingewikkelder of gewelddadiger dan Penoza is het niet“, zegt ze. “En absurder dan die incestueuze RTL Late Night van vrijdag met Marco Borsato wordt het al helemaal niet.

Eigenlijk verdient Hollands Hoop net zo’n mooi tijdslot als de Borsato-special, vindt De Jong. “Waarom Hollands Hoop niet een uurtje naar achteren schuiven, als de kinderen liggen? Of nog beter: naar zondagavond, op het Penoza-tijdstip, want Voetbalmaffia gaat het toch niet worden.

Maar je kunt het toch gewoon terugkijken? “Maar het zal bij u niet anders zijn dan mij mij: het lijstje in te halen programma’s is eindeloos, de tijd helaas niet. En door de dagelijkse drukte vergeet je het dan weer.”

De AD-column ‘Welke suffende NPO-bobo vermoordt Hollands Hoop?’ kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook: Nico Dijkshoorn krijgt jeuk van Borsato-special RTLLN (17 november)

Foto: WNL
32 Reacties op “Angela de Jong: ‘Borsato-special RTLLN incestueus’”


 1. Snuifje

  Borsato neemt zichzelf zo enorm serieus. Lachwekkend maar ook erg sneu. Wat dat betreft hadden hij en Tan heel goed broers kunnen zijn.

 2. zo maar

  Kijk mevrouw Angela, daarom maak jij ook geen televisie programma’s en zijn er mensen die veel meer verstand hebben van wat scoort dan jij.

 3. Erik

  Goh, wat horen we die Angela toch veel de laatste tijd zeg….pfff

 4. Diderick

  Zojuist even de synopsis van Hollands Hoop gelezen van de NPO website.

  Als ik het goed begrijp besluit iemand met een burn-out (extreem gestrest, geen energie, wil het liefst in bed blijven liggen) zijn leven helemaal om te gooien door een totaal ander beroep uit te gaan oefenen…. In Groningen aangekomen blijkt de boerderij van zijn vader een dekmantel te zijn van een criminele organisatie.

  Slechter kan toch niet? Doe dan één van de twee. Of een psychiater met een burn-out of iemand erft een boerderij of je krijgt een pand dat wordt gebruikt door een criminele organisatie. Maar dit is zo onzinnig. En dan is dit nog maar het eerste seizoen. In het tweede seizoen blijkt zijn vrouw zwanger te zijn van een zware crimineel, is de boerderij omgebouwd tot bordeel en is door alle stress hijzelf een pyromaan geworden.

  Borsato en Late Night zijn ook beide niks, maar om Hollands Hoop nou zo op te hemelen.

 5. PA

  Angela de Jong moet ik weer gelijk geven.

 6. caesar

  100% gelijk Angela!

 7. Lambert

  Angela, jij zou eens een week GEEN tv moeten kijken. Wat je daar van op knapt!

 8. monique

  En Marco was omringd door vrouw en minnares (Maan).
  Alleen Leontine weet dit nog niet….
  Dan heb je lef, beide in één huis

 9. anonymous

  @monique; ohhh dat wordt wat als Leontine er achter komt
  en zich bedenkt dat Maan steeds in haar huis was.

 10. Joeri

  @zo maar Ha Ha! Nou jij blijkbaar niet. En zo zijn er een hoop in tv land die er geen verstand van hebben. Ze heeft gewoon weer gelijk.

 11. Rick

  @Diderick Alleen de synopsis lezen. Geen minuut gekeken en jij kan Hollands Hoop al helemaal beoordelen. Knap hoor. Hou gewoon je mond man

 12. Arie

  MC begint steeds meer de Angela de Jong nieuwsbode te worden.
  En het begint de Jong een beetje naar haar bol te stijgen.
  Kom op mens het is ook maar gewoon jouw meningkje over een tv programma.
  Je hebt geen universitaire graad nodig om een stukje over bankhangen in de krant te schrijven.

 13. west

  je kunt als publieke zender nog zo mooi programma maken maar RTL met zijn Voice
  en daarna RTLN kan je niet tegen op!
  is niet de schuld van RTL of de publieke zender, maar de zieke kijker die mooi gemaakte programma`s niet meer waarderen het zit in het koppkeke
  RTL is een soort automatisme geworden voor vele! en hebben kwaliteit programma`s uit het oog verloren! de com. tv heeft de kijker dom en verslavend gemaakt

 14. ano@niem.nl

  Weer heeft ze gelijk. Hollands Hoop is een fantastische serie op een totaal verkeerde zender op het totaal verkeerde tijdstip. Hollands Hoop is minimaal gelijkwaardig aan Penoza.

 15. Otto Groeneveld

  Dom figuur die Borsato.

 16. Henny Huisman

  Jaap Jongbloed, ga eens van internet af.

 17. Bart

  @Diserick Wat wil jij dan zien?

 18. Wollter

  Angela heeft gelijk.

 19. aammehoela

  Ze heeft gelijk. Onbegrijpelijk dat er nog zoveel kijkers overbleven na The Voice.
  Gelukkig zapten velen toch weg, maar desalniettemin onbegrijpelijk hoge cijfers voor de tuin van Borsato. Een hoog SBS-gehalte op RTL 4 dus. Misschien is dat wel de reden.

 20. Kees

  @west omdat jij het geen kwaliteit vind wilt niet zeggen dat dat het niet is. Plus aan alle andere met hun “Angela heeft gelijk” zij is niet de stem van 17 miljoen Nederlanders. Dat zij Hollands Hoop prachtig vind prima. Maar ga niet iedereen ermee lastig vallen

 21. eens met Angela

  Ik verbaas me net als Angela over het intellect van de RTL kijker. Het is echt droevig. Dit zijn mensen die over niets nadenken als het maar beweegt.

 22. Henk Jan

  MC draait het verhaal van Angela compleet om. Ze vindt dat Hollands Hoop meer aandacht verdiend. Prima hoor, misschien wordt het te vroeg uitgezonden, maar ook de 1e serie werd sllecht bekeken, ondanks de kwalliteitsaanbevelingen.

  RTL4 is een commerciële zender en geeft Borsato de ruimte, NPO wordt met belastinggeld betaald. En dan zo’n dure flop als Hollands Hoop, zo kun je het ook uitleggen.

 23. Peter

  Hollands Hoop was sowieso zaterdag, Borsato vrijdag!

 24. Rick

  Idd Henk Jan; M C draait het verhaal om en maakt er een tendentieus artikel van. Stemmingsmakerij!

 25. Cor

  Domme dikke gozer die Borsato, doet alsof ie t wiel heeft uitgevonden, maar snapt die vreselijke liedteksten van m zelf niet, lijkt wel….lekker weer pizza s gaan maken…. Dat lijkt me mooi! Garnalenpeller!

 26. Herder

  Oh,dus Marco is de oorzaak van volle maan!

 27. Vrede

  Dat Borsato verboden heeft om de beelden van zijn tv debuut in de soundmixshow nog uit te zenden zegt ook alles over hem.

 28. Wollter

  Dat kan Borsato helemaal niet verbieden. Sterker nog, die beelden zijn een paar weken geleden nog uitgezonden.

 29. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 30. Meneer Kaktus

  Ik vind Maan ook wel een lekker snoepje. Tussen nu en 2 jaar ruil ik Virgien in voor haar.

 31. Jroen

  Borsato en Maan? Serieus.. Krijgt Borsato toch eens smaak? Ik denk dat 75% van mannelijk Nederland Borsato eens een staande ovatie geven..

 32. Anne87

  Wat een plofkip hoofd heeft zij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.