Angela de Jong: ‘Borsato-special RTLLN incestueus’

Angela de Jong, tv-recensent van het AD, vond de Marco Borsato-special van RTL Late Night behoorlijk incestueus. Dat schrijft de televisiekenner in het AD. De Jong begrijpt niet dat zo’n programma uitkomt op 1,2 miljoen kijkers, terwijl een kwaliteitsserie als Hollands Hoop genoegen moet nemen met 376.000 kijkers. “Aangezien daar moeiteloos 1,2 miljoen mensen bij bleven hangen, moeten twee of drie keer meer kijkers voor Hollands Hoop haalbaar zijn“, zegt de tv-kenner.

Hollands Hoop is volgens De Jong een ‘fantastische serie’, dus de relatief lage cijfers bevreemden haar. “Veel ingewikkelder of gewelddadiger dan Penoza is het niet“, zegt ze. “En absurder dan die incestueuze RTL Late Night van vrijdag met Marco Borsato wordt het al helemaal niet.

Eigenlijk verdient Hollands Hoop net zo’n mooi tijdslot als de Borsato-special, vindt De Jong. “Waarom Hollands Hoop niet een uurtje naar achteren schuiven, als de kinderen liggen? Of nog beter: naar zondagavond, op het Penoza-tijdstip, want Voetbalmaffia gaat het toch niet worden.

Maar je kunt het toch gewoon terugkijken? “Maar het zal bij u niet anders zijn dan mij mij: het lijstje in te halen programma’s is eindeloos, de tijd helaas niet. En door de dagelijkse drukte vergeet je het dan weer.”

De AD-column ‘Welke suffende NPO-bobo vermoordt Hollands Hoop?’ kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook: Nico Dijkshoorn krijgt jeuk van Borsato-special RTLLN (17 november)

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen