Angela de Jong blijft RTL zien als zelf feliciterende club

Angela de Jong zorgde aan het begin van dit tv-seizoen voor een lawine aan kritiek op RTL. Ze krijgt het beeld van een zelf feliciterend genootschap niet meer uit haar hoofd als ze naar de zender kijkt. Dat vertelt ze in gesprek met Spreekbuis.nl. De Jong blijft RTL associeren met één grote egomania. “Ik word er gek van dat ik nog alleen maar de zelf feliciterende RTL-club zie staan, dat het bij RTL Boulevard een half uur lang gaat over hoe goed en gezellig het wel weer niet was gisteravond.

De tv-recensente van het AD speelde een enorme rel in de RTL-rel. Toch voelde ze zich niet een soort Youp van ’t Hek die Buckler vernietigt. Wél denkt ze dat omroepen zich beter zouden kunnen realiseren dat een bepaalde mening een veel bredere onderlaag in de maatschappij vertegenwoordigt.

De Jong: “Dan kun je op Twitter kijken en denken van ‘We zijn goed bezig en iedereen is het met ons eens.’ Niet heel Nederland zit op Twitter. De onderlaag – de gewone man – hoe die over dingen denkt, die mag weleens wat vaker gehoord worden, denk ik dan.

Ze blijft ook bij haar kritiek dat RTL weinig creatief is met programma’s als The Big Music Quiz en Kroongetuige. “Maar het scoort. Omroepen kijken heel erg naar elkaar, zo gaat de wereld rond.

Misschien is alles ook zo’n beetje bedacht, maar er zal geheid nog wel wat komen. De kijker heeft de macht in handen. Zolang het publiek wel kijkt, hebben ze mazzel en komen ze ermee weg.

Het hele interview met Angela de Jong kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: Omroep WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen