Albert Verlinde vindt Wilfred Genee uniek tv-talent

Geplaatst op Wed 15 Nov 2017 om 14:30

Albert Verlinde vindt Wilfred Genee een uniek presentatietalent. Dat vertelt hij in zijn column in de TROS Kompas. Verlinde was recentelijk tweeënhalf uur lang de sidekick van Genee in zijn BNR-programma The Friday Move en dat vond de Stage-directeur erg leuk om te doen. “Dat was thuiskomen. Ik ken Wilfred al heel lang. In een ver verleden werkten we samen bij SBS 6 en toen zag ik al een gepassioneerde tv-maker die niets liever wilde dan Mart Smeets zijn en Studio Sport presenteren.

Studio Sport is er nooit van gekomen, maar dat is volgens Verlinde maar beter ook. “Wilfred is Wilfred geworden. Een uniek presentatietalent dat met VI een formule kreeg die hem als een handschoen past.”

Genee lijkt maar wat te doen, maar dat is niet zo, weet Verlinde. “Het lijkt hem allemaal makkelijk af te gaan, maar in de loop der jaren heb ik de ups en downs van Wilfred gezien, en ik weet dus dat hij keihard geknokt heeft om te komen waar hij nu is.”

Vorige maand won Genee de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator van Nederland. “Hij heeft de neiging die prijs kleiner te maken dan hij is en te vertellen dat het alleen maar komt doordat Johan Derksen opriep om te stemmen, maar daarmee doet hij zichzelf te kort.”

Toekomst VI

Genee vertelde vanochtend op Radio 10 dat de toekomst van Voetbal Inside nog steeds onzeker is. “Het programma gaat nog steeds hartstikke goed. Dat zie je aan de kijkcijfers en aan de app. Het wordt ook steeds breder: we hebben het niet alleen over voetbal, maar vrijdag zat er bijna een heel politiek blok in. Dat maakt het programma nog steeds heel erg aangenaam om naar te kijken.”

Collega Johan Derksen twijfelt echter over verlenging. Wat gaat Genee doen als VI ophoudt? “Ik denk er veel over na. Ik weet voor mezelf ook nog niet welke richting ik dan op wil. De grap die Johan vaak maakt is dat ik hierna nergens meer aan de bak kom, omdat ik zo veel vijanden heb gemaakt, maar ik denk dat het tegen die tijd wel weer los zal lopen.”

Verdwijnt hij helemaal van de tv? “Je moet het niet uitsluiten, maar ik heb er nu nog geen concreet beeld bij.”

Foto: RTL
19 Reacties op “Albert Verlinde vindt Wilfred Genee uniek tv-talent”


 1. ton

  albert, wilfred valt op vrouwen, of is hij een twijfelaar, ik denk het wel een twijfelaar

 2. Neptunus

  Wilfred is inderdaad een bijzondere presentator/interviewer. Scherp, brutaal, niet bang en altijd doorvragend. Ik luister ook altijd naar The Friday Move op BNR (via podcast). Als hij er eens niet is dan is er gelijk niets meer aan……

 3. Lambert

  En wat vindt Albert van Job? Die heeft natuurlijk weer andere talenten.

 4. Fohn

  Wilfred heeft geen humor.

 5. Ano

  Wilfred is nep

 6. dynamische dennis

  Wilfred heeft niet het stoffige van Pauw of het glibberige van Matthijs. Hij is een dossiervreter en tegelijkertijd een ongeleid projectiel. Ergens heel eng, maar heel knap. Veel bewondering voor hem.

 7. Ano

  Wilfred is glibberig

 8. Kaaskijker

  RTL Late Night gisteren weer buiten de Kijkcijfers Top 25: 458K
  RTL Late Night eergisteren: 399K

 9. Kaaskijker

  The Friday Move met Wilfred Genee is ook voor mij de reden BNR te luisteren. Gezellig en toch ook inhoud.

 10. TopShow

  Albert heeft er kijk op!

 11. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  wilfred….de enige echte,

  wilfred is zo heerlijk eerlijk,
  en neemt zeker geen blad voor de mond,
  doet zich niet mooier voor dan ie is,
  en zeker niet politiek correct ,

  hopelijk komt er in de toekomst nog iets leuks van hem,
  want ja….johan heeft ook niet t eeuwige leven,

 12. klara

  Wilfred is de beste presentator van RTL .
  Ik ben een groot fan van hem.

 13. Ano

  RTL heeft verder ook niets op presentatiegebied in huis

  Wilfred heeft teveel stopwoordjes

 14. Ano

  Zonder Derksen is Wilfred niets

 15. Walter

  Wilfred is een lekker ding, aldus Walter.

 16. Jim Freeman

  Wilfred is een begenadigd spreker en presentator als het om sportprogramma’s gaat zoals VI bijv.
  Hij wilt, zoals hijzelf zegt, graag een “Mart Smeets” worden die als interviewer/presentator qua persoonlijkheid, diepgang, woordenkeus, subtiliteit, humor, eigenwijsheid, passie en vooral timimg (ben ik wat vergeten?) ongeevenaard is! Smeets blijft boeien, ook al ben je het niet met hem eens. Die kop van hem is voor mij al een reden om niet te zappen….Wat gaat ie nou weer zeggen?
  Mart is, net zoals Johan, van een uitstervend ras die uniek is. ….Maar vooral “Doorgaan” Wilfred!

 17. -Michael-

  Wilfred is stekelig, niet glibberig

  Als je hem glibberig vindt dan luister je niet goed

 18. Adamar

  Wilfred Genee is een goede presentator, maar alleen als hij daarbij gasten mag ontvangen en ondervragen. Hij is vooral een goede interviewer.

  Hij zorgt er voor dat zijn gasten nooit in hun comfort zone komen en daardoor nooit in de gelegenheid komen om in alle rust hun ingestudeerde saaie en zouteloze mantra’s te verkondigen.

  In plaats daarvan vraagt hij door tot zijn gast uiteindelijk een mening geeft. Vaak weer hij daarbij zijn gasten net iets meer informatie te ontlokken dan ze eigenlijk prijs wilden geven, maar daardoor worden de meningen en standpunten van zijn gasten veel duidelijker.

  Daarbij kan Genee inderdaad irritant overkomen, maar het is wel doeltreffend en levert heel vaak leuke en verrassende gesprekken en meningen op.

 19. Ernst

  Een van de weinige presentators die mij kan boeien. Zowel,op BNR als op VI

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.