Albert Verlinde vindt Wilfred Genee uniek tv-talent

Albert Verlinde vindt Wilfred Genee een uniek presentatietalent. Dat vertelt hij in zijn column in de TROS Kompas. Verlinde was recentelijk tweeënhalf uur lang de sidekick van Genee in zijn BNR-programma The Friday Move en dat vond de Stage-directeur erg leuk om te doen. “Dat was thuiskomen. Ik ken Wilfred al heel lang. In een ver verleden werkten we samen bij SBS 6 en toen zag ik al een gepassioneerde tv-maker die niets liever wilde dan Mart Smeets zijn en Studio Sport presenteren.

Studio Sport is er nooit van gekomen, maar dat is volgens Verlinde maar beter ook. “Wilfred is Wilfred geworden. Een uniek presentatietalent dat met VI een formule kreeg die hem als een handschoen past.”

Genee lijkt maar wat te doen, maar dat is niet zo, weet Verlinde. “Het lijkt hem allemaal makkelijk af te gaan, maar in de loop der jaren heb ik de ups en downs van Wilfred gezien, en ik weet dus dat hij keihard geknokt heeft om te komen waar hij nu is.”

Vorige maand won Genee de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator van Nederland. “Hij heeft de neiging die prijs kleiner te maken dan hij is en te vertellen dat het alleen maar komt doordat Johan Derksen opriep om te stemmen, maar daarmee doet hij zichzelf te kort.”

Toekomst VI

Genee vertelde vanochtend op Radio 10 dat de toekomst van Voetbal Inside nog steeds onzeker is. “Het programma gaat nog steeds hartstikke goed. Dat zie je aan de kijkcijfers en aan de app. Het wordt ook steeds breder: we hebben het niet alleen over voetbal, maar vrijdag zat er bijna een heel politiek blok in. Dat maakt het programma nog steeds heel erg aangenaam om naar te kijken.”

Collega Johan Derksen twijfelt echter over verlenging. Wat gaat Genee doen als VI ophoudt? “Ik denk er veel over na. Ik weet voor mezelf ook nog niet welke richting ik dan op wil. De grap die Johan vaak maakt is dat ik hierna nergens meer aan de bak kom, omdat ik zo veel vijanden heb gemaakt, maar ik denk dat het tegen die tijd wel weer los zal lopen.”

Verdwijnt hij helemaal van de tv? “Je moet het niet uitsluiten, maar ik heb er nu nog geen concreet beeld bij.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen