Albert Verlinde: ‘Erland Galjaard speelde rol bij exit’

Geplaatst op Wed 01 Nov 2017 om 14:30

Erland Galjaard heeft inderdaad een rol gespeeld bij het vertrek van Albert Verlinde uit RTL Boulevard. Dat heeft de showkenner ruim een jaar na zijn vertrek eindelijk bevestigd op BNR Nieuwsradio. Vlak nadat zijn vertrek bij Boulevard bekend werd, ging al het hardnekkige gerucht dat Galjaard hem er min of meer heeft uitgewerkt. Lange tijd zweeg Verlinde daarover, maar als hij er nu naar gevraagd wordt, zegt hij: “Je hoort me weer twijfelen, ha ha, ik ben te eerlijk voor de media.

Dan diplomatiek: “Ik ben blij dat Erland het me er niet makkelijker op maakte op een gegeven moment om het programma met plezier te doen. Anders had ik misschien nooit die stap gezet.”

Dus Galjaard heeft een rol gespeeld bij zijn Boulevard-exit? “Zeker weten“, bevestigt de showkenner.

Na zijn vertrek bij RTL Boulevard deed Verlinde nog een jaar het programma RTL Live (nu 5 Uur Live). “Ik vond het heel leuk om te doen, maar dat was eerder afkicken. Het was de verslaving van twintig jaar op dagelijkse basis live tv maken. Ik vond het leuk om te doen, maar het was afkicken. Ik ben ontzettend blij dat ik dat jaar van RTL en de loterij heb mogen doen, ik heb het fantastisch gehad, maar nu ik helemaal niets meer doe – en ik af en toe bij Jeroen Pauw kan zitten of bij Eva – denk ik: dat vind ik eigenlijk net zo leuk.”

Verlinde mist televisie niet echt meer. “Ik heb de gouden jaren meegemaakt en het medium is niet meer zo hot als het was. Ik ben de tijd bij Boulevard gewend dat iedereen het bij de koffieautomaat had over wat er de avond ervoor in zat. Dat effect, die urgentie van tv, is een stuk minder aan het worden.”

Ik heb heel veel opgeofferd en dan denk ik: ja jongens, als ik dat allemaal meegemaakt heb, waarom zou ik het nu dan voor de helft van de kijkcijfers doen? Ik heb mijn privéleven ingeleverd bijna 25 jaar lang, dus voor mij is het absoluut van belang dat ik het niet voor een kleine groep mensen doe. Daar ben ik verwend in. Als je voor Ajax gespeeld hebt, dan ga je toch ook niet naar FC Brummelen?

Lees ook:
Is Albert Verlinde eruit gewerkt door Erland Galjaard? (augustus 2016)
Albert Verlinde mocht alleen nog gast zijn in Boulevard (augustus 2016)
Beau weet niet of Albert eruit is gewerkt door Erland (augustus 2016)
Beau snapt dat Albert geen zin had in kleinere rol (oktober 2016)
Albert Verlinde: ‘Prima dat Erland niet op afscheid was’ (oktober 2016)
Albert besloot op te stappen na ergernis in december (november 2016)

Foto: RTL
29 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Erland Galjaard speelde rol bij exit’”


 1. Enzo Voort

  Albert was nota bene ‘drager’ van het programma, dat nu niets meer voor stelt.

 2. Frans

  we missen je Albert, dat had ik nooit kunnen bevroeden

 3. Jacob

  Erland maakt gewoon domme keuzes! Albert was Boulevard en dat zie je momenteel wel…. het is niet meer wat het was!

 4. ppaauull

  ik mis het “oude boulevard”..
  de urgentie, de echte nieuwtjes, deskundigen die weten waar ze het over hebben.
  Boulevard is nu tegenwoordig achtergrond TV.

 5. Enzo Voort

  @ppaauull:
  Dat was Oude Boulevard en dus ook oude RTL, die tijden zijn voorgoed geweest.

 6. Ilse

  Wat je ook van Verlinde vindt, maar dat Boulevard is wel heel erg diep gezonken.
  voor driekwart gevuld met nietszeggende persoontjes.

 7. anonymous

  Erland eruit bij RTL en Albert terug!

 8. lucassen

  Het oude Boulevard was stoffig met het gezeur van Albert Verlinde, jammer dat Winston vertrokken is, ben blij met Beau en Ruben maar minder blij met die onverstaanbare Luuk, ik kan m niet verstaan, zo slecht praat ie. Peter r de Vries mag van mij ook wegblijven met zn zure kop.. anonymous, nee niet albert terug

 9. klara

  Erland heeft het achter zijn elleboog hij is niet geschikt als leider bij RTL 4

 10. Hohoho

  Erland Galjaard is een rat ..maar dat was Albert ook dus…..

 11. Wyatt

  Wacht ff eerst zat iedereen hier eeuwig te zeiken op Albert en nu moet hij terug? Wat een grap!

 12. Anoukje Smulles

  Ik wacht op de dag dat die vreselijke haakneus dj weg gaat bij RTL weg met die man, en dat verbrande Ibiza wijf graag meenemen naar SBS

 13. PA

  Albert is 10 x beter dan Tan de gladjanus.

  Tan zal beter snuiven op feestjes.

 14. A van

  Mooi had dat 10 jaar eerder gedaan , Kwalbert Verlinken.

 15. Thom

  RTL Boulevard had in de oude versie nog makkelijk tien jaar door kunnen gaan met Albert, kijk naar VS, shows van David Letterman bijv waren daar 30 jaar lang te zien…

 16. Ilse

  ik praat soms een beetje onzin hoor sorry

 17. Martini

  Sinds Albert weg is heb ik nooit meer gekeken. Ooit een keer nieuwe Boulevard twee minuten gezien, dat was het. Het was in de jaren 2000 hartstikke leuk en inderdaad enorm urgent. Het programma deed ertoe. Heb het gevoel nu niet meer.

 18. Jeffrey

  De snelheid van de nieuwe boulevard vind ik fijner.
  Maar het presentatie team weet niet waar het over gaat. Totaal geen feeling met de berichtje die ze voorlezen. En dan die deskundige. Jeetje wat een aftakeling!!

  Albert wist altijd waar hij het over had, met passie en belangstelling bracht hij berichten. Altijd respectvol, maar soms ook met een valse sneer.

 19. Alex

  Boulevard mist een kritische toon en dan niet dat denigrerende van Peter R. de Vries.

  Ik vond het heel knap dat je over zulke non onderwerpen alsnog een discussie met argumenten had. Daar keek je voor, niet voor de promo-praatjes.

 20. Rubicon

  Dit is 5 dagen oud nieuws. MC doe eens wat actueler zijn

 21. PH

  Het oude Boulevard was leuk om naar te kijken, nu we iedere keer die aansteller van een Roland Molendijk zien is de lol er snel vanaf! Waardeloos!

 22. Vrede

  Lijkt wel een typisch geval van je weet pas wat je mist als het weg is want volgens mij kreeg Albert toen ook alleen maar kritiek(en wat vond iedereen het ook prachtig toen zijn Onno het middelpunt werd) en nu mist iedereen hem.

 23. Actries van Houten

  Boulefart met Albert was sloom maar met af en toe een scoop.
  Boulefart met dat jongetje en die dj-man is nietszeggend.

 24. Ingrid

  Albert was Boulevard,en na zijn vertrek soms even gekeken…..Wat een flut presentaties/programma. Omhooggevallen presentatoren……
  Maar goed,dit is de smaak van Erland. Nietszeggende televisie maken!

 25. sadf

  “Voor de helft van de kijkers” overdrijven is ook een vak….

 26. Tim

  Wat is iedereen positief ineens over Albert Verlinde, kan me nog goed herinneren toen hij nog op de stoel zat, iedereen hem weg wilde hebben….

 27. Robb

  Er doen nu zoveel aan mee dat het een grijze massa is geworden ,Ik was geen fan van hem maar beter dan wat er nu zit.

 28. Don

  Galjaard.. hulde!

 29. Dionne Tan

  Ik snap eigenlijk niet waarom Albert niet meer zou passen in het nieuwe Boulevard. Ik zou hem vaker laten aanschuiven. Zeker bij de dood van grote televisie en theaterhelden. Je moet er toch niet aan denken dat Bridget Maasland en Anna Nooshin de dood van bv een Mies Bouwman gaan bespreken en dat dat net de avond is dat dat nichtje van die Holleeder daar ook staat! Op dat soort momenten kan Albert zijn kunde nog prima komen tonen. Ging bij Sandra Reemer ook goed en was helemaal niet raar of gek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.