Advocaat Kemna sommeert media naam te verzwijgen

Geplaatst op Tue 21 Nov 2017 om 16:15

De advocaat van Kemna Casting heeft talloze media een brief gestuurd, waarin wordt gesommeerd om de naam van de medewerker die op non-actief is gezet te verzwijgen. Dat zei showkenner Mark Labrand maandagavond in Shownieuws. Na Job Gosschalk blijkt er nóg een casting director te zijn die mogelijk foute castings hield. Die is daarom op non-actief gezet, meldde Kemna vrijdag. Bij Kemna zetten ze alles op alles om de naam van deze persoon onder de pet te houden, aldus Labrand.

Shownieuws waakt ervoor een misstap te zetten na de brief van de advocaat, aldus Labrand. “Ze hebben vandaag een brief gestuurd naar heel veel pers, via de advocaat. Eindredacteur Richard staat hier ook met een zweep over wat ik nou wel en niet mag zeggen, maar in die brief staat in elk geval dat die tweede naam echt niet bekendgemaakt mag worden. Bij Kemna doen ze daar nu ook alles aan. Als je nu hun site checkt, zijn álle namen van medewerkers weggehaald, telefoonnummers, mailadressen. Ze willen dat gewoon onder de pet houden.

Evert Santegoeds zei vrijdag te verwachten dat de naam binnen een week bekend zou worden, maar dat is nog niet gebeurd. Waarom niet? Labrand: “Naar Job Gosschalk is wekenlang een onderzoek gedaan en op een gegeven moment was er tegen hem zó veel bewijs dat bijvoorbeeld Nieuwe Revu kon zeggen: ‘Nou Job, morgen komen wij met dit verhaal, tenzij je er nu zelf ook nog meekomt, dan kun je het enigszins redden.’ Dat heeft hij toen gedaan. Over die tweede naam is nu heel weinig bewijs, dus daar kunnen we nu ook niet naar buiten komen. Maar ik vind persoonlijk wel.

Labrand is het ermee oneens dat deze medewerker beschermd wordt. “Als je het vergelijkt met Job, zou het raar zijn als deze meneer of mevrouw ook dingen heeft gedaan en als daar niks over naar buiten komt. Dan mag dat natuurlijk ook richting de pers, mits er voldoende bewijs is. Op dit moment niet, dus voor nu: strik eromheen en we kunnen er nog even niks mee.’

Guido Goossens, de oud-assistent van Gosschalk die vorige week naar buiten trad met zijn verhaal, vindt dat Kemna de naam gewoon moet delen. “Ik zou het moedig vinden als Kemna Casting die naam op een gegeven moment naar buiten brengt, want ik denk dat het tijd is dat de directie van Kemna Casting een open boek probeert te zijn over alles wat er is gebeurd en misschien ook wel een groot excuus aanbiedt aan alle acteurs die zich ernstig aangetast voelen in hun zijn door wat er is gebeurd.”

Ik denk dat als zij zich kwetsbaarder durven op te stellen en durven te erkennen dat er heel veel misstanden zijn geweest, denk ik dat er veel acteurs veel meer begrip en respect zouden krijgen voor een bedrijf wat eigenlijk zo mooi in elkaar zou kunnen zitten.

Update 16.30 uur – Jonathan Ursem, hoofdredacteur van Nieuwe Revu, die de misstanden rond Job Gosschalk aan het licht bracht, zegt: “Bij ons staat de fax uit, maar ik weet wie de tweede casting director is die door Kemna op non-actief is gesteld. Voor Nieuwe Revu geldt dat we de misstand aan de kaak hebben willen stellen en na Job Gosschalk in principe geen individuele daders/slachtoffers als nieuws zullen brengen.

Lees ook:
Kemna Casting: ‘Onderzoek naar tweede persoon’ (18 november)
Peter R. de Vries denkt dat Kemna-baas enorm liegt (18 november)
Kemna Casting haalt pagina met medewerkers offline (18 november)
‘Naam dubbelganger Job Gosschalk gaat snel uitlekken’ (18 november)

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Foto: SBS
35 Reacties op “Advocaat Kemna sommeert media naam te verzwijgen”


 1. Esmeralda

  vroeg of laat lekt de naam toch wel uit, want het zal niet lang meer duren voordat men erachter komt welke persoon niet meer op zijn of haar werk verschijnt, 1 + 1 is 2 zeg maar.

 2. Mike

  Is het niet een beetje fout dat een bedrijf waar misstanden plaats hebben gevonden nu alles eraan doet om dingen onder de pet te houden? Het klinkt echt heel erg fout.

 3. Richard Hroenenheuvel

  Dit is wel echt een foute zaak. Lelijk bedrijf

 4. rode haan

  Oke vandaar dat alle reacties met de naam van die medewerker zijn weggehaald… wat een boeven bij Kemna

 5. Anouk Smullers

  De directie van Kemna zou per direct ontslagen moeten worden! En die liegende dikke papzak als eerste. Tante tut

 6. Marry Hens

  Ik noem geen namen maar ik vind de gegarandeerde aanvoer van een bepaald merk rookworst belangrijker nieuws.

 7. PA

  Wat zal RTL balen en zeker Peter R de Vries

  Helaas zullen nu namen verschijnen die er niets mee te maken hebben. Peter R de Vries gaat over lijken.

 8. Betty Postduif

  Wat zullen ze blij zijn daar bij Kemna Casting met hun oud medewerker alias de klokkenluider….hihihi

 9. Ettekoven

  Een advocaat kan zoveel eisen. Maar deze actie is vooral slecht voor Kemna. Als ze dit in de doofpot stoppen kunnen ze meteen de boel opdoeken

 10. Ron

  Het is eigenlijk de omgekeerde wereld. Ongekend dit.

 11. Satè boer Friesland

  fouter kan niet! Schandalig bedrijf

 12. Arian

  Nog even en we zeggen: Zullen we dan nu de volledige lijst van Kemna medewerkers online gooien?

  Nu gaan mensen juist speculeren en is iedereen die bij Kemna werkt of heeft gewerkt verdacht!

  ”onder de pet houden” is jarenlang gelukt. Tijd voor openheid Kemna!

  Wat een ellende dit zeg….

 13. Ettekoven

  Als ik bij KC had gewerkt en onschuldig was dan had ik gehaald van de doofpot omdat nu iedeeeen verdacht is

 14. Dave Blindevink

  Het is zelfs zo erg dat de media courant de naam van de dader direct vast moet houden voor moderatie

 15. Esmeralda

  daar valt wel mee te puzzelen, Dave Blindensvink

 16. Ettekoven

  Dit lijkt op zo’n superinjunction die Engeland heeft. Iedereen weet t maar niemand mag het zeggen. Tot het op Twitter kwam
  Deze naam kan ook zomaar op Twitter komen. Met een telefoonkaart van 5 euro maak je een twitteraccount aan en dan is het hek van de dam. Twitter heeft geen reden om de naam te censureren namelijk

 17. Ron

  Lekt toch wel uit, je maakt het door deze beslissing alleen nog maar erger.

 18. Ettekoven

  Ja slachtoffers worden nu boos. Media worden boos. Naam is zo te lekken. Zoveel manieren voor. Verbieden is olie op het vuur

 19. Mike

  Kemna is een fout bedrijf. De beerput van dit foute bedrijf gaat helemaal open.

 20. GW

  @Ron 17:50:

  Dit noemen ze het Streisandeffect.

  Afgeleid van een zaak rondom Streisand uit 2003 die de publicatie van een luchtfoto van haar huis probeerde te voorkomen. Ze wilde dat haar privé-adres niet uitlekte en startte een rechtszaak. Vervolgens kreeg de media er lucht van en wist iedereen binnen no time waar haar huis lag.

 21. Kwark van Bree

  Wij houden onze mond……

 22. Job Harlekijn

  Wij houden onze monden…

 23. Henk

  Inderdaad het streisand effect

  KeCa kan wel een Houdini act doen maar dat houdt geen stand.

 24. Sylvie

  Hoeveel vrienden heeft Katja bij Kemma?

 25. Marina Wijnfles

  Ik ben de vriendin van de sterren. #lovekemna

 26. Tvjunkie

  Dat is toch ook al geen geheim meer om wie t gaat

 27. Evert Santeslechts

  Die arme mederwerker, wat zou die een rot dagen hebben, en zijn baan kwijt en door zijn baas de bekende Job, ook een bekende Nederlander straks. Meneer Stond altijd met mijn arrogante bekkie op het podium van Tuschinski bij een premiere van een slechte Johan Nijenhuis film.

 28. Betty Postzegel

  Jongens hou op met me

 29. Hans

  Hoe heet de advocaat? Dit zal velen doen denken aan de sfeer die hing rond de LPF.

 30. Josdays

  Ze proberen de schade te beperken, maar dat is eigenlijk onnodig. Beter is om zelf de stekker er alvast maar uit te trekken.

 31. Omg

  Ach gut, de man waar het over gaat heeft nu ineens geen Facebook meer.

 32. Evert Santeslechts

  Die zure meid heeft haar LinkedIn ook verwijderd hoor.. die gast is in totale paniek.. vies mannetje

 33. Arian

  alle social media profielen kemna medewerker offline gehaald.

 34. bah

  HOU doe! :-)

 35. 123

  1) Nu is dus élke medewerker van Kemna verdacht. Zijn die andere medewerkers bereid om hun eigen imago schade te zien worden toegebracht, om één andere medewerker te beschermen? En zo ja: hoe lang nog? Want het speculeren blijft toch wel doorgaan.

  2) Vroeger of later wordt de naam toch wel bekend, en dan begrijpt men niet waarom Kemna zo moeilijk heeft gedaan. De enige manier waarop ze nog een beetje geloofwaardigheid hadden kunnen terugkrijgen, hebben ze met deze actie gruwelijk tenietgedaan. :(

  Mijn idee, is: vroeger of later gaat een andere medewerker van Kemna wel spreken, omdat deze doofpotaffaire het niet waard is om zelf als verdachte te worden gezien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.