Aandacht viel Bertie mee: ‘Zeeland is ver voor media’

Bertie Steur vindt dat de media-aandacht tijdens en na haar deelname aan kijkcijfermonster Boer Zoekt Vrouw reuze mee viel. Ze denkt dat haar woonprovincie, Zeeland, daar een grote rol in speelt. Dat vertelt de boerin in de Vriendin. Steur stelt dat de media niet zo ver willen rijden. “Zeeland is gelukkig ver weg, dus bij mij stonden de media niet zo vaak op de stoep. Toch kun je van tevoren niet goed inschatten hoever het tóch gaat met die belangstelling“, zegt de Boer Zoekt Vrouw-ster.

De boerin woont in Renesse. “Hier in het dorp kent iedereen me wel, maar toen ik net speciaal voor jullie Zeeuwse bolussen haalde bij de bakker, zat er een toerist op het terras die heel hard: ‘Hé, Boer Zoekt Vrouw’ riep. Soms schreeuwen mensen ook: ‘Kijk, daar loopt Bertie!’ En dan loop ik er gewoon naast, hè? En dat terwijl mijn deelname nu alweer tweeënhalf jaar geleden is.

Steur deed mee aan het achtste seizoen in 2014/2015. “Ik wist wel dat er veel mensen naar het programma kijken, maar de impact van ons jaar was best heftig, geloof ik.”

Boer Geert deed ook mee, die was voor de media een dankbaar onderwerp, omdat hij altijd wel wat geks zei. En ook boer Tom was vaak het haasje, want die woont niet zo ver van Amsterdam vandaan.  ”

Foto: KRO-NCRV, Hans-Peter van Velthoven

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen