Zondagsucces FOX Sports en Ziggo Sport: recordcijfers

Sportzenders FOX Sports en Ziggo Sport trokken gisteren zo veel bekijks, dat ze vandaag beide nieuwe kijkcijferrecords kunnen noteren. Vooral Ziggo trok heel erg veel kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. FOX heeft zijn topscores te danken aan de klassieker Feyenoord – Ajax (1-4), Ziggo aan Max Verstappen. De klassieker trok gisteren een totaal van 986.000 livekijkers op FOX Sports Eredivisie. Het is daarmee de best bekeken wedstrijd ooit op de voetbalzender.

FOX Sports Eredivisie 1 trok 704.000 kijkers met de wedstrijd en dankzij FOX Sports Eredivisie 5, waar tevens een uitgebreide voor- en nabeschouwing te zien was, kwamen daar nog eens 244.000 kijkers boven op.

Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken gemiddeld 38.000 mensen live naar de meest beladen wedstrijd in de Eredivisie“, zegt een woordvoerder.

En dan Ziggo Sport. De Formule 1-race van Max Verstappen in de Verenigde Staten, scoorde op prime time bijna 1,3 miljoen kijkers (18 procent) en was daarmee het meest bekeken alternatief voor de hitzondag op NPO 1.

Het is de op een na meest bekeken uitzending van Ziggo Sport ooit. Alleen Verstappens wedstrijd in Brazilië was met ruim 1,3 miljoen kijkers nóg meer in trek.

Wel is het de eerste keer dat Ziggo Sport de tweede zender van Nederland is in de avonduren (18 tot 24 uur). Daarmee passeerde de zender onder meer RTL 4 en SBS 6.

Overigens veroorzaakte Verstappen na afloop van de race nog voor enige controverse door voor de camera te roepen dat hij zijn tijdstraf tijdens de race wijt aan ‘een mongool van een steward’. Door de tijdstraf liep hij een podiumplaats mis.

Foto: Ziggo

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen