Zomergasten met Eberhard vanavond in de herhaling

Geplaatst op Sat 07 Oct 2017 om 10:00

De aflevering van Zomergasten met Eberhard van der Laan die in de zomer werd uitgezonden, is vanavond opnieuw te zien in verband met zijn overlijden op donderdagavond. Dat heeft de VPRO laten weten. Het urenlange tv-interview van Janine Abbring met de burgemeester van Amsterdam wordt herhaald op de late avond, direct na afloop van het veel bekeken Nieuwsuur om 22.35 uur. Hierdoor komt buitenlands drama en de speelfilm Un Amour de Jeunesse te vervallen. 

De Zomergasten-avond met Van der Laan stond in het teken van verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in jezelf. Ook sprak hij over zijn ouders, zijn hoop voor de stad Amsterdam en zijn naderende dood.

Vanwege de kosten van door gasten gekozen fragmenten zijn Zomergasten slechts een beperkte tijd na uitzending op televisie terug te zien op internet.

Nu Zomergasten herhaald wordt op tv, zal de aflevering daarna ook weer tien dagen lang te zien zijn via vpro.nl/vanderlaan.

Foto: VPRO
32 Reacties op “Zomergasten met Eberhard vanavond in de herhaling”


 1. Enzo Voort

  Dat wordt kijken.

 2. sammy

  eberhard ?
  kwam geregeld in t nieuws?
  als ik zo in t verleden gelezen heb heeft ie er niet veel van gemaakt,
  hij was gewoon te lief,
  en er is veel.heel veel misgegaan in amsterdam,
  en dan word er zeker misbruik van je gemaakt,
  [en zeker ook door de mensen die een paar dagen geleden nog stonden te zwaaien],

  hopelijk dat de media ,en de gegoede grachtengordelbewoners deze mensen na
  volgende week met rust laten,
  veel sterkte voor z”n vrouw en kids.

 3. Mike

  Waarom wordt deze man toch zo verheerlijkt ineens? Mensen lijken wel gek geworden. Prima man hoor, maar zeker geen heilige.

 4. David

  Prima burgemeester. Geen kwaad woord daarover.

  Maar wat ik gisteren zag bij DWDD en Pauw was compleet over de top.
  Maar dan ook compleet.

  Die mensen kwamen vooral weer over zichzelf lullen met Eberhard als excuus.
  Blijf toch eens een avond weg bij een talkshow!

 5. Wollter

  Roken maakt meer kapot dan je lief is…

 6. Pieter

  Belachelijk deze heiligverklaring van een man die helemaal niet zo goed was als burgemeester. Mensen zijn te lijmen met een natte vinger, ongelofelijk.

 7. Hendrik Sehasulewanepatty

  Alle PvdA splintertjes van de 9 zeteltjes partij kijken dus, dat worden hooguit bijelkaar geveegd nog geen 4 % weekdieren die kijken,hihihihi.

 8. anonymous

  We kunnen ook overdrijven.
  Gisteravond in elk programma en nu Zomergasten herhalen
  wat pas 2 maanden geleden is uitgezonden.

 9. anonymous

  Eberhard die isis sympathisanten een baan geeft
  bij jeudwerk
  Goed bezig dan. Hahaha

 10. NPO

  5 oktober moet een vrije dag worden. En BKB moet dan op uw kosten evenementen verzinnen. We zullen op onze kanalen er nog meer over laten horen. Vreselijk voor de familie dit, maar als burgemeester prima te vervangen. Zijn partij was bij de gemeenteraadsverkiezingen ook niet voor niets afgestraft.

 11. Hans

  Van de Laan uit Rijnsburg. Maar totaal geen aandacht voor ras-Amsterdammer Frans Buis. Deze man, ieder dag met zijn camera te vinden in de stad, heeft zoveel betekend met zijn beelden over zakkenrollers, slachtoffers, overvallers, bekende wereldsterren.
  Hier een hommage:
  https://www.youtube.com/watch?list=PLky8hW7DpLJGHqKpC10is4uxkUrAPOu1G&time_continue=13&v=sjCYbgFVL7Q

 12. Hendrik Sehasulewanepatty

  Roken mag hij nog 1 keer doen. A.s. zaterdag….

 13. Jantje

  Prima, vind het alleen jammer dat de media er zo weinig aandacht aan besteden. Belachelijk dat Nieuwsuur ook nog andere onderwerpen had. Volgens BNNVARA zal vd Laan naar verwachting rond zondagmiddag herrezen zijn.

  Compleet over de top natuurlijk. En dan in Pauw ook nog een een keer WEER al die zelfde fragmenten laat zien. Vreemd is dat dit soort heilig verklaringen vooral bij BNNVARA hoogtij vieren. Doet me denken aan begrafenissen vroeger in de RK kerk. Ook compleet over de top. De overledene had niets dan goeds gedaan.

  Gelukkig zijn we daar vanaf en worden in huidige uitvaarten eerlijke beelden neer gezet van de overledene. Daarmee doe je iemand recht. Gewoon zoals die was.

 14. GW

  Het lijkt wel alsof we zo gewend zijn aan kille, technocratische politici, dat als er opeens een politicus ten tonele verschijnt die in eerste plaats MENSCH en dan pas politicus is, we compleet over the top reageren.

  Eberhard van der Laan was een fijne man, die als burgemeester goed werk heeft verricht (verbindende factor), maar helaas ook steken heeft laten vallen (Saadia Ait-Taleb-zaak). Het is ook niet meer dan normaal dat zijn leven en werk geëerd wordt.

  Maar de complete massahysterie waar ik gisteren naar hebben zitten kijken in de talkshows ging wat mij betreft alle perken te buiten. Het NOS-regenboog-artikel was gewoon kitsch. Gaan we van der Laan’s portret in de toekomst van een aureool voorzien? Echt, compleet over the top.

 15. Peter Poot

  Eberhard was een top burgemeester en heeft veel voor de stad gedaan, recht door zee, dossier kennis, menselijk en rechtvaardig. Wie van deze schrijvers hier boven doet hem dat na ?

 16. Remi

  DWDD afgelopen vrijdag was ook al zo afschuwelijk …
  … geheel in het teken van Eberhard.

  Zelfs de tafeldame van dienst, Marc Marie Huijbregts, moest aan het begin van de uitzending ongevraagd nog even laten weten dat ook hij de burgemeester goed gekend heeft.

  Niet om door te komen, die drie kwartier persoonsverheerlijking.

  Later op de avond deed Pauw ook nog een duit in het zakje,
  net als uiteraard onze Humberto.

 17. Lies

  @GW: die regenboog in beeld bij de NOS was idd kitsch, ongemakkelijk zelfs. Het leek ineens het Noord Koreaans journaal, daar deed het mij aan denken.

 18. Lies

  @hans: door het overlijden van Eberhard is het iedereen compleet ontgaan. Jammer want Buis was ook een persoonlijkheid.

 19. GW

  @Lies: Noord-Koreaans inderdaad.

 20. Otto Groeneveld

  Schijnheilg tyfus gezeik over deze vervelende man. Rot op allemaal met je hypocrite geouwehoer zeg. EEN GROTE KUT BESTUURDER. Wat een misselijkmakend hufters die hem op een voetstuk zetten. Ja laten we lief zijn, rot op gek. De mensen die lief zijn liggen in de goot te creperen eikels.

 21. Anna Blauwzee

  Nou @Otto dank voor deze waardevolle bijdrage, wat doe je zelf om deze wereld mooier te maken, werk je bij het Leger de Heils, Clinic Clowns, ben je vrijwilliger voor iets of iemand ? Allemaal niets dan is je mening totaal onbelangrijk.
  Allemaal anoniem commentaar geven op de hele wereld lekker makkelijk ja echter je PC. te makkelijk Otto. Jammer ik zou graag meer inhoudelijk willen praten maar alleen vloeken en tieren dan helpt niet. Deze burgemeester was geweldig !

 22. Otto Groeneveld

  17.21 Ja klopt. Ik doe inderdaad meer dan je denkt. Ik werk als vrijwiliger en doneer behoorlijk wat geld aan mensen die het nodig hebben. En ik zet mij in voor welzijn van dieren. Dus ja ik doe inderdaad veel voor een betere samenleving. Want de huidige egoistsiche liberalen
  stink samenleving is doodziek en vergeven van hufters en hypocrieten.

 23. Remi

  @ Otto Groeneveld

  … Otto …
  … zal ik je aanstaande maandag om 06.00 AM je bed uit stampen ?
  … en de rest van de week ook ?

  Lekker WERKEN Otto … nieuw voor jou he, Otto ?

 24. kampie

  Týfussmoel dicht, Remi. Varkenskind.

 25. kampie

  @kampie

  Joh, rot eens dood.

 26. kampie

  @kampie

  Joh, rot eens dood!

 27. Lobo

  @Peter Poot
  Rechtvaardig? Alle winkeliers die zich met huurverhogingen zagen geconfronteerd, omdat aan een Nutellawinkel meer huur kon worden gevraagd en dat werd gebruikt om de huur bij aflopende contracten verderop in de straat omhoog te gooien voor een nieuw contract. Talloze winkels met algemeen nut zijn zo de nek omgedraaid en ondernemers gingen failliet. De mensen die profiteerden? Egyptenaren, uit het Gooi of wonend op Ibiza. Allemaal dankzij het getalm met Airbnb, de cruisehaven en de apathische houding van de start-uplovers van de gemeente Amsterdam.
  Het gepamper van familieleden van de Top600 nog buiten beschouwing gelaten. Een familielid van topcrimineel in spe en subsidies voor opleidingen of een baan cadeau waren jouw deel. Heel rechtvaardig tegenover de nette burger met een gezin.

 28. kampie

  Kogel in je pan, nep kampie.

 29. Pieter

  Flutburgemeester

 30. Roos

  @ Otto Groeneveld

  Zo is het. Deze burgemeester was helemaal niet zo goed. Hij werd de hemel in geprezen en het maakte niets meer uit wat hij deed, bij leven werd hij al heilig verklaard.
  Ik als inwoner van Amsterdam weet beter. Ik vond het een laffe incompetente burgemeester.

 31. Carmen

  Ach, hou toch op, Roosje het doosje. Klaplopers zijn nooit tevreden, hè Roosje Zinloosje.

 32. Pjotr

  Hi Carmen, volgens mij ben jij heel dik en ruik je onfris.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.