Youp tegen Erland: ‘Ik neem geen lettergreep terug’

Geplaatst op Tue 10 Oct 2017 om 15:44

Youp van ‘t Hek heeft Erland Galjaard tijdens hun gesprek in de lente laten weten geen lettergreep terug te nemen van zijn kritische columns over de RTL-baas. Dat vertelde de cabaretier gisterenavond in Pauw. Van ‘t Hek verraste vriend en vijand door in de lente de handen ineen te slaan met Wendy van Dijk voor het zieke jongetje Tijn. Nu, een aantal maanden later, kijkt Van ‘t Hek daar met tevreden gevoelens op terug. “Het was wel even ingewikkeld. Dat was een dingetje“, zegt hij.

De samenwerking was onvermijdelijk. “Ik zat in de auto, had in Apeldoorn opgetreden en ik hoorde die arts vertellen over wat het jongetje precies had. Hij was geld aan het ophalen van het Rode Kruis en ik wilde voor de ziekte van het jongetje wat doen. Die arts heeft mij gebeld en zei: ‘Je moet dat eigenlijk via de Stichting Semmy doen, er zit alleen één probleempje aan: de ambassadrice daarvan is Wendy van Dijk en je hebt haar man echt alle hoeken van de krant laten zien.’ Ja, dat is dan zo.”

Uiteindelijk wilden Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard eerst wel even om tafel met Van ‘t Hek. “Toen wilden meneer en mevrouw Van Dijk wel even met mij praten van tevoren. We hadden maar één doel: voor dat jongetje. In dat gesprek met Erland Galjaard heb ik gezegd dat ik van alles wat ik geschreven had niet één lettergreep terugneem. Gewoon niets. Gewoon nul.”

Met Wendy is het hartstikke goed gegaan, met z’n tweeën.”

Lees ook: Youp van ’t Hek drinkt koffie met Erland en Wendy (1 juni)

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “Youp tegen Erland: ‘Ik neem geen lettergreep terug’”


 1. Jack Wolff

  Ach ja, het zieke jongetje Tijn. Het jongetje waar iedereen beter van is geworden, behalve het jongetje zelf. Die ging namelijk dood. De ach en wee cultuur vierde hoogtij met krokodillentranen ten einde er zelf (Youp, Domien, Die transgender met lange blonde dj-haren, Rutte) in het algemeen en organisaties als 3FM in het bijzonder, beter van te worden. En nu? Hoeveel tranen zal Domien nog laten om het arme ventje als hij zijn salaris casht?

 2. Graaf Volkert

  Morgen weer Arie en de kleine mensen.
  Lekker stiekem gniffelen om lilliputters die hun eigen bed niet in komen…
  Hahaha!

 3. Davie

  @Jack Wolff Goh, die Jack. Een beetje anoniem een grote bek opzetten. Het is ook nooit goed als 3FM met goede initiatieven komt. Lekker commentaar geven vanaf de zijlijn, knap hoor! Met welke ‘goede doelen’ ben jij op de proppen gekomen?

 4. Jack Wolff

  @Davie

  Ik hoor het U zeggen.

 5. OMG

  @Davie

  Hij heeft wel ergens gelijk, net als dat Glazen Huis, dat kost honderden duizenden euro’s aan publiek geld om te organiseren, om vervolgens een paar miljoen integraal over te maken naar een of ander initiatief ver weg terwijl in diezelfde periode hier Nederlanders een voedselpakket moeten halen (die indirect meebetalen aan dat glazen huis), niks speciaals hebben met kerst en zich net zo lamlendig en hongerig voelen als de dj’s in dat huis…

 6. mark2

  Your van het hek vertelde het met trots in zijn ogen, hoe sneu

 7. Hendrik Sehasulewanepatty

  Goed zo joep.

 8. Davie

  @OMG dergelijke initiatieven laten juist zien dat het niet altijd zo slecht is met deze samenleving als dat we dienen te geloven volgens sommigen. Problemen zijn er ja, juist ook die u uithaalt. Maar commentaar geven op de initiatieven van achter je PC, dat is lekker makkelijk.
  Overigens ben ik wél degelijk van mening dat radiodj’s veel te veel geld verdienen. Maar ze kunnen ook lamlendig zwetsen (QMusic) en niets doen.

 9. OMG

  @Davie

  Verschil met de dj’s van Q is dat deze natuurlijk niet met overheidsgeld worden gefinancierd.
  Blijft toch vreemd dat een overheidsinstelling een liefdadigheid profilering actie organiseert, betaald met geld verkregen van diezelfde overheid, met dj’s betaald via diezelfde overheid en vervolgens diezelfde overheid elke euro ook nog eens verdubbeld. Snap je wat ik bedoel? Dat is dubbel keer dubbel keer dubbel. Dat allemaal om 3FM te profileren.

  Inderdaad, een betere wereld begint bij jezelf. Logischerwijze begin je eerst bij jezelf voordat je ergens diep in Afrika je zorgen gaat maken of men water heeft. Wie zijn wij om hen te redden?

 10. Davie

  @OMG

  En juist daarom is het goed dat overheidsinstellingen opkomen voor minder bedeelde groepen – ook in het buitenland. Het zou de DJ’s sieren als er een deel van hun salaris in de pot gaat, wat ook gebeurd.

  Wij zijn de Westerse wereld waar het over het algemeen wel goed gaat. En nee, dan neem ik niet de voedselbank-behoevenden mee of wat dan ook. Wij zijn rijk en iedereen weet dat. Dat is het niet meer dan normaal dat je je ook openstelt voor andere groepen. Men is zo grensgebonden tegenwoordig. Mijn land eerst! Als je een beetje kunt geven – al is het peanuts – aan mensen die het echt nodig hebben, waar dan ook ter wereld, wat dan nog?

  Maar goed, voor ik het weet wordt ik hier weer eens voor laffe landverrader of links gutmensch uitgemaakt ;)

 11. OMG

  @Davie

  Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik vind het prima om mensen te helpen, waar ook ter wereld. Ik ben ook niet zó rechts om te claimen dat eigen land altijd eerst moet… Maar als belastingbetaler en we betalen nogal wat… Kan ik het niet verkroppen dat we mensen ver weg helpen terwijl er in ons land ook armoede is. Dat er in ons land ook mensen zijn die niet naar de dokter gaan, omdat ze het niet kunnen betalen.

  Dat kan gewoon niet.

  Geld overmaken om enkel ons ‘rijke schuldgevoel’ te compenseren, terwijl wij wel met z’n allen keihard werken voor onze rijkdom, is geen oplossing.

  Anwyay, we gaan offtopic denk ik ;)

 12. Davie

  @OMG

  Je hebt zeker een punt. En deels ben ik het ook met je eens. Overigens zou ik als normale real life individu hier volgens mij prima met je een inhoudelijke discussie over aangaan.

  Ik erger me voornamelijk aan de zuurheid en haattaal van sommige reageerders hier die vinden dat ze hun gal kwijt moeten ;).

 13. TVfreak

  Sneue man die van ‘t Hek.

 14. Otto Groeneveld

  Enge mensen allemaal. Als zij in actie moeten komen voor bv verpleegkundig of verzorgend personeel die op het tandvlees loopt dan geven zij niet thuis.

 15. KIP

  Volwassen gedrag van volwassen mensen.

 16. Debbie

  That’s my man !!!

 17. Sven L.

  Van ‘t Hek probeert hiermee zijn fans gerust te stellen. Want het is natuurlijk not done om je in te laten met de CO, of mensen die er werken.

  Totdat de dag aanbreekt en RTL hem mailt met de vraag dat ze zijn theatershow wel willen kopen. Dan is het ineens een ander verhaal. Zelfde hebben we gezien met Harm Edens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.