Winstons Mensenkennis in herfst 2018 terug op SBS 6

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 15:00

Winston Gerschtanowitz mag in 2018 verder met zijn quizshow Mensenkennis. Het tweede seizoen begint volgende herfst. Dat bericht heeft SBS 6 vandaag bevestigd. De afgelopen acht weken had SBS 6 twee quizshows op het menu staan op dinsdagavond: Mensenkennis en het door Irene Moors gepresenteerde De Perfecte Vraag. Beide shows deden het heel aardig; op sommige avonden versloeg de zender er zelfs de emodinsdag van zijn grote concurrent RTL 4 mee.

SBS 6 heeft bij Talpa dus inmiddels een tweede serie van Mensenkennis besteld. “Voor De Perfecte Vraag is dit nog niet bekend“, geeft een woordvoerder aan.

Ook De Perfecte Vraag is een productie van Talpa, het productiehuis van SBS-eigenaar John de Mol.

Volgende week begint SBS 6 op dinsdagavond met de programma’s Talenten Zonder Centen en Keep It Cool. RTL 4 begint dan ook met een nieuwe dinsdag, bestaande uit Het Perfecte Plaatje en Onschuldig!?.

Lees ook: Dit zenden NPO 1, RTL 4 en SBS 6 uit in oktober (1 oktober)

Foto: SBS/Sander Stoepker
14 Reacties op “Winstons Mensenkennis in herfst 2018 terug op SBS 6”


 1. Jack Wolff

  Op naar de 65.000 kijkers! Je kan het Winston.

 2. Bart Wijnen

  De programma’s van SBS6 doen het dus ‘heel aardig’ als ze meer kijkers trekken dan die van RTL4? En dat voor 5 – 7% marktaandeel? Dat lijkt me nog steeds veel te weinig.

 3. P Pap

  Ze zijn op de goede weg,leuke vrolijke programa’s!daar zijn we aan toe.

 4. Mart

  Jack en Bart zijn niet op de hoogte begrijp ik.

  Afgelopen weken is Mensenkennis een aantal keren over RTL heen gegaan met + 10% marktaandeel

 5. Jack Wolff

  Mart
  .
  Ik hoor het u zeggen.

 6. Martijn

  Waarom lijkt het er bij de commercielen toch altijd of 9 van de 10 quizdeelnemers, niet zijnde BN-ers, gewoon uit de kaartenbak van het castingbureau komen?

 7. Bart Wijnen

  @Mart: de laatste twee uitzenden in elk geval niet ;)

 8. Laurens

  Slim om dit te laten terugkeren. Zo krijgt SBS steeds meer ‘vaste’ programma’s die het aardig doen.
  Nu nog een app erbij, waarbij mensen tijdens het programma live mee kunnen spelen.

 9. Han

  @Bart Wijnen Jij bent echt RTLfan he?9

 10. Bart

  @Laurens Of gewoon het originele format in een nieuw jasje. Doet ie het of doet ie het niet. Op zaterdagavond met Winston.

 11. Laurens

  @ Bart; Gaat natuurlijk niet gebeuren! Mensenkennis is van TALPA, dus ze gaan niet naar een andere producent. Mensenkennis kan met een iets andere vormgeving en meer afwisseling ook prima op zaterdagavond.

 12. Bart

  @Laurens Ze zouden het nog wat kunnen aanpassen met andere spellen er bij. Dan kan het prima een grote zaterdagavondshow zijn. Dat kan ook onder de naam Mensenkennis en hoeft niet perse Doet ie het als naam. Onbekende Nederlanders als kandidaten zou het programma ook goed doen.

 13. wegzapper

  Volgende week begint het programma circus Winston en Renate, die twee samen zijn al een circusact, hoeven ze niets voor te doen, alleen maar arrogant zijn en flink hielen likken, de robijn reclame levert zeker niet genoeg op en dan moet er natuurlijk bijgeklust worden
  SBS ga eens nadenken over je presentatoren, Wietse bij shownieuws, het lachertje v/d week, ziet er niet uit achter de desk, jammer hoor, was zo’n leuke goser bij z’n vorige werkgever

 14. Ikke

  Oude marketingtruc. Als nieuw format 2e serie krijgt dan kan het beter ‘wegens succes’ verkocht worden aan het buitenland. Dus wel of niet veel kijkers het 2e seizoen is bij voorbaat al verkocht aan zender.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.