‘Vrouw Humberto kan nog jaren last hebben van Stax’

De vrouw van RTL-ster Humberto Tan kan nog jaren last hebben van geschaad vertrouwen na zijn affaire met NOS-ster Dionne Stax. Dat zegt relatietherapeut Blanca van den Brand vandaag in een groot artikel in het AD, naar aanleiding van de verschijning van Humberto met zijn Ineke bij de uitvaart van Eberhard van der Laan. Stax heeft met haar gerommel met een bezette man een hoop leed veroorzaakt bij Ineke en dat kan volgens de relatietherapeute nog wel even aanhouden.

Van den Brand is expert in ‘ontrouw-verwerking’. “Het is niet jouw grootste vijand die je onrecht aandoet, maar je intiemste partner. Of je relatie het overleeft, heeft met meerdere factoren te maken. Hoe lang duurde de affaire, is het eerlijk opgebiecht of werd het eerst ontkend, hoe lang en hoe degelijk was je relatie ervoor?’

Veel mensen verbazen zich over het vermeende gebrek aan zelfrespect bij Ineke, omdat het naar verluidt niet voor het eerst was dat Humberto vreemdging. “Als ‘slachtoffer’, vooral als het zo breed uitgemeten wordt, hoor je altijd: zet ‘m op straat, dit laat je toch niet gebeuren, waar is je eigenwaarde?

Voor degene die vreemdgaat is het echter ook verdrietig, meent ze. “Om wat hij zijn geliefde heeft aangedaan, geschrokken dat hij of zij daartoe in staat is gebleken.”

Als mensen na bedrog bij elkaar blijven, kan de relatie juist sterker worden, maar door Stax zal ze haar man voorlopig niet meer helemaal kunnen vertrouwen.

Als je denkt dat je weer alles onder controle hebt, kan er zomaar weer iets gebeuren waardoor je in paniek raakt. Hij krijgt een appje, er is een roddel. Van zo’n affaire kun je nog jaren last hebben.”

De imagoschade van Humberto heeft zijn carrière een flinke dip bezorgd. RTL Late Night is sinds dit jaar veruit de minst bekeken dagelijkse talkshow van het land.

Zowel Humberto Tan als Dionne Stax hebben zich nooit publiekelijk uitgelaten over hun affaire.

Het AD-artikel ‘Dit is een krachtig statement’ kunt u lezen via de AD-site of via Blendle.

Foto: Anwar Hussein

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen