Volkskrant vindt Oh Wat Een Jaar geforceerd hilarisch

De nieuwe RTL 4-show Oh Wat Een Jaar van Linda de Mol was zaterdag heel geforceerd hilarisch, zoals bijvoorbeeld ook de andere RTL 4-show The Big Music Quiz van Humberto Tan dat is. Dat vindt Frank Heinen, tv-recensent van de Volkskrant, schrijft hij in de krant. Heinen maakt er geen geheim van dat hij de hilariteit op RTL 4 behoorlijk overdreven vindt. “Het studiopubliek van RTL4 lacht net zo hard als de Bekende Mensen op het podium. Waarom blijft onduidelijk“, oordeelt hij.

Keihard omschrijft Heinen het programma als een kruising tussen Ik Hou Van Holland en ‘de bonte avond van kinderdagverblijf Het Simpele Zieltje’.

Heinen deelt een fragment uit het programma:

Van Koningsbrugge graaide een bal ter waarde van één gulden.
Joling: ‘Hoeghiaghiaghiaghiaghoehoehoe!’
Groothuizen: ‘Hahaha!’
De Mol: ‘Hahaha!’
Joling: ‘Wat een slecht spel.’

En zo ging het continu, aldus Heinen. Het hoogtepunt van de avond was volgens hem een vrouw in het publiek die net zo lachte als Gerard Joling. “Het had ook best de lach van Linda kunnen zijn, of die van Angela, of die van een van de deelnemers van The Big Music Quiz. Daar zeilen wekelijks acht min of meer Bekende Mensen onder leiding van Humberto Tan in totale hysterie door de popgeschiedenis.

Kandidaten en presentator lachen dat de stukken eraf vliegen − waarom, dat blijft onduidelijk. En het publiek maar klappen: bij ieder regeltje refrein, bij ieder goed antwoord, bij ieder fout antwoord, bij iedere grap en tussen alle vragen door.

Het RTL-studiopubliek verdient wat Heinen betreft een tv-prijs voor ‘enthousiasme tegen de klippen op’.

De Volkskrant-recensie ‘Hahaha’ van Heinen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen