‘Van Voice-winnaars hoor je nooit meer iets? Onzin!’

Het achtste seizoen van The Voice of Holland werd gisteren geopend door drie oud-winnaars: OG3NE, Maan de Steenwinkel en de winnaar van vorig jaar: Pleun Bierbooms. Hoewel Pleun behoorlijk in de vergetelheid is geraakt, wil zij niets horen van de kreet dat je nooit meer iets zou horen van Voice-winnaars. Dat is absolute onzin, vertelt ze aan het AD. “Voice-winnaars, daar hoor je nooit meer iets van. Maar Iris Kroes treedt veel op, Julia van der Toorn is goed bezig en kijk naar Maan.”

Zelf heeft Pleun het afgelopen jaar ook veel opgetreden. “Aan optredens geen gebrek. Het hele land gingen we door. Drie, vier, soms vijf optredens in de week. Maar ik zong wel altijd covers.

Toch horen we in de media weinig over haar. “Door The Voice ben je er heel even, maar mensen moeten zich realiseren dat je dan niet ineens een artiest bent die overal volle zalen trekt. Ik deed stapje voor stapje in deze nieuwe wereld.

Nu kan ze pas écht een start maken, zegt ze. Volgende maand komt ze met een single. Wordt ze daarbij nog gesteund door haar oud-coach Waylon? Nee, daarmee verwaterde het contact. “Ach, je moet het toch zelf doen.”

Het AD-interview met Pleun Bierbooms kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen