‘Van Voice-winnaars hoor je nooit meer iets? Onzin!’

Geplaatst op Sat 21 Oct 2017 om 10:00

Het achtste seizoen van The Voice of Holland werd gisteren geopend door drie oud-winnaars: OG3NE, Maan de Steenwinkel en de winnaar van vorig jaar: Pleun Bierbooms. Hoewel Pleun behoorlijk in de vergetelheid is geraakt, wil zij niets horen van de kreet dat je nooit meer iets zou horen van Voice-winnaars. Dat is absolute onzin, vertelt ze aan het AD. “Voice-winnaars, daar hoor je nooit meer iets van. Maar Iris Kroes treedt veel op, Julia van der Toorn is goed bezig en kijk naar Maan.”

Zelf heeft Pleun het afgelopen jaar ook veel opgetreden. “Aan optredens geen gebrek. Het hele land gingen we door. Drie, vier, soms vijf optredens in de week. Maar ik zong wel altijd covers.

Toch horen we in de media weinig over haar. “Door The Voice ben je er heel even, maar mensen moeten zich realiseren dat je dan niet ineens een artiest bent die overal volle zalen trekt. Ik deed stapje voor stapje in deze nieuwe wereld.

Nu kan ze pas écht een start maken, zegt ze. Volgende maand komt ze met een single. Wordt ze daarbij nog gesteund door haar oud-coach Waylon? Nee, daarmee verwaterde het contact. “Ach, je moet het toch zelf doen.”

Het AD-interview met Pleun Bierbooms kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL
28 Reacties op “‘Van Voice-winnaars hoor je nooit meer iets? Onzin!’”


 1. Graaf Volkert

  ja en Ben Saunders, Sandra van Nieuwland, en al die anderen scoren nog steeds hit na hit, keep on dreaming, je was een eendagsvlieg, en dat zal met de nieuwe winaar ook gaan gebeuren

 2. Willem

  1 goede klassieker afleveren en je geld blijft tot in lengte van dagen binnenstromen.

 3. Mike

  Ik blijf het stuitend vinden hoe deze rotzooishow talenten verslindt en weer uitkotst. Dat geen blad of krant nu eens in de schemerwereld van The Voice duikt. De gescripte gesprekken, de vooraf bepaalde winnaars, de afspraken met gevestigde namen die gevraagd worden om mee te doen, de wurgcontracten, enzovoorts.

 4. Rogier

  En weer trappen er 2 miljoen mensen in dat fakeprgramma met die enge Wendy… hoe kan het…

 5. aammehoela

  Gewoon omdat er toch talenten opduiken. Maar ik geef Mike in die zin wel gelijk dat er vooraf natuurlijk zaken worden doorgesproken. Ik zou het enkel anders omschrijven. The Voice is eigenlijk het enige programma, deels gejat natuurlijk, waar John de Mol trots op kan zijn. Voor de rest moet hij zich schamen het op de buis gebracht te hebben. Denk bv. aan Utopia het meest walgelijke programma dat ooit is gemaakt. En dan gemiddeld half miljoen kijkers trekken, zo triest.

 6. Graaf Volkert

  mee eens Willem, neem nu Mariah met haar kersthit bijvoorbeeld, die plaat stond rond de kerst 2016 op 1 in single top 100, 22 jaar na de release

 7. mark2

  Ik vind het stuitend te lezen dat de coach, die dus tijdens de shows zo een innige band hebben met “hun” pupil, daarna dus niets meer met ze te maken hebben. 1 grote poppenkast dus… Jammer. Al had ik het ergens zeker van een waylon al in eerste instantie niet verwacht.

 8. Mike

  Waylon is inniger met zijn vaste kabouterpostbezorger.

 9. Eef

  Graaf Volkert 1036
  Eerst lezen wat ze zegt, dan reageren.

 10. E. Hartsma

  Die namen van deelnemers ik kom ze zelden ergens tegen, maar ik zit dan ook niet in hun bubble.

 11. piet

  Geld is het enige wat telt, de mens is het product.

 12. west

  De hele muziek markt ligt op zijn gat ,ook muziek instrumenten winkels hebben het zwaar ! Dat je als popband 3 x in de week optrad is voorgoed voorbij !
  Ook entertainment en boekingskantoren voor artiesten liggen aan de G honger
  alleen de hele grote buro`s kunnen zich staande houden !
  Je mag dan als winnaar uit de bus komen en overal bekent zijn . veelvuldig gevraagd worden is andere koek !

 13. Rubicon

  Is ook steeds minder talentenjacht. Gisteren ie,mand die maanden bodyguard heeft gezongen tja. Dan kan anouk zelf ook mee gaan doen……@ammehoelaa; don”t touch utopia; briljant programma, icoon in zijn genre

 14. Graaf Volkert

  Dat is absoluut wel waar. Deze Pleun bijvoorbeeld. Nooit meer iets van vernomen. Kan ze wel zeggen dat ze optredens heeft, maar daarmee is ze nog niet succesvol. Pleun heeft nooit een hit gescoord
  Rubicon. t Is allemaal doorgestoken kaart. Dit soort praatjes moeten ook verteld worden, want anders gaat John de Mol af als een gieter.
  Uiteindelijk zijn de kandidaten gelinkt aan John de Mol.

 15. Ano

  2 optredens heeft Pleun nog de komenden tijd
  Een in dec.en in januari.
  Erg karig voor een winnares van iets…
  Laat al die winnaars eerst eens stoppen zich te overschatten en de werkelijkheid te overdrijven.

 16. The Voice feiten

  Hier de werkelijke feiten van de winnaars

  Ben Saunders: In problemen geraakt met Justitie. Treedt niet meer op. Geen hits meer.
  Iris Kroes: Schnabbelcircuit. Geen hitsuccessen
  Leona Phillippo: Schnabbelcircuit. Geen hitsuccessen
  Julia vd Toorn: Schnabbelcircuit. Geen hitsuccessen
  OG3ne: Theateroptredens. Geen hitsuccessen
  Maan: Af en toe eens in een programma. Geen belangrijke, grote optredens. Geen hitsuccessen
  Pleun: Schnabbelcircuit. Geen hitsuccessen.

  Dus The Voice levert met name schnabbelartiesten af?

 17. The Voice feiten

  ‘Toch horen we in de media weinig over haar. “Door The Voice ben je er heel even, maar mensen moeten zich realiseren dat je dan niet ineens een artiest bent die overal volle zalen trekt. Ik deed stapje voor stapje in deze nieuwe wereld.”

  Nu kan ze pas écht een start maken, zegt ze. Volgende maand komt ze met een single. Wordt ze daarbij nog gesteund door haar oud-coach Waylon? Nee, daarmee verwaterde het contact. “Ach, je moet het toch zelf doen.” ‘

  Tekenend voor de Voice kandidaat. Zo gaat het altijd
  Waylon die eerst van alles beloofde, maar haar daarna gewoon liet vallen.
  Valse beloftes dus. Kijkcijfers zijn behaald. Daarna wordt je gewoon bij het grofvuil gezet en mag je het zelf uitzoeken in de slangenkuil.

 18. Peter

  Marketingafdelingen. WEG ERMEE! O maak dat dingetje in beeld rooooood want dan denken de kijkers aan dat merk. En dat drankje zwaaaaart want dan heb je de assocuatie met colaaaaaaaaaa. En dat horloge moet goed zichtbaar want dan denken de kijkers he dat is vast een seieieikooooooo.
  Rot toch een eind op. Daar letten kijkers helemaal niet op.

 19. Sven L.

  Interessante discussie toch wel. Ik denk dat de hamvraag is; “wanneer ben je succesvol”.

  Hierboven roept het merendeel dat je pas succesvol bent wanneer je een nummer 1-hit scoort. Ik ben van mening dat je succesvol bent wanneer je elke maand 15 á 20 optredens hebt, in het hoogseizoen iets meer natuurlijk, en je er dus je fulltime werk van hebt gemaakt. Overigens is het fenomeen nummer 1 achterhaald aangezien niemand platen koopt. Alles draait om airplay, radio of streaming.

 20. Graaf Volkert

  Sven L

  Voor kandidaten van zangwedstrijdjes is de bedoeling dat ze scoren in de hitlijdten. Zo niet worden ze gezien als flop…

 21. Jos Ti

  @Graaf Volkert

  Opk-ankeren met je eeuwige gezeik!

 22. Sven L.

  @ Graaf Volkert.

  De Nederlandse hitlijsten zijn totaal irrelevant, dus dat ben ik het niet met je eens. Een goedgevulde agenda krijg je ook zonder “hit” hoor. Kwestie van een goede manager aantrekken en je boekingskantoor kritisch bekijken. Zij krijgen je heus op de juiste podia.

  En aangezien de investering niet uit de verkoop gehaald kan worden zijn platenbazen maar al te blij met een volle agenda; ze profiteren gewoon mee.

 23. Dennis

  Epica en Nightwish ebben bijna ook nooit wat gedaan in de charts, en zijn toch succesvol, Volkert…dus je hebt niet altijd chartsucces nodig om succesvol te zijn

 24. Momо

  Chart? Praat eens normaal, zeg!

 25. Graaf Volkert

  Klopt Dennis.
  Bands als Epica scoren zelfs ver buiten de landsgrenzen.
  Kan je van Nederlandse Voicewinnaars niet zeggen…

 26. Dennis

  Het gaat er niet om of ze succesvol zijn in het buitenland, punt is dat je niet altijd in de hitlijsten hoeft te staan om toch succesvol te zijn

 27. Graaf Volkert

  Dennis. Zeker wel.
  Er is hitparademuziek en niethitparade muziek. The Voice speelt in op de markt van de hitparademuziek. Als daar dus niet in gescoord wordt is het snel over met zulke acts.
  Bands als Epica hebben niet zozeer de intentie te scoren in hitlijsten.

 28. Noëlla

  En allemaal verpatsen ze de nieuwe auto die ze winnen omdat ze geen succes hebben en een hypotheek hebben die betaald moet worden. Geen enkele winnaar heeft die auto nog.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.