Tv-ster Frits Bom overleden op 73-jarige leeftijd

Televisiester Frits Bom is overleden op 73-jarige leeftijd. Dat heeft zijn familie laten weten aan ANP. Bom was jarenlang het gezicht van consumenten-tv van de VARA, zoals De Ombudsman en De Konsumentenman. In 1989 leidde een conflict met voorzitter Marcel van Dam tot zijn vertrek bij de publieke omroep: hij nam ontslag op staande voet. Daarna maakte de presentator de overstap naar de commerciëlen. Voor RTL 4 ging hij het succesvolle programma De Vakantieman presenteren.

Na zeven jaar stopte RTL 4 met het programma, omdat het kijkersprofiel te oud was. Daarna heeft hij geen groot programma op de landelijke televisie meer gehad.

Van 2005 tot en met 2012 publiceerde Frits Bom op zijn website een vrijwel dagelijkse televisierecensie onder het pseudoniem De TV-recensent. Die werden gedurende enige tijd ook doorgeplaatst op Mediacourant.

Bom overleed na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo in zijn woonland Spanje. Daar zal ook in besloten kring zijn uitvaart plaatsvinden.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen