Tv-optredens leveren Nanninga straatintimidatie op

Annabel Nanninga is op straat in Amsterdam-Oost geïntimideerd door een Marokkaanse Nederlander, omdat ze op televisie haar mening verkondigt over de islam. Dat is te zien in een Twitter-video. Het op televisie verkondigen van haar mening komt Nanninga duur te staan. Ze kan niet eens meer rustig met haar vriend over straat lopen in de hoofdstad. “Mijn vriend en ik wandelden naar huis na een fuifje een paar straten verderop. Agressieve kansenparel kwam even schelden.

De Marokkaanse Nederlander begint Nanninga uit te schelden voor onder meer ‘kankerhoer’ en haar vriend is een ‘vieze homo’. Nanninga: “Wat er aan vooraf ging: we haalden wat eten, die sjappie zat op het terras en stelde een vraag op zeer felle toon. Ben meteen gaan filmen.

Nanninga begon te filmen, zodat ze bewijs had, mocht het escaleren. Ze blijft bij de agressieve meneer staan, omdat ze vreesde voor een aanval in de rug als ze weg zou lopen. “Ik wilde ze niet de rug toekeren, daarom bleven we staan.”

Het is gelukkig goed afgelopen. “Het bleef ‘gelukkig’ bij een scheldpartijtje van de ‘buurtstrijders’, maar goed, dit is intimiderend, en ik WOON in die buurt ook.

Ik ben dat apenrotsgedoe SPUUG- en KOTSZAT. Praat normaal met me, dan praat ik gewoon terug, altijd. Ik laat me niet intimideren. Ik ben geen slachtoffer, hoef geen meelij, maar ik blijf zeggen wat ik wil. Like it or not.

Nanninga wordt onder meer gesteund door Barbara Barend. “‘Ik wil alleen met je in gesprek’ en dan noem ik haar ‘k hoer’ en ‘k slet’ en hem vieze ‘homo’. Genoeg reden voor een aangifte lijkt me..“, zegt ze.

De bewuste video:

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen