Tv helpt Maarten Heijmans niet aan Tinder-matches

Maarten Heijmans dacht in 2014 dat zijn hoofdrol in de NPO 2-serie Ramses hem wel wat aandacht van vrouwelijk schoon op zou leveren, maar niets was minder waar. Dat vertelt hij in de Volkskrant. Het aantal Tinder-matches explodeerde niet. “Ik heb wel op Tinder gezeten. Toen ik de app voor het eerst installeerde, kwam Ramses net op televisie. Nu krijg ik fucking veel matches, dacht ik, want ik ben nu bekend. Nou, helemáál niet! Dus concludeerde ik dat het reuze meeviel met die bekendheid.”

Wellicht dachten veel mensen dat het een nepaccount was, aldus Heijmans. “Ik kreeg weleens te horen dat mijn profiel een nepprofiel leek. Ik maak nooit selfies en heb eigenlijk alleen maar professionele foto’s van mezelf. Als ik een foto van mezelf nodig heb, zoek ik die met Google Afbeeldingen. Op Tinder willen mensen zien dat je in een hawaïshirt zit te barbecuen.”

Inmiddels heeft hij Tinder opgegeven. “Ik ben al lang van Tinder af, omdat ik geloof dat je hersenen van dat geswipe naar de gallemiezen gaan.”

Hij is niet dol op Tinder. “Je wordt getraind in oordelen op basis van een foto en meteen een etiket plakken op iemand die je niet kent. Nu kijk ik om me heen, dan zie je nog eens wat.

Het Volkskrant-interview met Maarten Heijmans kunt u lezen via Blendle.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen