Tuvalu trots: BBC koopt Stuiver-winnaar Brugklas

Productiehuis Tuvalu Media is verguld: zijn Zapp-serie Brugklas, die twee weken geleden de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma won, is verkocht aan de BBC. Dat laat een woordvoerder weten. Brugklas is een scripted-realityserie, waarin een vaste groep leerlingen wordt gevolgd tijdens het eerste jaar van de brugklas. “Wat vier jaar geleden begon als een experiment van de AVROTROS en ZAPP, is aan het uitgroeien tot een wereldwijf fenomeen“, zegt producent Taco Zimmerman.

Volgens het productiehuis is Brugklas aan ‘een opmerkelijke zegetocht’ bezig. “In Denemarken breekt de serie nu ook alle records, waarna Zweden in rap tempo volgde. Nog dit jaar sluiten Polen en België hierbij aan. En nu dus het Verenigd Koninkrijk. Spanje, Canada en Frankrijk staan op het punt getekend te worden“, zegt een woordvoerder van het productiehuis.

De BBC is een waar instituut en daarom is Tuvalu-baas Taco Zimmerman behoorlijk verguld met de deal. Begin 2018 zullen de eerste 60 afleveringen in het Verenigd Koninkrijk te zien zijn.

Waarom de serie zo’n succes is? Zimmerman denkt dat de binding met de doelgroep groot is. “Het is namelijk een totaalconcept waarbij Instagram, YouTube en Snapchat elkaar versterken en wat de jonge kijker aan het scherm gekluisterd houdt.”

Foto: Avrotros, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen