Tim Oliehoek heeft spijt van Paul de Leeuw-film

Regisseur Tim Oliehoek heeft spijt van de film Spion van Oranje die hij in 2009 regisseerde. De film met Paul de Leeuw in de hoofdrol was simpelweg niet goed genoeg. Dat vertelt de filmmaker vandaag in de Volkskrant. De kritiek op Spion van Oranje was enorm. Vooral het AD was bikkelhard: “De tenenkrommende lachfilm is een verbijsterend slecht gespeeld, slecht geschreven en slecht geproduceerd vehikel waaraan voor Paul de Leeuw geen enkele eer te behalen valt.

Oliehoek vond het vreselijk om te lezen. “Het ergste was dat die recensie verscheen voordat de film af was – tegen alle mores in. Hij werd vertoond voor bioscoopeigenaren en toevallig ook wat pers, maar de effecten waren nog niet af. Toen ik die recensie las, sloot ik mezelf op in het toilet en barstte in huilen uit. Ik moest de film toen nog afmaken; dat ging erg moeizaam. Mijn wereld stortte in elkaar. De première was net een begrafenis.

Hij heeft er van geleerd dat hij nooit meer een film wil maken met als enige reden dat hij graag met een bepaalde acteur wil werken. “Ik was groot fan van Paul de Leeuw en wilde per se met hem een film maken.”

Het moest een anti-James Bond worden, maar er was niet goed nagedacht over het verhaal of de personages. Alle logica ontbrak. Er kwam een schreeuwerige film uit, waar geen touw aan vast te knopen is.”

Het Volkskrant-interview met Tim Oliehoek kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen