‘The Voice of Holland krijgt zwaar seizoen door RTL-rel’

Raemon Sluiter, tv-kenner van Veronica Magazine, verwacht dat RTL 4’s kijkcijferkanon The Voice of Holland het dit jaar lastiger krijgt vanwege de rel rond RTL. Dat schrijft hij in het tv-blad. Sluiter denkt dat de RTL-kijker nu meer dan ooit authenticiteit verlangt van de zender en niet langer mooie praatjes en toneelstukjes duldt. “Ik wil geen zout in de RTL-wond strooien, maar ik vrees dat het weleens een zwaar seizoen voor The Voice of Holland kan gaan worden“, zo laat hij weten.

Hij vervolgt: “Het lijkt erop dat iedereen kritischer naar RTL is gaan kijken sinds de tv-columniste van het AD met een hard stuk kwam.”

Daarom komt Sluiter in de gids met een ‘welgemeend advies van een iets milder gestemde, maar toch ook behoorlijk directe collega’. “Echtheid is wat jullie nodig hebben. Geen geslijm van ‘Wat een megatalent!’ als die persoon op verjaardagen vriendelijk doch dringend wordt verzocht om de microfoon thuis te laten.”

Ook wil hij geen buitenlanders meer in The Voice. “Het heet toch The Voice of Holland? Laten ze lekker meedoen aan hun eigen Voice! John de Mol heeft het format aan zo’n beetje elk land verkocht. Als ze niet goed genoeg zijn voor The Voice of South-Polynesia, lijkt het me dat ze hier ook niks te zoeken hebben.”

Ook moet The Voice waken voor ‘ellenlang gerek om er meer afleveringen uit te slepen’, besluit hij. “Laat gerek maar aan Robert ten Brink en de All You Need Is Love-kerstspecial over.”

Hij sluit af met een positief puntje: de terugkeer van Anouk. “Ik ga kijken. Voor Anouk en de hopelijk geweldige talenten. Maar mochten bovenstaande punten slechts voor kennisgeving zijn aangenomen, dan voel ik me genoodzaakt om iets anders te kijken. En een echt hard stuk te gaan schrijven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen