‘The Voice of Holland krijgt zwaar seizoen door RTL-rel’

Geplaatst op Fri 20 Oct 2017 om 13:00

Raemon Sluiter, tv-kenner van Veronica Magazine, verwacht dat RTL 4’s kijkcijferkanon The Voice of Holland het dit jaar lastiger krijgt vanwege de rel rond RTL. Dat schrijft hij in het tv-blad. Sluiter denkt dat de RTL-kijker nu meer dan ooit authenticiteit verlangt van de zender en niet langer mooie praatjes en toneelstukjes duldt. “Ik wil geen zout in de RTL-wond strooien, maar ik vrees dat het weleens een zwaar seizoen voor The Voice of Holland kan gaan worden“, zo laat hij weten.

Hij vervolgt: “Het lijkt erop dat iedereen kritischer naar RTL is gaan kijken sinds de tv-columniste van het AD met een hard stuk kwam.”

Daarom komt Sluiter in de gids met een ‘welgemeend advies van een iets milder gestemde, maar toch ook behoorlijk directe collega’. “Echtheid is wat jullie nodig hebben. Geen geslijm van ‘Wat een megatalent!’ als die persoon op verjaardagen vriendelijk doch dringend wordt verzocht om de microfoon thuis te laten.”

Ook wil hij geen buitenlanders meer in The Voice. “Het heet toch The Voice of Holland? Laten ze lekker meedoen aan hun eigen Voice! John de Mol heeft het format aan zo’n beetje elk land verkocht. Als ze niet goed genoeg zijn voor The Voice of South-Polynesia, lijkt het me dat ze hier ook niks te zoeken hebben.”

Ook moet The Voice waken voor ‘ellenlang gerek om er meer afleveringen uit te slepen’, besluit hij. “Laat gerek maar aan Robert ten Brink en de All You Need Is Love-kerstspecial over.”

Hij sluit af met een positief puntje: de terugkeer van Anouk. “Ik ga kijken. Voor Anouk en de hopelijk geweldige talenten. Maar mochten bovenstaande punten slechts voor kennisgeving zijn aangenomen, dan voel ik me genoodzaakt om iets anders te kijken. En een echt hard stuk te gaan schrijven.”

Foto: RTL
36 Reacties op “‘The Voice of Holland krijgt zwaar seizoen door RTL-rel’”


 1. Trui

  Aldus de middelmatige tennisser

 2. Thirza

  @ Trui: Oh ging het over tennis?

 3. Meneer Kaktus

  Meneer hangt de tv-expert uit, maar hangt 40 weken per jaar met dat moppie in buitenlandse tennishallen. Kletst maar wat uit z’n nek dus, dan gun je net zo goed een of andere Mediacourant-reaguurder een column geven.

 4. Graaf Volkert

  sinds wanneer zijn voormalig tennissers nu ook al tv-recensent?

  straks krijgen we nog de loodgieter, hockeyster, vuilnisman of bejaardenverzorgster die zijn of haar mening komt spuien

 5. Richard Groenenheuvel

  Hij slaat zoals vaker de spijker op zijn kop!

 6. Jack Wolff

  Bizar sympathieke gozer. Kundig en vol humor. Heeft Veronica goed in het snotje.

 7. Tss

  @ Graaf Volkert
  Fri 20 Oct 2017 om 13:20
  En wat ben jij dan wel niet?

 8. Flip de Beer

  Denk dat het wel meevalt. Ik denk eerder dat RTL nu helemaal jubelend gaat berichten over de kijkcijfers van RTLLN op de vrijdag. Lekker met de cijfers goochelen en doen of je neus bloedt. Ech well!

 9. Flip de Beer

  Denk dat het wel meevalt. Ik denk eerder dat RTL nu helemaal jubelend gaat berichten over de kijkcijfers van RTLLN op de vrijdag. Lekker met de cijfers goochelen en doen of je neus bloedt. Ech wel!

 10. Nancy

  Dus? Wie is hij? Wat kan hij? Wat weet hij….als je niets aardigs te zeggen hebt….ssssst

 11. Graaf Volkert

  @Tss

  Degene die jouw keeltje smeert met heerlijke witte smeerolie…

 12. Rick

  Raemon sluiter deed toch iets met tennis???

 13. GJ

  Ga zeker weer kijken. Ben benieuwd hoe Anouk het gaat doen. Wel erg jammer dat Wendy en Martijn het weer presenteren. Die zijn dringend aan vervanging toe.

 14. Yoep

  Zo mee klaar met dat programma en die lui…

 15. De Leukste Thuis

  Over en Sluiter…

 16. Uit het Vak

  Hij heeft WEL gelijk

 17. Graaf Volkert

  Hij heeft helemaal gelijk.
  Laat het snel gedaan zijn met The Voice.

 18. Mike

  Van A tot Z gescripte poep met knuffelkoningin Wendy. Ik bewonder het doorzettingsvermogen van de mensen die hier naar kunnen kijken.

 19. critikast

  Raymond Sluiter, onze nationale onbenul. Hij heeft een leuke vriendin, maar brengt zelf niets noemenswaardigs in. Afserveren dus !

 20. Graaf Volkert

  Mike. Mensen die hier willens en wetens naar blijven kijken weten gewoon niet beter. Compleet afgestompt door de gladde marketing van John de Mol.
  Ik vind het nog bewonderenswaardiger dat er nog mensen aan mee willen doen. Je wordt minstens een jaar lang het lachertje van de showbuisness. Ik zou de beweegredenen wel eens willen weten van die lui die nog meedoen? Doorbreken doe je niet. Na een jaar (met een beetje geluk) weet men al niet meer wie je bent, ben je vergeten. Roemloos ten onder gegaan…

 21. tonio

  wat wet deze knuppel”racket”nou van showbizz opsmashen

 22. Mark

  Je hebt er als kijker niks aan om naar TVOH te kijken. Compleet uitgemolken. Een half jaar lang elke vrijdag 2 uur zingende mensen. Waar je totaal niks aan hebt. Want er is niemand die er uiteindelijk een carrière aan over houdt. Alleen OG3NE, maar die was al bekend. Hetzelfde geldt voor alle andere talentenjachten. Alleen Jim & Jamai zijn blijvers. Dat was vroeger met Henny Huisman wel anders. Elk seizen meerdere blijvertjes. Zelfs nummers 2 en nummers 3 zoals Gerard Joling.

 23. west

  wij zijn Cor en Nelly uit Amsterdam Wanneer kan er weer ingeschreven worden?
  kan een googeltruc om RTL voorgoed te laten verdwijnen
  dat doe ik met mijn vrouw samen onder de naam de Cornellys`
  die namen hebben we aan elkaar gekleefd ,zo zijn we op de artiestenaam gekomen

 24. Graaf Volkert

  Van dat OGene moeten we ook nog maar zien of het over 5 jaar nog bestaat.
  Denk het niet. Nioet succesvol althans.
  De grootste aandacht voor dat meidengroepje kwam trouwens door Songfestival niet door The Voice…

 25. Graaf Volkert

  en Jim en Jamai werken in musicals en af en toe een presenteerklusje. Eigen materiaal flopt allemaal. Nooit meer grote hits gehad.

 26. aammehoela

  Vermoedelijk zullen de kijkcijfers ongeveer hetzelfde blijven.

 27. Yoshi

  Niet alleen buitenlandse artiesten in TVOH maar wat dacht je van al die vergeten winnaars, deelnemers, musicalmensen, presentatoren, actrices, acteurs, kamerleden etc. die meedoen aan TVOH.

  Vorig seizoen stikte het ervan!

 28. pedrokan

  heeft raemon azijn gedronken ?

 29. Graaf Volkert

  Ja de Rolodex van De Mol is erg uitgebreid.
  Vind altijd ergens wel een dochter of zoon van een van zijn showbiz vriendjes die hij veel geld biedt om mee te doen..
  The Voice. Een grote, bedriegelijke, geregisseerde, manipulatieve poppenkast. Alleen de echt simpelen van geest hebben het nog steeds niet door en zullen kijken…

 30. 034

  Ja als shampoo reclames je niet meer willen gebruiken

  Moet je maar ergens anders een expert in worden 😂🤣

  Weer zon hoe rige partner van een bner die via via weer een makkelijk baantje krijgt

  Wat hebben ze het toch moeilijk heh ?
  Al dat nepotisme

  Johnny de mol en dreetje hazes voorop

 31. andre

  Mattie Valk met Tesla presenteert morgen RTL Boulevard zo kondigde Luuk vanavond aan.

 32. Flits Bom

  Ik wil niet zeggen dat het een eikel is maar men zou het zo kunnen opvatten.

 33. Annie Melding

  Ik ben Frits zijn vrouw

 34. Rudi

  Gelukkig heeft ie meer verstand van amateur tennis. Die Graaf Volkert is wel erg gefrustreerd over het meest succesvolle RTL programma. Heeft hij zich soms een keer tevergeefs aangemeld voor dit program? Hahaha wat een nono….

 35. Graaf Vоlkert

  Zwijg…

 36. Kamphuis stefqn

  The voice , moest toch jong talent naar boven brengen en dat oa met een goed coach verder brngen in de uiteindelijke strijd,
  WAAR IK NU ZO SCHIJT ZIEK VAN GEN IS DAT HET ER NU STERK OP BEGINT TE LIJKEN DAT ZE NET ZO LANG WACHTEN MET ZEN ALLEN TOTDAT CHAKIRA OF JOHN MAYOR STAAN OP TE TREDEN VOORDAT ZE DRAAIEN ! ZO KRIJGT TALENT WAT MOET GROEIEN NOOIT EEN KANS ! EN ALS WE DAN SPIJT HEBBEN GAAN WE
  EEN JONG TALENT TERUG HALEN OP HET PODIUM
  HET WORDT NU MEER EEN JURY COMPETITIE ! WIE RAAID HET LAATST ! WANT STEL JE VOOR DAT JE HET EERST DRAAID EN JE HEBT GEEN WINNENDE KANDIDAAT JURY FF WEER MET TWEE BENEN OP DE GROND

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.