Telegraaf: ‘Nieuw kabinet gunt Matthijs mega-salaris’

Geplaatst op Thu 12 Oct 2017 om 13:00

Matthijs van Nieuwkerk en zijn salaris staan weer eens op de voorpagina. ‘Nieuw kabinet gunt Matthijs mega-salaris’, kopt De Telegraaf vandaag. Dat is te lezen in de kiosk. Het nieuwe kabinet Rutte III gaat de wet blokkeren die werknemers in de publieke sector verbiedt om méér te verdienen dan een minister, oftewel 181.000 euro per jaar. Voor topbestuurders is zo’n topsalaris al verboden, maar voor de mensen ónder hen niet. Het gaat dan bijvoorbeeld om NPO-presentatoren.

PvdA-minister Ronald Plasterk heeft de nieuwe wet, de WNT 3, er net niet op tijd doorheen gekregen. Niet alleen presentatoren, maar bijvoorbeeld ook lagere managers in de zorg en door ministeries ingehuurde consultants zouden er onder gaan vallen.

Het nieuwe kabinet laat dat liggen, bevestigt ze aan de krant. En daar is oppositieman Lodewijk Asscher boos over. “Wat een schandelijke maatregel. En dat in een tijd dat je militairen en leraren teleurstelt en ze geen extra salaris geeft“, zegt hij in de krant.

Overigens is de suggestie van De Telegraaf dat Van Nieuwkerk zijn megasalaris houdt niet helemaal correct. De NPO heeft immers al op eigen houtje besloten dat níemand bij de NPO straks nog meer dan 181.000 euro mag verdienen. Daarom gaat Van Nieuwkerk vanaf 2018 minder vaak De Wereld Draait Door maken.

Foto: BNNVARA
14 Reacties op “Telegraaf: ‘Nieuw kabinet gunt Matthijs mega-salaris’”


 1. Jack Wolff

  Een betere DWDD duiding heb ik nog niet gevonden. Maar ik houd me warm aanbevolen voor een overtreffende trap.

  https://www.youtube.com/watch?v=G-_B9dpjGpI

 2. Kaaskijker

  Jack, naast DWDD is ook VI is een leuk programma waar ik wekelijks naar kijk maar ook daar zitten wekelijks exact dezelfde gezichten. Het programma staat bol van hypocrisie (ook qua salarissen) en dat geven ze zelf ook toe. En ook VI zit tegen het eind van hun succes aan.

 3. Frans

  Ik zie grote delen van de 2 miljard die in de pleeghuis zorg erbij komen, verdwijnen in de zakken van de managers

 4. Gallus

  Ik moet zeggen dat ik liever een bankdirecteur of een CEO van en groot bedrijf met zo’n buit zie wegkomen dan een jongen met zo’n links en progressief voorkomen.
  Dat staat gewoon niet.
  Hij is gedrenkt in pop. Het is zijn wijze van gaan en leven zo straalt hij uit.
  De pop zelf is gedrenkt in maatschappijkritiek, (vaak puberale en verwende) opstandigheid tegen de gevestigde orde.
  Uiteindelijk is de aap uit de mouw gekomen. Het streven naar grootverdienen en de naloperige kleinburgerlijkheid zijn nu bij hen te vinden die hun buit hebben gevonden in de (schijnbare!) opstand tegen diezelfde dingen.
  De slungelige kritische popi in spijkerjasje die wegrijdt in glimmende duurste bolide is stuitend om te zien net zoals een brievenbus in Amsterdam van de schreeuwende Rolling Stones; hoe misplaatst is die naam geworden. Ook al sluit ik niet uit dat Nieuwkerk op andere wijze zich een geldelijke macht zal laten welgevallen; hij is nog te tactisch om al te uiterlijk door de mand te vallen.
  De veilige en voorspelbare consensus van politieke correctheid en persoonsverheerlijking van diegenen die al lang erkend en verguld zijn, de heiligen, helden en genieën van Matthijs, is lucratiever dan menige popper ooit had gedacht

 5. ziezo

  Matthijs wilt zo graag dat al die gelukszoekers worden toegelaten, maar dan zal Matthijs eerst zelf het goede voorbeeld moeten geven en 10 gelukszoekers opvangen in zijn huis, hij heeft er tenslotte het geld voor. Oh nee, dat vergat ik even: dat moeten ANDEREN doen, zodat Matthijs zichzelf verheven kan voelen.

 6. Graaf Volkert

  Iemand over het megasalaris van nog mindere werkende Dominique Weesie?
  Nee dan niemand he…

 7. Bart Ender

  Hij ging een half seizoen werken omdat hij bijna geen vergoeding meer kreeg voor een programmaatje aan elkaar praten. Dat draait hij nu weer terug.

 8. echtwaar

  Goed zo, eindelijk is Rutte overstag geduwt. Treurig dat het de VVD is, de partij van de bedriegers en super salarissen, die NPO toppers een goed salaris misgunt.

 9. Bbbhhhh

  Overscha tte vreselijke doo dskop istie mathijs aan het worden

  Word hem steeds beuer

 10. animo

  CDA,D66,CU zijn voor de po dat merk je hier moest de VVD inleveren.

 11. anonymous

  Managers in de zorg mogen weer meer verdienen, dat vind ik erger.

 12. Uhhh

  Humberto Tan bewijst dat het salaris van Matthijs dik en dik verdiend is.

 13. telegraaf altijd een foute krant

  De foute Telegraaf heeft opdracht van Mollusconie om de NPO/Matthijs aan te pakken omdat zelfs de rechtse regering in de gaten heeft dat de NPO een prima aanbod van kwaliteitsprogramma’s heeft waar de Nederlandse nadenkende gewone kijker alleen naar wil kijken.

  De RTL/SBS is echt einde oefening voor droevige kijkers die naar oude presentatoren zitten te kijken met uitgekauwde stompzinnige programma’s.

 14. Ano

  Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.
  DWDD toch al een fiks aantal jaren een vaste waarde op TV die kwaliteit biedt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.