Talkshowkoningin Eva Jinek terechte winnaar Ster

Geplaatst op Thu 12 Oct 2017 om 21:25

Talkshowkoningin Eva Jinek is vanavond de terechte winnares van de Zilveren Televizier-Ster 2017 geworden. Ze was voor de allereerste keer genomineerd en ze heeft die nominatie direct verzilverd. Dat was vanavond te zien tijdens de uitzending op NPO 1. Jinek versloeg Floortje Dessing en de niet aanwezige Geraldine Kemper. Ze was ongelooflijk blij. “Ik heb geen blaadje voorbereid, want ik dacht: als ik dat doe, dan win ik hem niet. Maar ik ga het goed doen“, zei de presentatrice.

De KRO-NCRV-ster bedankte vooral haar kijkers. “Dit is voor alle mensen die naar me hebben gekeken door de jaren heen, ook op zondagochtend, ook op zondagmiddag en alle avonden dat ik aan het klooien was.”

Verder sprak ze in het bijzonder haar dank uit aan Ewart van der Horst, de man achter het programma Jinek. “Ik zou het programma nooit kunnen maken zonder jou. Je bent de meest energieke toegewijde persoon die ik ken.”

De prijs voor Jinek is meer dan terecht. Ze is dit jaar uitgegroeid tot dé koningin van de Nederlandse talkshow. In januari nam ze het talkshowgoud over van Humberto Tan op de late avond.

Jinek kreeg de prijs uit handen van Derk Bolt, die een Televizier-Ring om zijn vinger had. “Het is 2001 in deze zelfde zaal als Spoorloos de Gouden Televizier-Ring wint. Dat was voor mij een avond om nooit meer te vergeten“, zei hij.

Floortje en Geraldine zijn veteranen als het om de Zilveren-Ster gaat. Geraldine hoorde in 2015 en 2016 ook al bij de drie populairste presentatrices van het land. Voor Floortje is het zelfs de derde achtereenvolgende nominatie. Zij wisten de nominatie nooit te verzilveren.

De afgelopen drie jaar won Chantal Janzen de Zilveren Televizier-Ster. Dit jaar kon zij daarom niet worden genomineerd. Het was dit jaar voor het eerst sinds 2006 dat er geen tv-vrouw van een commerciële zender genomineerd was.

Foto: Avrotros
16 Reacties op “Talkshowkoningin Eva Jinek terechte winnaar Ster”


 1. varkens

  TERECHT, vakvrouw!

 2. B

  Terecht!

 3. Koenn

  Zeer terecht!!

 4. kampie

  hahahahahaha!!!!!

 5. Jan

  Gefeliciteerd, geweldig programma!

 6. Erwin Galbak

  Heel pijnlijk, niemand lacht om Chantal Janzen..

 7. critikast

  Discussie overbodig. Wat een vakvrouw en nog bloedmooi ook !

 8. PremH

  Hoezo Geraldine Kemper genomineerd??? Voor wat?

 9. Wollter

  Hoezo terecht?

 10. Ron

  Terecht, wel een beetje pathetische speech met een belerend vingertje aan het eind. Had niet gehoeven, maar is misschien typisch Amerikaans of zo….;-).

 11. Vrede

  Wel verdiend.

  Maar wat een slechte show zeg. Het is echt gewoon prijzen uitdelen en weer gaan. Totaal geen humor. Je kunt toch net als bij de Emmy’s en oscars een beetje plaagstootjes uitdelen en humor erin gooien.
  Laat Peter Pannenkoek en Theo Maassen het samen presenteren. Behalve de grappen is het toch niks meer dan tekstjes oplezen wat die Art ofzo deed dus dat kunnen komieken ook wel.

  Slaapverwekkend. Laatste uur niet meer gekeken.

 12. anonymousin

  Zo verdiend en zeer terecht. Proficiat Eva.

  Je hebt al je criticcasters een poepje laten ruiken.

 13. klara

  Eva en Wilfred , Top presentatoren !!

 14. Uit het Vak

  ZEKER terecht !!!

 15. toxilogic

  Hmm het ‘onvoorbereide’ bedankje rolde er professional uit, kwa kledij scoorde Eva slecht gisteren duidelijk gevalletje van weinig smaak. Dat ze de prijs kreeg was nauwelijks verassend te noemen met die zogenaamde concurrentie.

 16. Michel de B

  Als jullie ‘nieuwsfeiten’ gaan becommentariëren (‘terechte winnares’), dan zie ik eigenlijk ook graag de naam van de auteur bij het bericht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.