Stacey Rookhuizen mist televisiewerk ‘af en toe’

Stacey Rookhuizen was jarenlang een bekend tv-gezicht door haar deelname aan de jury van de RTL 4-show X Factor in 2009, 2010 en 2011. Ook presenteerde ze nog Project Catwalk voor RTL 5 en deed ze mee aan shows als Strictly Come Dancing en Ranking the Stars. In 2013 kwam ze nog even om de hoek kijken als jurylid in de SBS 6-show The Next Pop Talent. Maar inmiddels is Rookhuizen al lang niet meer op tv te zien geweest. Vandaag wordt ze in het AD gevraagd naar haar tv-voorkeuren.

Op de vraag van het AD of ze televisie mist, antwoordt Rookhuizen: “Af en toe, maar meestal niet. Ik ben er bewust mee gestopt om mee te doen aan spelletjes. Ik dacht: óf ik werk op televisie, óf ik ben niet op televisie. Maar ik kijk graag naar De gevaarlijkste wegen van de wereld. Dat is een kleine hint. Hier zou ik best aan mee willen doen.

Als media-ondernemer kijkt Rookhuizen wel veel tv. Vooral in bad, vanwege haar slechte haar. “Mijn haar is door het vele bleken op sterven na dood en heeft veel maskers nodig die lang moeten intrekken, dat geeft mij de gelegenheid om programma’s terug te kijken.

Wat vindt ze van het aanbod? “Goed als het om human interest gaat. Mr. Frank Visser, Steenrijk/Straatarm, First Dates, programma’s over echte mensen en echte verhalen. Ik kijk minder studioshows, moet ik wel bekennen.”

Studioshows kunnen haar niet meer bekoren. “Je ziet een vakje met publiek dat aan het applaudisseren is. Het had net zo goed in de jaren negentig kunnen zijn. Er verandert zo weinig.”

Het AD-interview met Stacey Rookhuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen