Sonja Barend had graag Jinek in top drie gezien

Sonja Barend had graag Eva Jinek bij de laatste drie gegadigden voor de Sonja Barend Award 2017 gezien. Dat vertelde ze dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Uiteindelijk zaten winnares Janine Abbring, Jeroen Pauw en Wilfried de Jong bij de drie genomineerden, maar wat de naamgeefster van de prijs betreft had Jinek daar bij gezeten. “Bij de drie uitverkorene had ik graag Eva Jinek gezien. Dat verbaasde mij echt“, aldus Barend, die geen doorslaggevende stem heeft.

De uitzending van Jinek met daarin Patricia Paay haalde wel de top tien, maar Barend had liever haar gesprek met Kees van der Staaij bij de top tien gezien. “Dat vond ik een heel spannend gesprek. Dan kan je zien dat ze er bovenop zit en gevoel voor humor heeft. Maar ze is er niet bij. Volgend jaar zit ze er bij, vast en zeker.”

Jineks collega Pauw was wel genomineerd, namelijk voor zijn gesprek met Diederik Samsom. “Dat vond ik ook een briljant gesprek. Ik vind 5 Jaar Later sowieso al heel goed en in dat gesprek met Samsom is er echt geen vraag niet gesteld. Dat gevoel kreeg ik toen ik er naar keek. Alles wat je weten wilde, kwam er uit. Jeroen is ook iemand die altijd aangenaam blijft.”

De prijs ging naar Abbring vanwege haar interview met Eberhard van der Laan.

Lees ook: Janine Abbring wint Sonja Barend Award 2017 (gisteren)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen