Sonja-award dit jaar naar Janine, Wilfried of Pauw

De Sonja Barend Award gaat dit jaar naar Janine Abbring, Wilfried de Jong of Jeroen Pauw. De prijs wordt morgen uitgereikt in De Wereld Draait Door door naamgever Sonja Barend zelf. Dat heeft BNNVARA laten weten. De Sonja Barend Award is de prijs voor het beste tv-interview van het jaar. De afgelopen weken is door een vakjury gestemd op de longlist van de tv-interviewprijs. Drie interviews waren favoriet onder veertig collega-interviewers, mediajournalisten en tv-recensenten.

Het gaat om het interview van Janine Abbring met Eberhard van der Laan in Zomergasten (30 juli 2017), het interview van Wilfried de Jong met koning Willem-Alexander (26 april 2017) en het interview van Jeroen Pauw met Diederik Samsom in 5 jaar later (21 december 2016).

Jeroen Pauw won de prijs al twee keer. Het winnen van de prijs zou voor hem een opsteker zijn, omdat de NPO zijn 5 Jaar Later-show niet meer wilde hebben. Die verhuist dit jaar naar RTL 4 met Beau van Erven Dorens als presentator.

Wilfried de Jong was al vaker genomineerd, onder meer voor een Zomergasten-interview met Johan Simons, maar won de prijs nog niet. Van de drie genomineerden had hij met onze koning de absolute topgast.

Voor Janine Abbring is dit de eerste keer dat ze de longlist haalde. Mocht ze de prijs winnen, dan kan haar week niet meer stuk: afgelopen vrijdag won Zondag Met Lubach, waarvan zij eindredacteur is, de Gouden Televizier-Ring.

Het is de negende keer dat de VARAgids de prijs organiseert.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen