Shula Rijxman blij dat Rutte III inzet op stevige NPO

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 9:16

NPO-baas Shula Rijxman vindt het heel prettig dat de koude oorlog tussen Den Haag en de publieke omroep eindelijk voorbij lijkt. Ze is blij met de paragraaf over media in het regeerakkoord van Rutte III. Dat laat ze weten in een verklaring. Rutte III wil tegenwicht bieden aan de opkomst van grote Amerikaanse mediareuzen door ruimte te bieden aan onafhankelijke onderzoeksjournalistiek en een stevige publieke omroep. Dat klinkt Rijxman op het eerste gezicht als muziek in de oren.

Rijxman is blij dat haar NPO op waarde wordt geschat. “Dagelijks luisteren miljoenen mensen naar de tv- en radioprogramma’s van de publieke omroep. De publieke omroep heeft nu en in de toekomst de taak en verantwoordelijkheid om de samenleving op een van politiek en commercie onafhankelijke wijze te informeren en te verbinden.”

Ze signaleert dezelfde trend als Rutte III doet. “Met teruglopende STER-inkomsten en concurrentie van internationale bedrijven zoals Netflix en HBO die de markt wereldwijd domineren wordt het steeds moeilijker om deze taak te vervullen. Het is daarom een goede zaak dat het nieuwe kabinet deze visie in het regeerakkoord deelt en daar aan wil bijdragen in de komende jaren.”

Rijxman is van de NPO-hatende staatssecretaris Sander Dekker (VVD) af. Wie zijn opvolger wordt, is nog onduidelijk. Het zal er in elk geval beter op worden, denkt ze. “Het kabinet schrijft dat een ‘stevige publieke omroep niet vanzelfsprekend is maar wel nodig vanwege het veranderde medialandschap’. We kijken er dan ook naar uit om met de nieuwe bewindspersoon constructief samen te werken hoe we, in deze tijd van globalisering van het medialandschap, onafhankelijke programma’s van Nederlandse bodem onder de aandacht kunnen blijven brengen van de Nederlandse bevolking.

Foto: NPO
14 Reacties op “Shula Rijxman blij dat Rutte III inzet op stevige NPO”


 1. NL moet ultrarechts worden...

  Brrrrrr….
  NPO moet opgedoekt worden en vervangen worden door één grote nationalistisch ultrarechts omroep. Dit marxistische mensch wil nederland de afgrond in brengen. En dat is haar aardig gelukt.

 2. Otto Groeneveld

  Zo de 30 zilverlingen zijn weer binnen over de rug van honderden verkrachtte meisjes en duizenden aangerande meisjes waarvoor we even de andere kant opkeken. Goh je zal toch werken bij zo Judas organisatie. Je in de ochtend wel even goed aankijken in de spiegel zou ik zeggen.

 3. PVV'er, antiglobalist!

  Mensch, durf te leven!
  Neem ontslag, je hebt een te links profiel.

 4. Harry

  Otto Groeneveld u bent een antisemiet! Waarom haalt u judas erbij? U weet hoe gevoelig dat is binnen bepaalde gelederen!

 5. graaier

  Er bestaan knappe jodinnen, echter Shula is wel een zeer lelijke. Letterlijk én figuurlijk.

 6. Mark09

  Otto, waarom neem je het niet op voor de 5000 jaarlijkse nieuwe gevallen van seksueel misbruik door docenten, ouders of broers van minderjarige meisjes met een nederlands nationaliteit?

 7. joseff

  de STAATSOMROEP blijft ,!!!
  ik zeg…referendum hierover,
  [weg met dit geleide projectiel ]

 8. Otto Groeneveld

  Mark 09 dat zal ik je zeggen. Uiteraard net zo ernstig maar dat komt wel in de publiciteit zodra je raketwetenschapper bent wordt erdoor de NPO volledig weggekenen, dat is de realiteit.

 9. Hendrik Sehasulewanepatty

  Ze denkt dat het de komende jaren wel goed komt,hihihihiihhiiii Het kabinet valt simpelweg gewoon direct voor de kerst als een kaartenhuisje inmekaar hihihiihihihi

 10. Weg Ermee

  Weg met die Commerciële TV hatende Rijxman en haar subsidie slurpende staats tv!

 11. Chiel

  Zo, die Godwin kwam wel héél snel

 12. aammehoela

  Het is en blijft de reden dat ik nooit rechts zal stemmen. Rechts wil het volk dom houden door enkel CO te hebben of hooguit een PO met slecht bekeken programma’s. Kijk maar naar Trump die nu weer een tweet de wereld ingooit met de boodschap dat zenders die fake-news brengen hun vergunning kwijtraken. Het is wat, elk nieuws wat Trump niet lijkt is fake-news. Ultra-rechts is het gevaar voor de democratie. In Nederland hebben we Baudet, een echt gevaar.

 13. Graaf Volkert

  Ammehoela.
  Baudet is een blaffende hond. Die gaat toch niks klaarspelen.
  Net als zijn voorbeeld Geert W.

 14. Otto Groeneveld

  Ammehoela je moet niet zo veel chemische wiet roken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.