SBS 6 staakt seriedonderdag en komt met 60 Days In

SBS 6 ruilt zijn slecht bekeken seriedonderdag in voor Amerikaanse reality, gepresenteerd door Alberto Stegeman. De laatste NCIS-donderdag is volgende week. Dat heeft de zender laten weten. Het vlaggenschip van SBS gaat vanaf 19 oktober dubbele afleveringen van de realityshow 60 Days In uitzenden onder de titel Undercover Achter Tralies. Hierin laten zeven Amerikaanse burgers zich vrijwillig 60 dagen lang opsluiten om misstanden in de cel aan de kaak te stellen. 

De sheriff van de Clark County Jail in de Amerikaanse staat Ohio wil weten hoe de drugs binnenkomen, welke agenten mogelijk corrupt zijn en of er dingen verbeterd kunnen worden in zijn gevangenis.

Zeven Amerikaanse burgers laten zich hiervoor vrijwillig opsluiten, ieder met hun eigen undercover verhaal waarvoor ze zogenaamd vastzitten. 60 dagen lang observeren zij alles wat er in hun cellenblok gebeurt, om dit vervolgens te rapporteren aan de baas van de gevangenis.

Alle burgers hebben hun eigen redenen om mee te doen aan dit experiment. De een wil de wereld laten zien dat gevangenen een veel te comfortabel leven leiden, terwijl een andere deelnemer later drugsagent wil worden en met eigen ogen wil zien hoe drugs de gevangenis in gesmokkeld worden. Maar hoe houden zij zich staande in een wereld vol gewelddadige criminelen en overvolle slaapzalen?

Undercover Achter Tralies is vanaf 19 oktober elke donderdag van 20.30 tot 22.30 uur te zien op SBS 6.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen