SBS 6 in 2018 met dagelijks programma vol vloggers

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 11:17

SBS 6 komt in 2018 met De Vloggende Hollanders, een nieuwe dagelijkse realityshow waarin tientallen landgenoten hun deuren opengooien en al vloggend hun leven delen met heel Nederland. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Voor deze show is SBS 6 op zoek naar mensen of gezinnen die binnenkort een spannend, uniek of speciaal moment gaan beleven. “In de aanloop naar dat ene moment filmen ze zichzelf: al vloggend registreren zij een bijzondere periode in hun leven.

De zender benadrukt dat kandidaten geen professionele vloggers hoeven te zijn. “We zoeken vooral mensen die een goed verhaal hebben en dat in vlogs willen vastleggen op tv.”

In De Vloggende Hollanders is plek voor de meest uiteenlopende verhalen: een piepjong model op weg naar haar eerste catwalk of een stel dat op een adoptiekindje wacht. “Maar ook Nederlanders met een bijzonder beroep mogen zich aanmelden, zoals een achtbanentester of een weddingplanner.”

SBS 6 denkt met dit dagelijkse programma een gevarieerd product af te leveren. “De Vloggende Hollanders bestaat uit een mix van kleine gebeurtenissen en grote meeslepende verhalen met een spannende climax. Alles is mogelijk en iedereen met een mooi, spannend of ontroerend verhaal is welkom.”

De kijker beslist via een maandelijkse stemprocedure welke verhaallijn wordt vervangen door een andere verhaallijn. “Zolang je verhaal goed is, blijf je vloggen op tv. Zo zien we wat we willen zien en hoeven we daar geen moment meer van te missen!

Kandidaten die meedoen aan De Vliegende Hollanders worden betaald. “Je doet het niet voor niets: hoe langer je op tv te zien bent, hoe meer geld je verdient.”

Het is niet bekend op welk tijdstip SBS 6 dit programma gaat uitzenden. De vooravond bestaat momenteel uit Hart van Nederland (18.00 uur), Shownieuws (18.20 uur), Huizenjacht (18.30 uur), Utopia (19.30 uur) en Trauma Centrum (20.00 uur).

Gezien de maandelijkse stemprocedure, klinkt dit als een langdurig tv-project, mogelijk voor het acht-uur-slot van de zender.

Foto: SBS
22 Reacties op “SBS 6 in 2018 met dagelijks programma vol vloggers”


 1. Ron

  Utopia gaat er aan vrees ik…

 2. G.

  Hoe gaat dat heten? FLOPPERS?

 3. Hendrik Sehasulewanepatty

  We gaan allemaal kijken bij ons,hihihihiii

 4. Sven

  Dit is toch de hel?

 5. Puck

  Ik hoop dat Enzo Knol mee gaat doen. Een leuk programma word dit!!!

 6. TV Freak

  Big Vlogger 2.0

 7. Ron

  Aan de andere kant denk ik niet dat ze Utopia zullen slachtofferen voor dit nieuwe onbekende format waar je nog niet van weet of dit zal aan slaan. Utopia doet het nog meer dan uitstekend met een steady marktaandeel in de doelgroep en zelfs kijkcijfers die nu vaak zelfs hoger liggen dan RTLLN. Het tijdslot zal dan eerder 19.00-19.30 worden.

 8. Marly van der Velden Lover

  Ik denk van 19.00 tot 19.30 en dan utopia

 9. Hendrik Sehasulewanepatty

  Nee, gewoon van 1930 tot 2300 is beter, kunnen we lachen man hihihihihihiii

 10. Zomaar iemand

  Dit programma bestond al in het VHS-tijdperk en was toen op Veronica te zien met de titel ‘Geld voor je leven’.

 11. Sven L.

  Waar slaat dit op? Die vlogs kun je toch op internet zien, daar hoef je geen zendtijd voor in te roosteren….

 12. Ron

  @Sven L.: zit wel wat in, want waarom is Spotify en You Tube zo populair, juist omdat het is zoals het is. Waarom zou je dat op TV doen.

 13. Bjorn

  Trauma centrum scoort bovengemiddeld dus dat laten ze staan. Zou om 1830 uur kunnen ipv huizenjacht

 14. Bjinze

  Utopia stopt ermee. Dit is al geruime tijd bekend!

 15. Ron

  @Bjinze: er is niets al geruime tijd bekend, waar heb je dat gelezen of gehoord dan?

 16. Bart

  @Bjinze Er is helemaal geen sprake van dat Utopia gaat stoppen. SBS zou wel gek zijn.

 17. Marly van der Velden Lover

  Utopia stopt niet, het scoort nog altijd rond 500.000 kijkers, ze zouden gek zijn als ze het van de buis zouden afhalen

 18. Mark

  Helemaal Het Einde vs Utopia vs Man Bijt Hond.

  Utopia blijft gewoon hoor. SBS kennende zetten ze dit om 8 uur. Dom dom dom!!! Trauma Centrum is altijg goed voor gem. 600.000. Dat gooi je toch niet weg. Zet maar in de vooravond i.p.v. Huizenjacht (dat weer naar 17:00 uur).

 19. Ron

  Zie hier: http://www.mediacourant.nl/2017/10/sbs-6-gaat-door-met-utopia-ook-in-2018-op-tv/#comment-4062310

 20. F’iscadel

  Vloggers en social media zijn DE nieuwsverstrekkers van deze tijd! Fijn dat een lineare zender daar meer gebruik van gaat maken, lang hebben ze toch niet meer te leven want lineare tv zal uiteindelijk uitsterven!

  Hopelijk is er dan wel alleen aandacht voor ECHTE Hollanders. En niet van die import uit enge landen!

 21. Martijn

  Ik vind de titel wel leuk verzonnen.

 22. tjongejonge

  eerlijk gegapt….wederom……….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.