SBS 6 gaat door met Utopia: ook in 2018 op tv

Geplaatst op Wed 11 Oct 2017 om 13:54

SBS 6 gaat door met Utopia. De dagelijkse realityshow is ook in 2018 weer te zien in de vooravond van de zender. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. Vanochtend kondigde SBS 6 een nieuw dagelijks programma aan voor 2018: De Vloggende Hollanders. Het uitzendtijdstip maakte ze niet bekend en dat leidde tot wat speculatie over het uitzendschema. Utopia gaat er in elk geval niet aan. “Utopia staat gewoon in de schema’s“, laat de zender weten over de 2018-plannen.

De zender doelt hier in elk geval op de schema’s van begin 2018. Over de rest van het jaar neemt de zenderleiding later een beslissing.

Utopia is sinds 2014 elke werkdag te zien op SBS 6 en is het succesvolste vooravondprogramma van de zender ooit. Elk jaar weer bekijkt de zender of ze doorgaat met het programma of niet. “De wet van commerciële televisie is inmiddels algemeen bekend: zolang de kijker het wil zien blijft SBS het uitzenden en wij het maken“, legde producent John de Mol vorig jaar uit.

Op welk tijdstip het nieuwe programma De Vloggende Hollanders terechtkomt, is nog niet duidelijk. “Een tijdstip is nog niet bekend“, laat de zender weten.

Vermoedelijk komt het programma straks op de plek van Huizenjacht om 18.30 uur of Trauma Centrum om 20.00 uur.

Utopia en Trauma Centrum vormen momenteel echter een voor SBS 6-begrippen ijzersterk blok in de vooravond.

Lees ook: SBS 6 in 2018 met dagelijks programma vol vloggers (vanochtend)

Foto: SBS
27 Reacties op “SBS 6 gaat door met Utopia: ook in 2018 op tv”


 1. Cameltoe

  Vreselijk nog een seizoen?? Ze weten dit wel uit te melken.

 2. Sjaak

  Kan deze onzin niet naar net vijf?
  Lost het probleem zich vanzelf op.

 3. Jack Wolff

  Mooi, dan ga ik ook in 2018 door met niet kijken.

 4. J

  17:00-18:00 Huizenjacht
  18:00-18:20 Hart van NL
  18:20-18:30 Shownieuws
  18:30-19:00 Vloggend Nederland
  19:00-19:30 Deal Or No Deal
  19:30-20:00 Utopia
  20:00-20:30 Trauma Centrum

 5. Ron

  Mooi zo, dank voor de duidelijkheid.

 6. bjorn

  @j dan deal or no deal graag naar 2000 uur.

 7. Marry Hens

  Gezien de “inhoud” van Utopia blijft het een meesterzet om daarna Trauma Centrum te programmeren.

 8. Rick

  Correctie; scripted reality show

 9. Zomaar

  Weer een jaar ethervervuiling.
  Utopia: het filantropische opvangcentrum van SBS voor werkelozen, alcoholisten, luie personen, schuldenaars, aandachts****en, daklozen, shopverslaafden etc.
  De bewoners zelf zijn misschien een beetje te dom om te beseffen dat ze na het programma behoorlijk kansloos in de maatschappij komen te staan zijn gezien al hun domme uitlatingen en gedragingen die iedereen kan horen en bewonderen op de dagelijkse stream en tv. Zij denken dat ze nu BN’ers zijn en dat maakt het nog triester.

 10. jdj2050

  Heerlijk programma Utopia. Kijk het iedere dag. Hoop wel dat ze de eliminaties anders gaan regelen. Als er iedere twee maanden wordt gestemd is er altijd wel iemand die er vrijwillig uit wil en dat maakt de stemming een lachertje. Harde keuzes worden hierdoor vermeden. Terug naar 1 keer paar maand een stemming zou beter zijn voor het programma en maakt dat de bewoners zich meer inspannen om het goed te liggen binnen de groep.

 11. Sander

  Ik ken nog steeds niemand die Utopia kijkt. Iemand hier fan?

 12. Rubicon

  Zeker. Grote fan. Top programma. Antropologisch verantwoord. Beste medianieuws van dit kwartaal

 13. aammehoela

  Sander, ik ken slechts 1 persoon die naar deze onzin kijkt. Ook voor mij geldt dat ik dit programma wederom met veel plezier niet ga kijken. Baggerprogramma ten top, het slechtste tv-programma ooit. Maar met zoveel domme Nederlanders blijft het helaas scoren. Toch maar een referendum houden: mensen die Utopia volgen een stemverbod geven. Ze snappen toch niets van politiek.

 14. Graaf Volkert

  Ik dacht dat het inmiddels al een stille dood gestorven was.
  Helaas…

 15. Laurens

  Vloggende Hollanders om 20.00 uur waarschijnlijk, terwijl Trauma Centrum het tot nu toe het best gepresteerd heeft.

  Ik blijf erbij dat SBS het nieuwsblok om half 7 moet uitzenden, omdat andere omroepen dan geen nieuws uitzenden.

 16. Heavenorhell

  Fantastisch nieuws :-D Verslaat het de regeerakkoord 😂😂😂

 17. Graaf Volkert

  Gemiddeld aantal kijkers 450.000…
  Tja, John de Mol wil er waarschijnlijk niet aan dat het eigenlijk een kijkcijferflop is…

 18. Ano

  In VS en Duitsland was Utopia al snel van de buis.
  Daar had men al snel door dat het erg gescript was allemaal.
  Nederlanders zijn blijkbaar wat dommer om dat door te hebben…

 19. Ano

  Ammehoela. Precies wat je zegt. Degenen die ik ken die het kijken zijn inderdaad niet met politiek bezig e.d. Weten alleen de naam van Wilders te noemen. Omdat iedereen dat zegt… Compleet afgestompt door pulpprogramma’s als Utopia…

 20. Vrede

  @ JDJ2050, helemaal mee eens. Utopia is heerlijk vermakelijk. Zelf moet ik er niet aan denken om er te zitten maar de ruzies, irritaties, liefdes enz zijn vermakelijke tv maar die nominaties mogen vaker ja,6 per jaar terwijl ze juist vermaak en ruzies veroorzaken is veel te weinig.

 21. Bjinze

  Ik kijk het ook dagelijks. Wat een heerlijke jongen zit er nu in!

 22. Annoniemus

  Utopia is van voor naar achter geregisseerd , als de kijkcijfers inkakken zetten ze weer ruzies in scene en worden nieuwe getypecaste figuren er bijgezet !!!!!

 23. Bjorn

  Heerlijk programma. Kijkcijfers stijgen nu boven de 600.000 kijkers.

 24. Ano

  @9.48.
  Tja. Domme mensen hebben dat echter niet door…

 25. Sidney

  Yeahhh!! Heerlijk programma. Ook met script lieve mensen!!

 26. Leroy

  Het grappige is dat de kijker zich graag laat neppen. Utopia is E E N grote fakeshow. Boven de deelnemers staat een redactie die van uur tot uur bepaalt wat de inwoners moeten doen en ze aanstuurt volgens een script.

  Die aansturing moet voor de kijker verborgen blijven en daarom worden er om de haverklap streamlocks op de livestream gezet. Op momenten dat er dingen platsvinden die de kijker niet mag zien, en die zijn er heel veel, wordt er een statisch plaatje geprojecteerd.

  Niets gaat spontaan in Utopia. Alle deelnemers zijn acteurs of vertegenwoordigers van sponsoren die er inzitten om hun producten of kunstjes aan te prijzen. Ze weten precies wanneer ze in beeld zijn, want de camera’s geven aan wanneer ze on air zijn.

  Zelfs relaties die bewoners onderling aanknopen zijn in veel gevallen nep. Rommelen onder de deken, wippartijen, allemaal fake. Bij de casting leren ze al hoe ze de dekens suggestief kunnen laten bewegen.

  De bewoners zitten allemaal “in zaken” en moeten Utopia zelf commercieel levensvatbaar houden. Een lachertje, want de meesten zijn van een niveau dat ze hun eigen naam niet eens foutloos kunnen schrijven.

  Toch petje af voor John de Mol, dat hij dit al 4 jaar als een nieuwe samenleving kan verkopen. SBS kijkers representeren nu niet echt het meest intellectuele deel van de Nederlandse bevolking, maar dat het zo eenvoudig is om mensen voor het lapje te blijven houden verdient op z’n minst een televizierring. :-)

 27. Huub

  Mooi zo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.