RTL 8-hit A Touch of Frost sluit af met topcijfers

RTL 8 rommelt normaal gesproken wat in de marge, maar op donderdagavond is de zender al maanden een echte kijkersmagneet. En dat heeft het station allemaal te danken aan inspecteur Jack Frost uit de serie A Touch of Frost. Gisteren was de voorlopig laatste aflevering te zien en die maakte RTL 8 de nummer vier op prime time met een voor die zender zeer flinke 510.000 kijkers en 8,5 procent marktaandeel. Dat is 227 procent boven het laatste weekgemiddelde.

Hoewel A Touch of Frost dus even met vakantie gaat, hoopt RTL 8 de kijker volgende week alsnóg vast te houden met een andere ‘donderdagdetective’: Inspector Morse.

RTL 8 houdt vast aan het donderdagthema. “De donderdagen staan bij RTL 8 in het teken van Britse detectives. De afgelopen maanden heeft de eigengereide inspecteur Jack Frost in A Touch Of Frost verschillende ingewikkelde zaken opgelost. Maar vanaf donderdag 26 oktober neemt Inspector Morse, gespeeld door John Tawn, het misdaad-stokje over.

Deze norse maar intelligente hoofdinspecteur van de Thames Valley Police lost samen met zijn assistent sergeant Lewis (Kevin Whately) moorden in en rond de universiteitsstad Oxford op. Morse heeft last van een ochtendhumeur en laat zijn eten regelmatig staan voor alcohol, maar ondanks dat kunnen ze zich geen betere inspecteur wensen in Oxford.

In het eerste seizoen van de serie wordt een goede vriendin van inspecteur Morse dood gevonden. Het lijkt alsof ze zelfmoord gepleegd heeft, maar Morse vermoedt dat ze om het leven gebracht is.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen