RTL 8-hit A Touch of Frost sluit af met topcijfers

Geplaatst op Fri 20 Oct 2017 om 10:30

RTL 8 rommelt normaal gesproken wat in de marge, maar op donderdagavond is de zender al maanden een echte kijkersmagneet. En dat heeft het station allemaal te danken aan inspecteur Jack Frost uit de serie A Touch of Frost. Gisteren was de voorlopig laatste aflevering te zien en die maakte RTL 8 de nummer vier op prime time met een voor die zender zeer flinke 510.000 kijkers en 8,5 procent marktaandeel. Dat is 227 procent boven het laatste weekgemiddelde.

Hoewel A Touch of Frost dus even met vakantie gaat, hoopt RTL 8 de kijker volgende week alsnóg vast te houden met een andere ‘donderdagdetective’: Inspector Morse.

RTL 8 houdt vast aan het donderdagthema. “De donderdagen staan bij RTL 8 in het teken van Britse detectives. De afgelopen maanden heeft de eigengereide inspecteur Jack Frost in A Touch Of Frost verschillende ingewikkelde zaken opgelost. Maar vanaf donderdag 26 oktober neemt Inspector Morse, gespeeld door John Tawn, het misdaad-stokje over.

Deze norse maar intelligente hoofdinspecteur van de Thames Valley Police lost samen met zijn assistent sergeant Lewis (Kevin Whately) moorden in en rond de universiteitsstad Oxford op. Morse heeft last van een ochtendhumeur en laat zijn eten regelmatig staan voor alcohol, maar ondanks dat kunnen ze zich geen betere inspecteur wensen in Oxford.

In het eerste seizoen van de serie wordt een goede vriendin van inspecteur Morse dood gevonden. Het lijkt alsof ze zelfmoord gepleegd heeft, maar Morse vermoedt dat ze om het leven gebracht is.

Foto: RTL
14 Reacties op “RTL 8-hit A Touch of Frost sluit af met topcijfers”


 1. X

  Dit is toch allemaal al door NPO1 uitgezonden?

 2. GW

  Meer kijkcijfers dan een gemiddelde uitzending van Nieuwsuur…

 3. Reinder

  Fijne serie. Jammer dat het wordt vervangen door het toch veel donkerder Morse.

 4. Wolter

  Keek ik 25 jaar geleden al naar. Zijn toen allemaal door de KRO uitgezonden.

 5. X

  Klopt Wolter. Zijn oude series. Voor nieuwe Britse detectives moet je bij BBC first zijn.

 6. Appelsap

  Haha meer kijkers voor Front dan voor Tan

 7. Rien Eradus

  Typefoutje :het is John Thaw die Morse speelt

 8. Henk

  opvallend idd die constante scores. Misschien hiervan meer uitzenden. beginjaren van RTL8 scoorde ze met kostuumdrama als the Tudors. Blijkbaar zitten de kijkers te wachten op dit soort series: Engelse detective en kostuumdrama

 9. X

  @Henk: Zie mijn eerdere reactie over BBC first.
  Kostuumdrama ook op Netflix.
  Begrijp die kijkcijfers niet aangezien dit alles jaren geleden bij de KRO te zien is grweest. Maar goed, RTL kijkers lopen sowieso altijd achter de feiten aan evenals RTL zelf al héél wat jaren.

 10. Mark

  Morse van in de hoogtij dagen van KRO goed voor ruim 1 miljoen kijkers op de woensdag. RTL 8 haalt wel de helft.

 11. Rolet

  Dat kan niet want John Tohw is allang dood.

 12. Tampert

  En wat mij betreft mag Horst Tappert / Derrick ook wel gaan warmlopen. “Harry, hol schon mal den Wagen.”

 13. Bart

  Misschien RTL8 of een van de andere RTL zenders ombouwen tot een ONS en BBC First achtige zender. Overdag tot 18.00u RTL Telekids. Dat laatste zou ook naar RTL5 kunnen verhuizen.

 14. m

  Frost met vakantie? Wanneer begint het weer?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.