RTL 4’s HHB voor chocolatiers heet Chocoladeshow

RTL 4’s chocolavariant van Heel Holland Bakt met presentatrice Miljuschka Witzenhausen gaat De Chocoladeshow heten. De eerste aflevering is op zondag 5 november om 18.05 uur, voorafgaand aan de weekend-Boulevard. Dat heeft de zender laten weten. De Chocoladeshow gaat op zoek naar de beste chocolatier van Nederland. “Tien getalenteerde young professionals worden op technisch en creatief gebied uitgedaagd om de meest prachtige kunstwerken neer te zetten.

De jury bestaat uit één meneer: ‘chocoladegoeroe’ Hidde de Brabander. En hij is ontzettend deskundig. “Chocolade maken is echt iets anders dan bakken. Het is een wiskundig en natuurkundig proces waarbij tijd en temperatuur cruciale factoren zijn.”

In De Chocoladeshow airbrushen, tempereren, modelleren en moulleren de tien talenten zich een slag in de rondte om te laten zien wat ze in huis hebben op dit gebied.

Iedere week valt één chocolatier af en in de finale strijden de overgebleven chocolatiers om de eer én de hoofdprijs: het ontwikkelen van een eigen smaak chocoladereep.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen