RTL 4 blaast tv-hit Op Goed Geluk nieuw leven in

Geplaatst op Thu 19 Oct 2017 om 12:00

RTL 4 blaast de vrolijke datingshow Op Goed Geluk nieuw leven in. De titel is vanaf 13 januari te zien op de succesvolle zaterdagavond van de familiezender. Dat heeft een woordvoerster van het station vandaag bevestigd. Op Goed Geluk was van 1987 tot 1992 te zien bij de TROS en onder leiding van Carry Tefsen een groot succes. Wie de moderne versie van Op Goed Geluk gaat presenteren, wil RTL 4 op dit moment nog niet verklappen. “De presentator maken we later bekend“, aldus een zegsvrouw.

Het zou zomaar kunnen dat Op Goed Geluk net als toen weer hordes kijkers gaat trekken. Momenteel zendt RTL 4 op zaterdagavond de retrotainment-show Oh Wat Een Jaar met Linda de Mol uit en dat is een groot succes. Bovendien wordt de datingshow First Dates van concurrent NPO 3, waarin net als bij Op Goed Geluk gewone mensen centraal staan, de laatste weken bedolven onder de lovende kritieken.

Op Goed Geluk is een programma waarin alleenstaande mensen in de gelegenheid worden gesteld om uit drie kandidaten de ideale partner te kiezen. De keuze wordt bepaald door de antwoorden van de kandidaten, die voor degene die de vragen stelt niet te zien zijn: ze zitten namelijk achter een waaier. Het kersverse stel krijgt uiteindelijk een reis aangeboden, waarvan zij in een latere aflevering verslag doen.

RTL 4 is erg enthousiast over de terugkeer van deze tv-hit. Meer details over het programma maakt het station op een later moment bekend. De productie is in handen van EndemolShine Nederland.

Een aflevering van het oude Op Goed Geluk kunt u onderstaand bekijken:

Foto: TROS
50 Reacties op “RTL 4 blaast tv-hit Op Goed Geluk nieuw leven in”


 1. Sjors

  Geen BN’ers meer op de zaterdagavond van RTL4. HEEL fijn! Klinkt niet verkeerd.

 2. Anne

  Ik hoop heel erg dat dit niet door een heel groot ego gepresenteerd gaat worden maar door iemand die de kandidaten op de voorgrond zet, dus eerder Linda de Mol dan Chantal Janzen bijv, maar denk niet dat Linda dit gaat doen.

 3. Norvo

  Nou, da’s wel iets voor Wendy van Dijk, dacht ik zo?

 4. Woodstock

  Héérlijk, geen BN-ers in een programma.

  Wel jammer dat RTL zelf niet creatief genoeg meer is zelf een programma te bedenken, maar dat ze een concept uit de oude doos moeten halen.

 5. Doos

  A.u.b. geen Wendy,Chantal,Linda,Gordon,Johnny,Ruben maar iemand die wat minder vaak te zien is. Denk aan een Nicolette, Lieke, Beau,Carlo. Je kan er ook een duo van maken bijv Beau en Lieke die hebben jaren geleden al samen Dancing wint the stars gepresenteerd. Die combi lijkt me nog wel te werken

 6. Anne

  @ Norvo. Nee Wendy van Dijk lijkt me niet zo handig vanwege haar imago. En dan wordt het wel heel veel Wendy van Dijk want ook The Voice op vrijdag.

 7. Norvo

  @Anne. Dat weet jij, dat weet ik… Maar je weet met wie Wendy getrouwd is, toch? Ze eigende zich op die manier ook de presentatie van Wie Ben Ik? toe. Dat vond ze zo enig, dat móest ze wel doen. En zo geschiedde…

 8. Tim20 MJ

  Leuk voor Robert ten Brink

 9. Enzo Voort

  Het lijkt me een goede zaak dat Wendy alle programma’s van RTL gaat presenteren.
  Alles is toch allemaal al een pot nat en veel van hetzelfde.

 10. frisko

  Nog meer pulp van RTL.

 11. Andries knavel

  Kots tv!

 12. Johan

  Prima zet! Leuke klus voor Chantal…

 13. Prector

  Het programma waarvan Carry Tefsen achteraf zei dat ze het nooit had moeten presenteren.

 14. J

  Gaan ze dit tegenover Wie Is De Mol zetten? Of komt het op de plek van All you Need Is Love?

  20:00 Weet Ik Veel
  21:35 Op Goed Geluk
  22:35 HH

  Ik zou Robert Ten Brink hierop zetten. Al ben ik ‘bang’ dat het Ruben Nicolai ofzo wordt.

 15. René

  Had 1 leuke uitzending, die waarin het paar van de week ervoor terugkwam om over de date te vertellen en niets van elkaar heel hielden.

 16. kijker

  RTL was toch dat innovatieve bedrijf? En dan kom je met dit. En dan maar zeggen dat de NPO ouderwets is. Lijntje teveel gesnoven Erland?

 17. Pieter

  Carlo kan dit dragen, heeft de flair en ervaring met liefde op het eerste gezicht. Zou een mooie laatste klus voor hem zijn! En anders graag nieuw talent en niet een van de blonde dames uit de presenteerstal.

 18. Kaaskijker

  Op Goed Geluk. Daar kwam zelden een verliefd stel uit. Maar het werd gepresenteerd door Carry Tefsen die dat goed kon.

 19. Jantje

  Deze nieuwe serie is GENDER NEUTRAAL. Je kan je opgeven als kandidaat zonder dat er naar het geslacht of voorkeur wordt gevraagd. Vervolgens wordt je aan een ander ‘mens’ gekoppeld. RTL hoopt zo bij te dragen aan een unisex en gender neutrale samenleving. Op verzoek van de PvdD onderzoekt men nog of het concept kan worden uitgebreid van mens naar alle levende wezens.

  RTL zoekt nog naar kandidaten.

 20. Rik

  Caroline de Bruijn gaat dit presenteren! Maken ze morgenavond bekend

 21. Janine

  Ja tuurlijk joh Rik

  Caroline de Bruijn heeft 0 procent studioervaring als het om presentatie gaat

 22. Zonder Naam

  @Pieter – Toch zou ik, als je het over blonde dames hebt, het leuk vinden als Shelly Sterk een poging waagt om dit aan elkaar te praten. Jong en fris, een minder geijkte naam dan Wendy/Linda/Chantal, en vooralsnog geen opgeblazen ego (dat is in een programma als dit wel handig). Én ze zit al in de RTL-stal.

 23. Dave

  John Williams gaat het presenteren

 24. Nancy

  Geniaal! Vond ik vroeger altijd zo tof…

 25. frans

  Mij maakt het niet uit zolang Wendy Nicolette Chantalleku Geer en Goor nog dagelijks op RTL zijn sla ik die zender over.

 26. B

  Beau kan dit. Beste kandidaat die RTL hiervoor in huis heeft.

 27. Jantien de Groot

  Zou een succes kunnen worden. Maar dan wel door een rustige presentatie zonder al dat gemaakte gelach en gegier en met een serieuze inslag. Wie weet dat ze dan eindelijk bij RTL4 weer eens een goed programma kunnen scoren?

 28. Drama

  @Zonder Naam: Gatver, Shelly Sterk? Dat slappe meningloze dropje?

 29. Flip de Beer

  Geweldig, keek ik vroeger altijd!

 30. Johan

  Hé hé, eindelijk gewoon “ouderwets” amusement! Haal de oude formats maar van stal, ik ben vóór! Maar alsjeblieft RTL, pas op wie er als presentator opgezet wordt! Kom eens met een échte verrassing!!!

 31. Actries van Houten

  Loretta Schrijver. Dat zou ik pas een verfrissende keus vinden.

 32. Jack Wolff

  Volkomen van het padje. Nog in de ijdele veronderstelling dat wat vroeger scooorde in dit tijdvak ook gaat knallen. De alternatieven zijn echter vele malen aantrekkelijker. Het paard is dood. Begraaf het.

 33. rob

  luuk ikkink

 34. Dag

  Maurin dutoit en John Williams

 35. Trees

  Ik hoop wel Linda of Chantal. Ze zijn beide heerlijk spontaan en zo gek als een deur. Ik lig altijd compleet in een deuk om chantal en linda.
  Ik hoop geen Wendy van dijk. Ze is teveel op tv.

 36. Mediaprak

  Wat een armoe. Komt RTL ook me “Je Huwelijk Is Stuk”? Emo tv. Iets voor Angela Groothuizen.

 37. Chippa

  @Janine Thu 19 Oct 2017 om 12:57

  Euh, Caroline presenteerde in de 90s ‘Tijd voor Vrije Tijd’ op Euro7.

 38. Fred

  Gordon gaat het presenteren! Zojuist bevestigd hier bij RTL! Dat word lachen dus!

 39. Graaf Volkert

  Gordon en lachen. Dat kan niet in een zin.

 40. ano@niem.nl

  Nu nog een geschikt presentator of presentratice vinden.
  Zal wel weer Wendy of Ruben worden…

 41. Tvjunkie

  Carlo… .heeft ook seizoen Liefde op 1e gezicht gedaan in verleden. Balkan hij wel

 42. Sven L.

  Ik denk dat Ruben Nicolai dit gaat doen…

  PS; komt 5 tegen 5 nog terug? Scoorde best redelijk toch.

 43. Bart

  Carry Tefsen weer terug.
  Al was het alleen maar om hoe ze “Op goed geluk zei”
  Haar lekker onhandige manier van presenteren….
  Echt goud.

 44. Laurens

  Vroeger was dit een grote hit, maar voor nu is dit (denk ik) toch te makkelijk voor een zaterdagavondshow. Overigens had dit een prima combi geweest met All you need! Zelfde thema, zonde dat dit niet gecombineerd wordt op zondagavond!

 45. Rogier

  Lekker origineel rtl… wordt een flop

 46. Mario

  Weten ze niets beter te verzinnen dan die oude meuk nieuw leven in te gooien.
  Is alleen maar doelloos tv kijken van die nutteloze programma’s, net als al die andere programma’s.

 47. Molletje

  En net als altijd vind iedereen hier het een slecht idee. Jarenlang wordt er geroepen dat er oude shows terug moeten komen, maar zodra RTL dat doet is het “niet origineel” en “niet van deze tijd”

  Als AVROTROS dit had gedaan zou iedereen het een gouden zet noemen.

 48. Bart

  Geen fan van de man, maar de eerste naam die in me op kwam binnen de RTL stal was John Williams. Ik denk dat hij dit heel leuk kan. Overigens zingt het in de wandelgangen rond dat Gordon het gaat presenteren.

  Ik hoor sommigen hier klagen over dat het wel erg makkelijk is om dit weer op het scherm te brengen. Niet erg want de formats van vroeger zijn ijzersterk en goed aan te passen naar deze tijd. Geef gewoon toe dat je iets ouds dat goed is terugbrengt i.p.v. dat je er een andere naam op plakt en doet alsof je iets met iets nieuws komt. Of dat je een allerlei spelletjes uit vroegere shows pakt. Die je dan vervolgens allemaal in een show propt en laatst spelen door elke keer de zelfde club bekende Nederlanders die de spellen dan onder luid gelach gaan staan doen. Daar moet de televisie echt vanaf.

  Overigens heeft Bert Kuizinga Op Goed geluk ook nog gepresenteerd na Carry. Toen Blind Date geheten. RTL (Veronica) hadden een variant zonder waaier en meer kandidaten. Gepresenteerd door Rolf Wouters en Caroline Tensen. Later door Mike Starinke en Carlo Boszhard.

 49. AygoNL

  Nicolette Kuijver, als het een duo presentatie word dan samen men Ruben Nicolai

 50. Bastian

  Leuk! Ik ga zeker kijken :) van mij mogen ze nog meer oude tvshows terugbrengen, zoals The Honeymoon quiz. Ik geloof nog steeds dat dat een grote hit kan worden. Iets voor sbs?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.