Roosmarijn Reijmer na zeventien jaar weg bij 3FM

Roosmarijn Reijmer vertrekt na 17 jaar bij NPO 3FM, waar ze 3voor12 Radio presenteert. Ze wordt marketingbaas bij boekingskantoor Friendly Fire. Dat heeft de VPRO bekendgemaakt. Reijmer startte in 2000 als freelancer op de redactie van de radioshow en was sinds 2011 de vaste presentator. Sindsdien werd ze elk jaar genomineerd voor de Zilveren Radioster, die ze in 2015 ook won. “Bij de VPRO, 3voor12 Radio en NPO 3FM heb ik alles gedaan wat er te doen valt“, zegt ze nu.

Ze vervolgt: “Ik ben trots op alle uitzendingen die ik heb mogen maken: van setlisten kopiëren en rondbrengen tot het interviewen van headliners op tientallen grote festivals in binnen- en buitenland. Bij Friendly Fire ga ik me bezighouden met de andere kant van een festival als Best Kept Secret: de organisatie. Het is een afscheid van 3voor12, maar zeker niet van de muziek!

Niels Aalberts, eindredacteur VPRO 3voor12: “We gaan de geweldige radiopresentator en collega die Roosmarijn is zeker missen bij 3voor12. Maar wie haar goed kent weet dat dit een offer she couldn’t refuse is: ze ruilt een fantastische baan voor een andere fantastische baan.

Gerard Walhof, hoofdredacteur VPRO Radio: “Roosmarijn neemt afscheid als de koningin van de alternatieve muziek op 3FM. Het zal een hele klus worden om voor haar een waardige opvolger te vinden. De VPRO is haar zeer veel dank verschuldigd en wenst haar bij Friendly Fire een even glansrijke carrière als bij 3voor12!

Reijmers laatste programma is de 9 uur durende live-uitzending van het 3voor12 Song van het Jaar festival. De Song van het Jaar is het jaarlijkse 3voor12-evenement dat plaatsvindt op 8 december in TivoliVredenburg, Utrecht (van 15 tot 00 uur op 3FM).

Over de opvolging van Roosmarijn op 3FM is nog niets bekend.

Foto: VPRO, Jelmer de Haas

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen