Rik van de Westelaken: ‘Veel geleerd van John de Mol’

Geplaatst op Thu 19 Oct 2017 om 13:05

Rik van de Westelaken heeft vorig tv-seizoen veel geleerd van mediatycoon John de Mol tijdens de opnames van 5 Golden Rings. Dat vertelt hij op NPO Radio 1. Het was de eerste keer dat hij zo’n show presenteerde op tv. “Je krijgt een telefoontje van de zenderbaas en die zegt dan: ‘John de Mol denkt dat jij een quiz kan presenteren.’ Dan denk je: o, dat weet ik niet. Dan ga je met hem in gesprek en dan laat je je overhalen. Ik vond het bijzonder om met de grote tv-producent zelf te werken.

De Mol zat in zijn oortje. “Hij hielp mij. Ik heb heel nuttige dingen van hem geleerd. Ik heb van hem geleerd dat een quiz presenteren niet alleen een vraag stellen en een antwoord krijgen is, maar dat je kandidaten ook interessante uitspraken ontlokt en dat je het publiek laat meeleven met de kandidaten. Het is een verhaal vertellen.”

Van de Westelaken geeft een voorbeeld. “Er was een jongen, die áls hij zou winnen een deel van het geld aan zijn vriendin zou geven. Die zat op de tribune. Hij legde de ring neer op een plek waar de vriendin het niet mee eens was. Toen kreeg ik van John te horen: ‘Ik zie die vriendin nee knikken! Ga naar die vriendin!’ Dus ik naar die vriendin en ik zei: ‘Wat vind jij ervan?‘”

Die vriendin wilde de ring ergens anders. “De jongen hield vol, maar het meisje bleek gelijk te hebben. John de Mol weet dan meteen tegen mij te zeggen: ‘Ga weer terug!’ Dan vraag ik haar reactie, want zij had gelijk. Dat bedoel ik dus: van de interactie met de kandidaten en het publiek heeft hij ongelooflijk veel verstand.”

Foto: SBS, Wessel de Groot
9 Reacties op “Rik van de Westelaken: ‘Veel geleerd van John de Mol’”


 1. Richard Groenenheuvel

  Slijmbal.. je carierre is sowieso voorbij.. je contract wordt zeker NIET verlengd bij deze groep.. EGO mannetje

 2. Graaf Volkert

  Wat dan?
  Hoe hij naieve mensen moet bedonderen?

 3. patrick

  RIK is geen game show host…. en dat wordt hij ook nooit! Waarom dat niet wordt ingezien is mij een raadsel. Er zijn er maar een paar in NL die dat gilde perfect beheersen.

 4. buurman

  “Toen kreeg ik van John te horen: ‘Ik zie die vriendin nee knikken! Ga naar die vriendin!’ Dus ik naar die vriendin en ik zei: ‘Wat vind jij ervan?‘” Die vriendin wilde de ring ergens anders. “De jongen hield vol, maar het meisje bleek gelijk te hebben. John de Mol weet dan meteen tegen mij te zeggen: ‘Ga weer terug!’ Dan vraag ik haar reactie, want zij had gelijk. Dat bedoel ik dus: van de interactie met de kandidaten en het publiek heeft hij ongelooflijk veel verstand.”
  Zo herkenbaar.
  Dit is inderdaad het bril-jan-te denkniveau van de crème de la creme van tv land. God o god

 5. Graaf Volkert

  John de Mol. De meesterbedrieger…

 6. Pjotter

  Die arme knul die zich zelf steeds aan het verloochenen is; had nooit bij de NPO weg moeten gaan…

 7. snuifje

  Gegokt en verloren Rik.

 8. Jan

  Toevallig van de week een klein stukje van zijn vermist programma gekeken….damn wat deed hij dat slecht.

 9. Laurens

  Het probleem van SBS is hierdoor toch wel duidelijk. SBS heeft geen echte presentatoren die dit kunnen dragen. Je laat toch niet iemand die dit niet inziet geen show presenteren!

  SBS/John had Robert Ten Brink over moeten halen, echt zonde dat dit niet is gelukt/Niet is gedaan. Hierdoor hadden ze gegarandeerd een miljoenenpubliek in huis gehaald. Weekend Millionairs had hierdoor ook weer nieuw leven ingeblazen kunnen worden, zodat het weekend wat meer body gehad!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.